Stav dezorientace

Anonymní
30.4.19 10:34

Stav dezorientace

Omlouvám se za anonym, ale jedná se o osobní informace a citlivé téma.
Již nějakou dobu se mi stává, že z ničeho nic začnu být dezorientovaná. Začne to tak, že se mi udělá lehce špatně od žaludku (takový pocit jako při leknutí) a potom se jakoby propadnu „do snu“, najednou jakoby vůbec nevím, kde jsem, lidi, datum… je to různé, někdy je to slabší, špatně se mi přemýšlí, třeba když mluvím, tak najednou nevím, co jsem chtěla říct. Trvá to pár vteřin, maximálně minutu, pak to přejde a vše je v pořádku. Jen jsem třeba ještě nějakou dobu unavená, někdy se mi motá hlava. Přijde mi to podobné jako ve snu, takový ten pocit, když najednou vpadnete do rozjetého děje a nemůžete se zorientovat. Opakuje se to po dvou týdnech až měsíci.
Již jsem byla u neurologa, měl podezření na epilepsii, absolvovala jsem eeg a magnetickou rezonanci. Obojí v pořádku. Teď mě čeká vyšetření na interně (srdce, tlak, cukr).
Setkal se někdo s něčím podobným?
Je možné, že je to stále ta epilepsie nebo by ji eeg a magnetická rezonance odhalily a je to tedy něco jiného? Protože když jsem si vše načítala, tak mi přijde, že to celkem sedělo, včetně toho pocitu v břiše, který se prý nazývá aura.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15436
30.4.19 10:44

Když jsem četla tvůj popis příznaků, tak mě hned napadlo epilepsie. Kamarádka měla podobné stavy a opravdu to epilepsie byla. Ale píšeš, že tu neurolog vyloučil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7984
30.4.19 10:45

A třeba bolest hlavy nenásleduje? Mohla by to být i migréna. Ta epilepsie samozřejmě také, k úplnému vyloučení by se dal udělat jen videomonitoring EEG, to znamená EEG v nemocnici po nějakou delší doby (den + noc, nebo i více dní). Samozřejmě to může být i krátkodobý pokles tlaku, event. nějaké potíže od krční páteře. Tak uvidíš jak Ti dopadnou ta další vyšetření. A pokud budou potíže trvat a vše bude v pořádku tak event. znova neurologické vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.19 10:47

Jestli neurolog vyloucil epi a jine organicke priciny, tak se koukni tady do diskuse Derealizace a depersonalizace, jestli by ses v tom nenasala. Muze to byt podobny stav, ktery popisujes. Casto souvisi s uzkosti, stresem nebo velkou unavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2896
30.4.19 10:53

Mám to taky, když mám náročné období tak častěji, někdy je třeba půl roku klid. Nenapadlo mě nikdy řešit to s lékaři, ale jak to tak čtu možná by to nebylo špatné. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
737
30.4.19 11:01

Well, mívala jsem to samé, dokud mi nediagnostikovali epilepsii. Tohle mi přijde jako popis běžného parciáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.19 11:02

@ivašot. On říkal, že na 100% jí vyloučit ještě nemůže, že s medikací jsem taky na hraně, ale že to zatím tímto způsobem řešit nebude, absolvuji si to kolečko na interně a pak uvidíme dál. Tak mě právě zajímá, jestli by se to projevilo na tom eeg nebo na rezonanci.
@Lucka1111 Bolest hlavy právě vůbec, na migrény jsem trpěla jako dítě, v dospělosti už je to úplně v pohodě. Občas hlava bolí, ale tak nějak normálně, z únavy, jako každého, už to není ta migréna, co pamatuji, jako malá. A s těmito stavy to právě nijak nesouvisí. O tom monitoringu taky mluvil, ale prý je to hodně nadstandartní vyšetření, co se běžně nedělá, právě kvůli té nutnosti dlouhého pobytu v nemocnici (mluvil o několika dnech).
@malytlustyhroch Mrknu. Většinou se mi tedy ty stavy stanou, když jsem naprosto v klidu. Jen teď naposledy jsem se zlobila, ale nijak přehnaně, prostě běžná diskuze a stěžování si na situaci, která nastala. Jindy se mi to stává třeba při psaní e-mailu, při odpočinku na gauči, při česání vlasů… prostě nic to nevyvolává. Spím docela dost a v pohodě, stres mám běžný (někdy víc, někdy míň), úzkost nevím, myslím, že ne.
@BlaZenkaB No, asi by to chtělo. Já jsem to taky dlouho odkládala a pak mě ta reakce neurologa vyděsila a nadávala jsem si, že jsem to neřešila dříve. Naštěstí magnetická rezonance byla čistá, ale kdyby ne, tak bych na sebe asi byla hodně naštvaná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.19 11:03

@hadraplanka Já, co jsem si hledala, tak mi to právě taky tak přišlo. Ale nepoznal by to neurolog? Jak ti ji diagnostikovali? Měla jsi stejný průběh? Jak se to dále řešilo. Řidičák asi v pytli, že?

• Citovat
  • Upravit
15436
30.4.19 11:04
@Anonymní píše:
@ivašot. On říkal, že na 100% jí vyloučit ještě nemůže, že s medikací jsem taky na hraně, ale že to zatím tímto způsobem řešit nebude, absolvuji si to kolečko na interně a pak uvidíme dál. Tak mě právě zajímá, jestli by se to projevilo na tom eeg nebo na rezonanci.
@Lucka1111 Bolest hlavy právě vůbec, na migrény jsem trpěla jako dítě, v dospělosti už je to úplně v pohodě. Občas hlava bolí, ale tak nějak normálně, z únavy, jako každého, už to není ta migréna, co pamatuji, jako malá. A s těmito stavy to právě nijak nesouvisí. O tom monitoringu taky mluvil, ale prý je to hodně nadstandartní vyšetření, co se běžně nedělá, právě kvůli té nutnosti dlouhého pobytu v nemocnici (mluvil o několika dnech).
@malytlustyhroch Mrknu. Většinou se mi tedy ty stavy stanou, když jsem naprosto v klidu. Jen teď naposledy jsem se zlobila, ale nijak přehnaně, prostě běžná diskuze a stěžování si na situaci, která nastala. Jindy se mi to stává třeba při psaní e-mailu, při odpočinku na gauči, při česání vlasů… prostě nic to nevyvolává. Spím docela dost a v pohodě, stres mám běžný (někdy víc, někdy míň), úzkost nevím, myslím, že ne.
@BlaZenkaB No, asi by to chtělo. Já jsem to taky dlouho odkládala a pak mě ta reakce neurologa vyděsila a nadávala jsem si, že jsem to neřešila dříve. Naštěstí magnetická rezonance byla čistá, ale kdyby ne, tak bych na sebe asi byla hodně naštvaná.

U té mé kamarádky to bylo jasné hned po magnetické rezonanci. U ní tyhle epileptické záchvaty vyvolával nezhoubný nádor na mozku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.19 11:05

@ivašot. Aha, tak to potom jo. Tu já mám v pořádku, takže právě nevím, co by to mohlo spouštět. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
38041
30.4.19 11:16

Tohle může dělat i náhlý pokles krevního tlaku. :think:
Občas se mi stane, že k něčemu takovému nemám daleko. Takže si dám piracetam a oslazený kafe. Většinou to tak za dvacet minut pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
30.4.19 11:19

Ja mam depersonalizaci, zrovna včera mi bylo blbe pul dne. Taky se mi to kdysi rozjíždělo pomalu, par minut…mam to uz 17 let. Psychika je previt. Připadá mi ze to mas taky. No uvidis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.19 11:19

@M_Vladim Ano, teď se na tuhle možnost zaměří na interně. Měla bych dostat nějaké měřítko na tlak na 24 hodin. Akorát nevím, zda bude mít výsledek smysl, když zrovna nebude ten záchvat. To může ukázat normální tlak a přitom to může být vinou tlaku, ne?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.19 11:21

@Tarjei A jak se ti to projevuje - fyzicky, pocitově? To potom tedy řešit s psychiatrem?

• Citovat
  • Upravit
38041
30.4.19 11:24

JJ. Pro mě platí, že se mi to stane tak třeba jednou za čtvrt roku. Mít 24 hodin nějakej měřák pro mě nemá smysl.
Taky jsem zjistil, že se mi to stane s větší pravděpodobností, když se mění tlak vzduchu (počasí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí