Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojda těhule,
končíme pomalu 32.tt a už třetí den mám takové bušení srdce a tep běžně okolo 107/min. Šla jsem dnes k praktikovi, jelikož na gyndě mi dr. řekl, že dle něj je to v poho a to si musí vyřešit doktor, ale nebyla tam, jen zastupující lékař, který mi udělal vyšetření, vše v poho, a řekl mi, že netuší, co by mi na to mohl napsat. Tak jsem se chtěla zeptat na vaše zkušenosti, popř. nějaké medikamentózní řešení.
Ahojky
já to mmám taky a trápí mě to bušení delší dobu.Mívala sem to i když sem nebyla těhu a ted to mám ještě častěji.Byla sem u doktora a ten mi dělal EKG a nic.Měla sem i holtra na 24hodin a taky v pořádku,že prý to je normální v těhu.že je to větší zátěž na to tělo.tak se neboj to je v pohodě ![]()
tady je jedna starší diskuse na stejné téma
https://www.emimino.cz/…ardie-35719/
Ahoj,tak ja mam taky rychlejsi tep jsem,ale k tomu mam i vysoky tlak a beru na to concor.Mela jsem i pred tehu,ale ja to mam spis spojene s tim tlakem.Jinak nech si napsat zadanku ke kardiologovi,ten ti rekne,co a jak,ten tomu rozumi vic,jak obvodak! ![]()
Ahoj,
tak ja jsem vcera taky litala po doktorech,zacalo mi busit srdce a hur se mi dycha.Na EKG nic nenasli,v pondeli si jdu na kardiologii pro holtera /monitorace 24h/,vcera sono srdce taky v poradku,tak jsem zvedava,jestli neco najdou ci ne.Pekne me to otravuje a desi,tlak mam normalni.
Ahoj,já to mám taky,ale jsou to nejspíš vedlejší účinky gynopevarilu,neužíváš nějaký léky?
Užívám akorát Magnosolv jako prevenci a pak Dopegyt 2×1, jelikož mám od úmrtí v rodině rozkolísanej tlak. Já jsem říkala, že poneděli zkusím zaběhnout ke své doktorce, je tam až teda ve čtvrtek, do tý doby má dovču, a poradím se ještě s ní. EKG jsem měla prý OK, nějaký další vyšetření taky, jen prostě ten tep. Tak uvidím. Je mi to dost nepříjemný, takovej ten hnusnej pocit, jako když chce srdce vyskočit ven.
Ahoj,
tak já mám tlak tak kolem 140/60, tep 125-135/min. i v klidu. Před cca měsícem (to jsem byla v 20tt) jsem taky měla ten 24h přístroj na činnost srdce a závěr byl ten, že v těhotenství je větší zátěž na tělo a že vyživuješ i ten plod. Bylo mi řečeno jen odpočívat, šetřit se… Prý se to dá léčit práškama, ale v těhotenství nadělají více škody než užitku. Takže mám přijít pouze pokud by problémy trvaly i po porodu.
Tak k tomu mám co napsat…
Již nějaký rok trpím bušením srdce ( palpitací ) Letos na jaře, jsem otěhotněla. Než jsem otěhotněla, tak párkrát do měsíce jsem měla bušení srdce, hlavně v klidu. Bouchalo jak o závod snad celý den. Až už to bylo nepříjemné a myslela jsem si, že snad se mnou bude konec
Před tím, někdy loni, předloni, jsem byla na různých vyšetřeních a nic se nezjistilo. A tak letos jsem zašla dál, dostala jsem se až do Ikemu. Někdy v květnu, když jsem tyto stavy měla i v těhu. Nic nezjistili. Ekg, vše v poho. Ale přesto mi po 2 měsících čekání dali na jeden den holtera. Opět se nic neukázalo. Ale já chtěla mít klidnou dušičku a dr. mi dali na měsíc ještě jeden měřící přístroj, kde si denně zaznamenávám stav. Tak uvidíme, co z toho vyhodnotí. Ale jsem klidnější, když vím, že je vše v pořádku. Nejhorší na tom je, že od té doby, co jsem byla poprvé v Ikemu, najednou ty stavy, silné, co jsem měla před těhu, nějak nemám, jen občas, v mírné formě. Ale samozřejmě jsem za to ráda, že se to zklidnilo. Takže to přičítám tomu, že jsem předtím byla asi moc vynervovaná a nyní, jako těhule, jsem taková zklidněná. A také to je tím, že já od mládí trpím úzkostnými stavy a také mám problémy s hrudní páteří, takže vše dohromady a to mi možná také ty stavy vyvolává. Jinak příští týden přístroj vracím, tak jsem zvědavá, jak to vyhodnotí tentokrát?
A jak jste zvladly porod s tachykardii? me to ceka 11.4,docela se toho desim.ekg,echo, a holt jsem mela kolem 16 tt, pak znovu ekg23 tt. a taky ok.ale pocit je to hnusny.
@Andy27 Ahoj já měla tachykardii už před těhu, docela často, v těhotenství to uplně zmizelo tak jsem myslela že to bylo jen pracovním stresem, a ouvej, porod a vše kolem v klidu, ale tři dny po porodu jsem zkolabovala,, závěr: tachykardie WPW syndrom, vrozený a musela jsem na katetrizaci, protože prý časem a věkem pokud se to neřeší tak bušení rozšiřuje srdce, nechci tě ale strašit porodu se neboj, ale pak to určo s někym vyřeš at se můžeš plně věnovat miminku, držím palce. ![]()
Pred tehu jsem to mela tak po opici nebo fakt vyjmecne, ale tehu se to rozjelo. nejhorsi je ze ti reknou ze vse je ok, ale jeste zatlacim na gyn at mi udela jeste jednou echo pro sychr,..ja uz stim lezela v nemocnici nedavno, tak pusobi i strach ze. A nic
tak snad..
@m píše:
Ahojkyjá to mmám taky a trápí mě to bušení delší dobu.Mívala sem to i když sem nebyla těhu a ted to mám ještě častěji.Byla sem u doktora a ten mi dělal EKG a nic.Měla sem i holtra na 24hodin a taky v pořádku,že prý to je normální v těhu.že je to větší zátěž na to tělo.tak se neboj to je v pohodě
Já jsem měla taky bušení srdíčka, řekli mi že je to ok. Ale ted v necelém 37 týdnu jsem bušení dostala znovu až jsem nemohla dýchat a v porodnici zjistili že mám srdeční tachykardii a dítě to dost ovlivnuje tak jsem hned jela na sá. A dítě se narodilo pomocí cízařkého řezu, kdyby to neudělali tak by se prý udusila. Takže POZOR POZOR