Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj holky moje beeruška Eliška ještě nemá ouška nastřelený,prptože měla nízkou váhu,pak vyrostla rychle hlavička.,pak nebyli vakcíny, a teď je nemocná. ale až to příjde chci být připravená. prý existuje mast nebo gel. ??? antiseptikum.??? co vy na to ??? ![]()
To chápu, ale já četla v časopise ,že existuje taková mast, která se namaže pár hodin před nastřelením. Ouško je trochu znecitlivěno. Neuvedli název. V lekárně to neznají. ![]()
Ahojky,
jestli to správně chápu, tak vás teprve čeká nastřelování (případně píchání oušek). Nám ušní doktorka rovnou doporučila čistit líhem na pupík (ten jsme ještě měli), v případě zánětu = hnis, natírat framykoinem. My jsme byli teda píchat klasicky, náušnice malá dostala od babičky hned po narození, takže nebylo moc na výběr. Ale s ušní jsem to probírala a ta naše říká, že péče o ouška je v obou případech stejná.
krém se jmenule EMLA. Naše dr ji používá právě při píchání uší a také na odběry krve u dětí.
A nebo Xylokain, na vatu, stisknout na 2 min ousko a pak to taky neboli, byli jsme pichat, ne nastrelovat