Bušení srdce, tachykardie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
441
6.1.10 09:03

Moje diagnoza je uzavřená s tím, že za to můžou i problémy s páteří a psychika, i recept na Neurol mluví za vše. Prý jsem víc vnímavá a citlivější, že někteří lidé o tom ani neví, ale to se spíš vztahuje na takovéto přeskočení, protože to bušení se fakt nedá přehlédnout.
O té invazivní metodě jsem četla, bleeeee, to je něco pro mě, se bojím jen o tom slyším.
Budeme doufat, že nás to bude trápit minimálně:) To bych nám moc přála!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3184
6.1.10 10:10

no doufejme :mrgreen:
Já sem byla pro podezření na nedostatečnou průchodnost průdušnice i na sondě. No nic hnusnějšího sem ještě nezažila fůůůj nikdy více :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.2.10 16:17

strach

Ahojík.Jsem tu dneska nová a nevím jestli píšu tam, kam mám.
Mám jednoho díě, 2 letého roštáka a chtěla bych teď začít se snažit o druhé. A mívám přesně jak tady holky píšou extrasystoly.Dvakrát se mi stalo, že mi to uhodilo několikrát za den a to jsem teda byla uplně mimo, strach. :zed: :roll: Někdy nemám třeba měsíc jedinou, někdy několik za den, někdy jednu. V září 09 jsem byla na ekg, vše ok, srdce v pořádku tlak teda šílený / strach, to mě je jasný, protože doma mám 120/70 a míň / Tam jsem měla myslim 145/ 95 tep 110 a doma 75 a míň. Dr mě ujistil, že to je normální, že to je běžná srdeční akce. Ale já se toho prostě stejně bojim a hrozně se děsím, že mi to bude skákat u v těhu, natož porod. :cry: :cry: Pamatuji si, že jsem byla v porodce na předpokoji a tam mi to dělalo taky, ale v tu dobu jsem to ještě nevnímala. Vím i z dřívějška, že jsem to měla prostě o tom " vím" ale proč se toho tak bojím najednou?? :zed: :zed: Může se třeba v těhu na to brát nějaký lék? Holky děkuji moc, připadnu si jako blázen. Znám hodně lidí co to mají a žijous tím, a já se bojím třeba jít i k zubařce aby mě to tam nedělalo. Mívám to hodně při uzkosti, strachu. Děkuji za každičkou odpověď a snad jsem napsala dobře. Díky, pěkný den :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
4.2.10 16:22
petit píše:
Ahoj holky,

tak nevím, jestli vám do toho nevnesu teď trochu zmatku, ale není bušení jako bušení.

Je pravda, že ve vašem věku je většina „bušení“ od nějaké nervové rozlady ( ať už psychické či fyzické), je to nepříjmené, ale není to nebezpečné. Většinou se frekvence pohybuje kolem 100 -120/min, a postupně, pomalu se samo bušení sklidní. Tady je na místě odstranit vyvolávající příčinu ( stres, nevyspání, nerpavid. pitný či strravovací režim, ale taky třeba anemii či poruchu štítné žlázy). Nejlepší a nejbezpečnější léky je skutečně hořčík.

Pak existuje druhé „bušení“ Toto začíná a končí náhle ( jako když otočíš vypínačem). Někdy si ho postižení umí sami zastavit hlubokým nádechem, nebo zatlačením na stolici, dřepem - nebo podobnými manévry. Tepová frekvence bývá kolem 150/min i více. Tyto většinou vznikají na základě vrozené odchylky v srdeční „elektrice“ a řeší se jinými léky a ev. se zákrokem ( ablace) dají odstranit zcela. Tyto už mohou být za jisté situace nebezpečné, a většinou jsou i podstatně hůř fyzicky snášené ( ale existují vyjímky.
Třetí bušení - je spíše přeskakování, pocit nepravidelného pulsu, puls je pomalý, ale některé údery jsou silnější ( vyvolává pocit nepohody na hrudi či v obl. krku - ale trvá jen kratičce). Co se týče léčení - platí bod 1 - není nebezpečné

Jinak pouze EKG a EKG Holterem nelze vyloučit ten vrozený tip arytmie, pokud ho dotyčný přímo neměl během nahrávky. Nejlepší je, pokud ještě při potížích pacient dorazí do zdravotníckého zařízení, nechá si natočit klasické EKG a to si dobře schová ( hl. ho nenechat tam!) a pak může již konsultovat odborníka. Bez EKG lze odhadovat opravdu jen přibližně.

Hlavně zdraví v novém roce přeje Petit

Petit tak to já mám to co jsem označila barevně. Někdy to mám jednu es, dvě, někdy se opakují třeba 6 za sebou. Jinak tep mám v klidu těch 70,75. Když si večer lehnu těch 60 i třeba 56. Marul :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
18.4.10 12:48

Ahojky,můžu se k vám přidat? Už sem sice nikdo dlouho nenapsal,ale třeba zase začnete.
Již několik let trpím klidovými tachykardiemi,puls cca 130 za min. Je to tak strašně nepříjemný,hlavně když to přijde večer. Jsem z toho vždycky úplně vyřízená. Mám 3 děti,mužskej je furt pryč,jezdí kamionem a když to přijde,tak si vždycky myslím,že je po mě. K tomu se mi v posledních 5-6 měsících přidaly extrasystoly. Někdy je to 6-8krát za den,někdy jednou,je to strašně různý.
Jezdim každých 6 měsíců na kontrolu se štítnou žlážou. Mám v pravým laloku 2 uzlíky. Ale funkci mám normální,hormony jsou v pořádku. Ze štítný žlázy to zkrátka není. Pan dr. mě poslal na kardiologii. Měla jsem Holtera,dělali mi echo. Na holteru se něco trochu ukázalo. No a na echu mi našel prolaps chlopně. Není to životu ohrožující nález,ale prý se s tím nic nedá dělat,prý se s tim musim naučit žít a hlavně nepanikařit. Vím to od března,ale panika mě přepadá pokaždý,když to přijde..Kdo to má,pochopí. Ta úzkost a tlak na prsou a to že se nemůžu nadechnout,brrrrr........
Těžko to jde hodit za hlavu. Snad časem…
Jo a s krční a hrudní páteří mám taky problémy,už skoro 2 roky. Takže je to asi jedno s druhým. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.5.10 19:25

Ahoj taky se přidávám

Mám taky takové to přeskakování už asi 15let. Párkrát jsem s tím byla i u dr., ale nic se s tím nedělalo. Jen EKG na kterým to bylo vidět a stejně se nic neřešilo. ŽIJE SE S TÍM FAKT DĚSNĚ. Už mám jedno dítě a chceme další. Už teď mě napadá, jak to asi zvládnu. Zatím mi jen doporučili vitaminy. Tlak při těch stavech mám normál nebo jen o něco nižší. Pulz max. 130. Jsou období kdy je to v poho a pak se něco semele a je to děs. Podle kartářky se dožiju celkem vysokýho věku, tak snad se nespletla. :-D

• Citovat
  • Upravit
186
20.7.11 08:33

zdravím všechny kdo mají pořád problémy s tím zatraceným bušením jako já…mám syna skoro rok a celý rok jsem to bušení neměla až zase včera.....poprvé jsem zkusila dýchat do pytlíku a přešlo to po pár vteřinách…jinak mě to bušení trápí už dobrých 17 let, takže zkušeností bohužel dost…také holter, EKG, echokardyografie a bez výsledku…při bušení mi naměli tep 150/min a nic jiného…byla jsem před porodem i u kardiologa a ten mi řekl ať na to nemyslím, že můžu být ráda s tím, co tam má za pacienty, že mám jen toto :-)V porodnici jsem to poctivě hlásila a dávali mi injekce do břicha. Co se týče intenzity, mám to někdy třeba i hodinu jednou za měsíc a někdy půl roku ni. Žít se s tím dá, ale pořád ve mně hlodá červíček, kdy to zase může přijít. Je to dost otravné, ale věřím, že to už nepřijde. Že by optimista? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.11.11 09:02

bušení srdce

nazdárek…jak to tady čtu tak jsem čím dál klidnější…mám 25 let a už skoro rok mě trápí ty samé problémi…bušení srdce…110-120/min. :twisted: Taky mi na nic nepřišli. Dělá mi to docela často a vždy když to příjde se celá rozklepu a třepu se…bojím se toho…holky máte některá zkušenosti s tím hořčíkem??? díky miriss :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
21.11.11 09:23
miris2901 píše:
nazdárek…jak to tady čtu tak jsem čím dál klidnější…mám 25 let a už skoro rok mě trápí ty samé problémi…bušení srdce…110-120/min. :twisted: Taky mi na nic nepřišli. Dělá mi to docela často a vždy když to příjde se celá rozklepu a třepu se…bojím se toho…holky máte některá zkušenosti s tím hořčíkem??? díky miriss :wink:

Ahojky Miris,ano,i já to mívám celkem často a je to pekelně nepříjemný,mám pocit,že mi to srdce praskne. :( Taktéž vůbec nevím,co s tím! Někde jsem četla,že se to má prodejchat,dýchat rychleji a povrchněji,dokud to nepřestane,asi něco jako když prodejcháváš kontrakce. :-D Tak to mi vždy na chvíli zabere…Ale je to hnus. :/ Nevím,proč se to děje. :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pata Vltavsky
30.1.12 21:04

...

Ahoj, Mel sem uplne to same, ale posladní ataku sem mel 5 hodin…Us je vse vyeseno.:)

• Citovat
  • Upravit
Pata Vltavsky
30.1.12 21:06

asd

Kdybyste nekdo potrebaval radu rad skusim pomoct..

• Citovat
  • Upravit
veronikamayerova
1.2.12 09:11

nečetla jsem přízpěvky ostatních,ano? Já toto mám poměrně často taky už snad od 13 let.A má mamka taky a to s páteří ani jedna nic nemám.Je to pocit,jako když srdce na jeden úder vynechá a pak buší hrozně rychle z ničeho nic.Bez zátěže.Pomáhá předklonit se a hodně se nadechnout,popříp.napít se.U nás o většinou je ,když se třeba rozčílíme,při hádce atd…srdíčko blbne vždy tak po týdnu od nějakého takového vypětí.Mě teda blbne hlavně na podim a na jaře.To už je to téměř ob den…Možná je to změnou tlaku ve vzduch nevím…Doktoři mi taky nic nenaměřili a mamce řekli,že to má ze stresu od potratu.

• Citovat
  • Upravit
20507
1.2.12 11:34

ahoj holky

také mám bušení srdce ale k tomu vysoký tlak 150-160 / 115-122, měla jsem i vyšší, nyní užívám lusopress na tlak ale pozítří budu měnit za lomir (nežádoucí učinky po lusopressu), EKG nález sinusová tachykardie s nerozpoznatelnými změnami. dneska jsem vyfásla EKG holtra a TK holtra. Dnes ráno při nandání EKG holtra tep 140, křivka poskakovala jak na bojišti, tlak 140/98, zítra jdu na sundání a na echo, na které jsem měla jít až ke konci unora ale nález se nelíbil tak mi bude udělán zítra. Podstoupila jsem krevní odběry, sono břicha, ledvin a cév, zítra mě čeká oční kvůli nitroočnímu tlaku, a v patek jdu na endokrinologii. Uvidíme tedy co to způsobuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
urgan
7.8.12 19:16

radosti života

Moc Vás všechny zdravím…
bylo mi před pár dny 49…krásný věk, dcerka jedna dospělá…já babička k tomu druhá jedenáctiletá a já vždy v obchodě přemýšlím…co vlastně..kdo jsem..a jak se ptává má jedenáctiletá dcerka..maminko..kdy už budu moudrá)))..nikdy tyto příspěvky nepročítám, ale nyní moc děkuji, tolik sem se nasmála…od mládí mám velmi vyvinutý hrudníček a díky tomu problémy s 2.4.7.a 8.hrudním obratlem..a vše odnáší levá strana, srdíčko, brnění levé ruky..chvění srdce, vynechávání, zrychlení..bolesti na hrudi, mám i dny kdy se motám jak na kolotoči…no prostě..ráj na zemi… :lol: nyní vlastně již nevím zda to přisuzovat blížící se menopauze..či nadále milujícím obratlům…zrovna sem stoupla k žehlícímu prknu a cítím, že omdlím, ruka bolí..brní,..já opocená..bolest v žaludku..tak jak na infarkt u ženy… srdíčko vynechává a já si kladu otázku zda umřu hned či za chvíli :potlesk:…a manžel se zlobí a říká..hned pojedeš do nemocnice..pracovalas tam roky..všem pomáháš a ty… :lol:, ale já vím, že mezi dveřma na mě sestřička koukne a řekne… :x a coooooo potřebujete??? Pak jukne doktor..natočí ekg a řekne…vemte si lexaurin :potlesk:…a pak zavolám své kamarádce kardioložce a ona poví..Aninko..probůh..kolikrát mám ti opakovat, nenalíčená, neučesaná…a hlaaavně neříkat, že se omlouváš, že zdržuješ :lol:..takto dopadám už roky a Vám všem posílám mnoho Varských úsměvů a držím palečky :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.1.13 13:54

Ahoj holky, chci se zeptat, zda u některé z |Vás nebo se některá z Vás neléčí s komorovou tachykardií? |včera mi jí dr natočila na |EKG i potom na kontrolním. Mám problémy, návaly horka, potu, dušnost, nemohu se dodechnout, únava, malátnost, 2× jsem najednou ve stoje odpadla bez předchozí známky, že se něco stane. Dr říkala něco o tom, že se to musí vyšetřit příčina a léčit, že to není sranda a může končit náhlou smrtí, zvlášť, když už jsem 2× odpadla a mám problémy. Nesetkala jste se s tím některá, nemáte to? jak vám to léčili nebo někomu koho s tím znáte? Mě dr žene ještě na krev, sono a dostanu holtra na 24 nebo 48 hodin, ale moc by mě zajímaly vaše zkušenosti. děkuji moc

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex