Bušení srdce, tachykardie

441
4.1.10 12:03

Bušení srdce / tachykardie

Ahoj,

ráda bych se zeptala, dza máte někdo podobný problém. Dle lékařských vyšetření jsem v pořádku (ECHO, EKG, Holterova monitorace 24 h). 1× až 2× do roka se mi stane, že mi začne dost rychle bušit srdce, trvá to tak 5 min (možná mín, já mám v tu chvíli pocit, že je to věčnost). Zrovna dnes mě to po roce chytlo, byla jsem na nákupu, zatlačila jsem vozík s nákupem a bylo to. Chodím i neurologii mám časté blokace hrudní a krční páteře a i doktoři se přiklánějí k názoru, že za to může ta hrudní páteř, nějak se to tam skřípne a pak to takhle blbne.

Stává se vám to někomu a jak postupujete, co děláte a tak, já se vždycky tak leknu a pak to samozřejmě trvá než to odezní, jsem pak jak praštěná:) Mám za sebou dvě těhotenství a zhoršilo se to po tom prvním.

Díky za názory
Míša V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17675
4.1.10 12:09

Neboj, zvykneš si ;)
Taky jsem si zvykla. Jsi prostě na tento jev více vnímavá, a pokud máš problémy s hrudní páteří, pak se není co divit, mám to úplně stejně :) Zrovna dneska od rána mi je na hrudníku fakt fajně :?
Nauč se z toho nebýt vyplesklá, a bude to v pohodě :) Mě pomohlo, že jsem si uvědomila, že se mi ani jednou po tom nic nestalo, žiju, a tak to neřeším ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
4.1.10 12:42

Holky tak koukám máme stejný problém.
Taky mám tyto příznaky : prudké bušení, tlak na prsou, pak zase extrémní zpomalení tepu a toto provázející omdlívání.
Podstoupila sem vyšetření ECHO, EKG, Holtera, prohlídky na plicním, rentgeny atd 3× dokola.
Když sem přišla na oddělení interny podruhé sestra jen obracela oči a to byly vyšetření v rozestupu půl roku.
Doktorka mi to po všem běhání po různých odděleních vysvětlila způsobem, že sem asi trochu magor, který si to vsugerovává.
Obvoďačka je toho názoru že je to od krční páteře se kterou mám problémy už 5 let ale její názor nikoho v nemocnici nezajímal.
Prostě tím, že je to prej psychického původu to zametli v nemocnici pod stůl a hotovo!!! :evil: :evil: :evil: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
4.1.10 12:44

Já to měla v průběhu těhotenství… taky mi nic nenašli a nejspíš to bylo dítětem, že mi tlačilo na žíly v břišní dutině a na bránici. Byl to strašně divný pocit a jsem ráda, že to po porodu zmizelo. Neumím si představit, že by se mi to objevovalo i dál, ale asi se na to dá časem zvyknout… tak držím palce, ikdyž jsem ti asi moc nepomohla

Příspěvek upraven 24.08.20 v 17:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
4.1.10 12:52

Kajka - psychického původu, to je dobrý aargument, když nemůžou nic najít ;) :cert:

já byla i na vyšetření se štítnou, na EKG jsem měla ukázkovou křivku a nikdo mi nevěřil, že jsem u poklidného sledování tv (žádný krvák nebo tak něco) měla tep přes 90/min a nemohla se vůbec dodechnout, trvalo to taky cca 5min a několikrát se to opakovalo :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
4.1.10 12:55

Taky se mi to občas stává,ale mám operovanou vrozenou srdeční vadu..Stává se mi to opravdu občas a za chvíli to přejde..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
4.1.10 13:04

Ahoj, mám potíže s hrudní páteří a taky se mi to stává. Zrovna teď přes svátky, hlavně ten první týden, co jsem byla doma a je pravda, že jsem cítila i v těch zádech, že to tam mám zcvaklé. Ale to bušení bylo děsné. Doktorka mi říkala, že to záda mohou způsobovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17675
4.1.10 13:37

Kajjko psychického původu,to znám :lol: Já s takhle VSUGEROVALA boreliozu :lol: :lol: Po třech měsících,po které mi doktor tvrdl,že to mám od nervů, mi udělal testy a jaké překvapení-půlku těla jsem necítila ne proto,že bych byla labilní,ale proto,že mi borelka poměrně velkýma hodnotama seděla v těle a především na nervech(těch fyzických ;):D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
4.1.10 13:53

Sandrik: já mám ty problémy vždycky když sem v klidu a nejčastěj v poloze v sedě, to mi ještě tak nevadilo, ale když už mě to začalo v noci budit a nemohla sem popadnout dech a jediný co mi pomohlo tak odplazit se k oknu a snažit se dejchat zhluboka čerstvej vzduch.
Zuzaa: jj přesně serou na to aby se pokusili zjistit co ty problémy vyvolává já už sem se na doktory vyprdla.Zkoušela sem co mi trochu pomáhá to ustát, v noci mě to hodně štvalo budila sem se i několikrát za noc a nemohla dýchat, naučila sem se spát na břichu,bez polštáře s levou rukou pod čelem a druhou podepřítý hrudník, v té poloze sem dýchat mohla a zároveň i spát.
Jenže teď sem těhotná a bříško se začíná pomalu zvětšovat a na břichu už spát nemůžu takže usínám těžko a budím se
ale co asi sem fakt magor :pankac: takový stavy si může namlouvat jen blázen já bych se jich chtěla zbavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
4.1.10 14:18

Bušení srdce bývá taky projevem špatné funkce štítné žlázy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
4.1.10 14:27

Holky díky za rady a názory. U mě to taky v podstatě uzavřeli tak,že jako psychika, dokonce jsem dostala Neurol to vypovídá o všem:) Na interně přesně to samé, když jsem vlezla po třetí oči v sloup,prý než posedávat v čekárně se mám pořádně vyspat .) (druhému dítěti jsou 2 roky) Naučím se být nevyplesklá,ale ten pocit kdo to zná, je hnus, tep min 160 jsem jak závodní kůn, stává se mi to i na lyžích,což je taky chuťovka.

Všech moccc a mooooc díky, se mi dost ulevilo.

Míša V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2682
4.1.10 14:37

A bylas na krevních testech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3086
4.1.10 14:49

Jé tak to se taky přidávám :lol:
Je to asi rok, co jsem byla na kardiologii, dostala Holter a stejně ( naštěstí ) na nic závažného nepřišli. Přítel má úplně to samé.
Doktorka mi poradila, abych brala hořčík a to podle potřeby ( až 6 tablet denně ). Je to prý něco úžasného pro srdce. Bereme to s přítelem pravidelně ( i teď v těhotenství to beru ) a musím říct, že stavy, kdy mi buší srdce, jsou skoro pryč. Občas se to stane, ale opravdu málo.
Taky mi Dr doporučila pít Magnesii, tam je taky hořčík.
Přítel zvýšené bušení pociťuje, když si třeba dá trochu více alkoholu, nebo když má velký stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
4.1.10 14:49

Teda holky ani nevite jak jste me uklidnily… Hlavne Kajjka, ja obcas mivam to same, ted to trvalo pres tyden a pekne me to stvalo, presne jak pises, sotva jsem si sedla nebo lehla, az mi zaclo byt i na omdleni jak to busilo. Navic se mi vzdycky desne zpomali tep, klidne i pod 40/minutu 8O no ale zatim ziju, tak asi dobry a resit to nebudu. I kdyz sileny buseni jako kdyz chce vyskocit z tela a k tomu strasne pomalu, to je chutovka :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
4.1.10 16:14

Jste opravdu zlaté, já byla i na krevních testech, naprosto v pořádku, štítná žláza to není, to je v pořádku. Někdo tu psal o borelioze, už i to mě napdalo, ale na tu mi krev nebrali, a kdybych s tím přišla k Dr. jako že si myslím, že by to mohla být asi by mě vyhodila :)

Hořčík, na ten jsem úplně zapomněla, hned si ho lupnu:)

Prostě se stím musím naučit žít:) a jak píšete i po těch atacích žiju:)

Míša V.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast