Stav dezorientace

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
30.4.19 15:56
@Anonymní píše:
@Tarjei A jak se ti to projevuje - fyzicky, pocitově? To potom tedy řešit s psychiatrem?

Nejdřív je potřeba vyloučit fyziologické příčiny. To co popisuješ není úplně běžný příznak úzkostně-depresivních věcí, které můžou vyústit do pocitů depersonalizace.

Určitě to chce ještě aby tě viděl fyzioterapeut- teoreticky to může být d krční pátře a na kardio se zeptej, jestli to třeba nemůže být nějaká zúžená céva.

V případě že bude vše v pořádku a zejména pokud k tomu máš nějaké složitější období, obecně jsi spíš úzkostnější a podobně, tak pak má smysl to řešit po psychické stránce - spíš v psychoterapii. Pokud dobře spíš, nemáš depresivní či úzskotné stavy, tak ti psychofarmaka úplně nepomůžou.

Respektive začni si vést záznamy - je dobré mít zapsáno co se ve dny, kdy se ti to stane děje - co si jedla, jak si spala, jak ses cítila, co si dělala - třeba se v tom najde nějaký vzorec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.19 11:16

Ještě přemýšlím, jestli to třeba nemůže dělat nízká hladina cukru v krvi. Máte třeba někdo? Nemělo by to podobné projevy? Akorát mi přijde divné, že bych se potom vrátila po chvilce do normálu, netrval by ten stav déle, třeba až do doplnění cukru?

• Citovat
  • Upravit
38085
1.5.19 12:17
@Anonymní píše:
Ještě přemýšlím, jestli to třeba nemůže dělat nízká hladina cukru v krvi. Máte třeba někdo? Nemělo by to podobné projevy? Akorát mi přijde divné, že bych se potom vrátila po chvilce do normálu, netrval by ten stav déle, třeba až do doplnění cukru?

V tom případě by bleskově zabral bonbón s hroznovým cukrem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.5.19 13:19

@M_Vladim No ale když ten stav přejde sám od sebe ještě dříve, než bych bonbón dala do pusy? Prostě bez jakéhokoliv vnějšího vlivu to přijde a zase odejde. Šlo by to i při té nízké hladině cukru?

• Citovat
  • Upravit
38085
1.5.19 13:26

Tak to je odpověď na doktory. :nevim:
Já bych tipoval (mimo ten cukr): rychlá změna tlaku (něco jako když člověk sedí na bobku a rychle vstane), nebo neurologický problém (může to být i uskřinutí nějakého krčního nervu), nebo už diskutovaný neurologický problém s CNS. A doktoři můžou určitě „vymyslet“ i něco jiného.
Ale jaká je skutečnost, to asi nebude ani pro ty doktory jednoduché zjistit. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.19 06:39

@M_Vladim Je mi jasné, že ani pro doktory to nebude úplně jednoduché.
Tlak budeme sledovat teď. Mám ho celoživotně nízký, ale tohle mi přijde jiné, než pokles tlaku. Nemám černo před očima ani vyloženě pocit na omdlení, zamotání atd. Jen jednou jsem potom měla špatnou rovnováhu, ale spíše jako po alkoholu, táhlo mě to k jedné straně.
Na rehabilitaci jsem chodila koncem roku a je fakt, že bylo co rovnat, ale na tyto stavy to nezabralo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex