Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda, já rodila vloni v srpnu a nohy jsem měla jako konve už od jara, kdy ještě nebylo horko. Měla jsem svůdně nateklé kotníky - nebyly vidět a řetízek na noze se mi zařezával!!
Pokud máš nízký tlak ( taky jsem ho měla) a dr. ti v poradně nic neříkal, že by to souviselo s něčím vážným, tak se holt musíš s novou „ozdobou“ těhotenství smířit! Nožky nahoru a taky do studené lázně nebo sprchy!! ![]()
Taky jsem při Nice měla otoky jako blázen i nízký tlak:)
Mě teda tak na půl pomohlo si podkládat nožky na spaní,samostatnou peřinou…
Teď v těhu,ještě nic,ale určitě mě to opět nemine…
Držím palce,ať je brzy líp;-)
No jo je to nepříjemný a pěkně to svědí,nejradši bych si je přivázala k lustru
Tatínek má z toho upřímnou pr… ![]()
Ahoj, na otoky pomáhá ananas, rajčata, syrovátka, chladivá koňská mast nebo Lioton, sprchovat studenou vodou, podkládat nohy, moc nesolit, hodně pít… Koukám, že půlku věcí už stejně děláš
Pokud máš tlak OK, je to dobrý
Za sebe hlasuju pro chladivou koňskou mast, fakt mi pomohla ![]()
radím kompresní punčochy, oblíct hned ráno v posteli než vstaneš a nosit celý den.
Já měla nateklý nejen kotníky, ale nohy až nad kolena, xicht, ruce… 30kg nahoře, skoro vše voda, stát dýl jak deset minut neexistovalo. Tfujtajbl ![]()
Jediný, co šlo, tak studený obklady a kopyta vyhozený věčně nahoru.
Mně taky hodně natejkaj nohy, gyndař nic nenamítal, ale jen proto, že je mám ráno odteklý. Takže bych mu možná zavolala, jestli je to ještě o.k.
Ja mela oteky silene, dokonce i na brise a v obliceji
, ale tlak nizky, bilkovina v moci take nepotvrzena, takze shrnuto - jen tehu neduhy
. Je to hodne neprijemne, pribrala jsem na vode treba i 6 kg tydne, ale neslo s tim delat nic, dokonce jsem nenasla ani zadnou ulevu
. L.
Taky trpím otoky, doktorka mně doporučila syrovátku a je fakt, že je to lepší. Jinak používám krém Elasti-Q relax a nožky co nejčastěji nahoře.
Linduša,ty jo 6kg za tejden,to je teda mazec.Já jsem taky samá voda,půl noci strávim na hajzlíku,teď už pomalu začínám zplaskávat a ráno budu zas jak kule ![]()
Tak já jsem doteď byla celkem normálně trošku oteklá, ale co se mi udělalo od včerejška nechápu. Nohy přesně jako z vosího hnízda… Tlak mám 125/75, takže dobrej, ještě pro jistotu zítra pošlu manžela s močí… Jinak páteční prohlídka byla ok. Takový otoky… no jsem z toho v šoku
![]()
no já jsem taky zvědavá v čem pojedu na kontrolu
a to to ještě nekončí ![]()
Ahojte, ja mam to iste, len rano sa este nohy ako tak podobaju na nohy, ale okolo obeda je to len beztvara masa…clenky netusim, kde mozem mat…pomaha len vylozenie noh, masaz som zatial neskusala, mam aj elasticke pancusky, ale v tom teple by som sa v nich uvarila…asi som mala blby material…
Tlak mam pritom tiez nizky, moc v pohode…akurat som za mesiac pribrala 4kg, podla mna dobre 2kg je voda…
![]()
Čauky mamči,jsem dneska 32tt a skoro nemůžu chodit,hodně piju a ráno jsem se vzbudila se šíleně oteklejma nohama,teda jenom nárt a prsty,jako bych je vrazila do vosího hnízda a to jenom ležím
.V prvním těh. mi natekly až po porodu,to byly konve
,tak se bojím jak to teď bude postupovat,tlak mám spíš nízkej tak tím by to být nemělo.