Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky
já to měla oteklé také
mě tedy řekli vyplachovat redenym kyslicnikem ![]()
Ja měla otok takový, jako kdybych si dala do tváře velkou meruňka. Asi třetí den to začalo splaskavat.
Je to normální, mne vyndavali postupne všechny ctyri osmicky a u jedné mi natekla tvar od brady k uchu a další den to zase splasklo.
Já měla taky pár dnů otok, nemohla jsem se ohnout, jak mi v tom tepalo a modřina mi stékala mezi prsa několik dnů. Týden jsem nemohla pořádně otevřít pusu a dostala jsem pak druhá ATB. Taky jsem musela jako rehabilitaci používat korkový špunt, který jsem si musela několikrát denně vrazit mezi zuby, aby mi čelist povolila. A povolila.
Otok normální je, ale přijde mi zvláštní, že by se objevil až za dva dny.
Většinou je nejhorších prvních 24 hodin. Já měla otok takový, že jsem nepolknula ani vodu, bolest na takové úrovni, že fungovaly pouze prášky na předpis a celý první den jsem pouze ležela a měnila jeden ledový obklad za druhým-bez obkladu jsem nebyla ani chvíli.
Ale to bylo prvních 24 hodin. Druhý den to začalo mizet a mizelo to teda asi 5 dní, ale že by to napřed bylo dobré, a pak se to zhoršovalo, to mi přijde podezřelé. Ale antibiotika máš, tak nevím, třeba to u někoho má jiný průběh než u mě.
Ahoj, tak otok splaskava - super!
ale pořád plivu sliny s krvi. Zvlášt pokud se pokusím otevřít pusu - jídlo, pití, atd…