Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Doporučuji olej z lněného semínka. Upraví se stolice, promaže se všechno co má a doporučovali nám to v předporodním kurzu ![]()
zkus čaj ze sény, osobní zkušenost nemám, ale prý hodně pomáhá ![]()
jo, zapomněla jsem napsat, že se ale nesmí užívat moc často - je to napsané na krabičce čaje.
Ja jsem brala 1 denne rozpustny sacek Magnosolv, prave proti predcasnemu porodu (horcik je proti tvrdnuti bricha) a pusobil vyborne projimave, v tehu jsem pak nevedela, co je zacpa, jsem mela primo rychly spalovani
![]()
Taky mám magnosolv,dva sáčky denně a ještě před dvěma týdny jsem měla opačný problém a musela jsem k tomu dlabat ještě živočišný uhlí
To lněné semínko nepomáhá uvolnit porodní cesty?To bych teď moc nepotřebovala ![]()
Neuvolňuje porodní cesty, jen jsou při porodu kluzké (představ si to jako promazanou sliznici, není prostě suchá, ale otvírání porodních cest opravdu neovlivní).
Ta Sena opravdu funguje ale nepoužívat v těhotenství je agresivní a mohla by způsobit kontrakce.
Rozmary, lněné semínko jsem před porodem taky užívala. Je to jak píše Ewule. Na uvolnění porodních cest je maliník ![]()
A napadl mě švestkový kompot, ten jsem pro změnu jedla po porodu.
Mě śe zácpou pomohl Actimel. Ráno na lačno někdy jsem si dala druhý v proběhu dne ![]()
Zkus Activiu ta taky zabírá.Musíš jen přijít nna to co zabere tobě ![]()
Tak mně na zácpu v těhu nepomáhá absolutně nic, ani semínko, ani jogurty, ani tuny ovoce, hodně pít, prostě zkusila jsem vše a taky mám občas pocit, že na WC porodím. Zkus se zaměřit na posilování pánevního dna, je v těhu hodně namáhaný.
Mně na zácpu většinou pomohly sušené meruňky a hodně je zapít vodou. Jinak jsem si hlídala, abych aspoň jednou denně snědla Activii nebo Actimel. Jak jsem zapomněla nebo si ho prostě nedala, tak to bylo druhý den znát. A nejdůležitější na zácpu je dostatek tekutin.
Čau holky,omlouvám se za tenhle dotaz,ale leží mi to v hlavě
.Jak týdny přibívají,začínám mít pomalu problém se zácpou
,jsem ve 32tt ještě to není uplně nejhorší,ale hrozí mi předčasný porod,otvírám se a bojím se pořádně zatlačit,abych nespustila porod,někdy mě při tlačení tak strašně začne bolet břicho,že vážně nevím od čeho ta bolest je
.Znáte to taky?Nemůže se nic stát?