Overenie podpisu na pošte

Anonymní
30.9.20 19:10

Overenie podpisu na pošte

Ahoj,
chcela by som sa spýtať, či tu nenájdem niekoho kto sa stretol s podobným problémom.
V lete som mala svadbu v ČR, na SK som si bola vybaviť slovenský sobášny list, aby som si mohla vybaviť platné nové doklady na Slovensku (čo som zistila, že bez slovenského sobášneho listu nejde). Pred týždňom mi prišla SMS, že mám občanku hotovú (starú mi zobrali). Kvôli koronaviru sa na Slovensko nedostanem a z toho dôvodu som dnes išla na poštu so splnomocnením aby mi moja mamina mohla prevziať občiansky preukaz za mňa. Uviedla som nové údaje s novým podpisom - pani na pošte mi povedala, že to nie je možné overiť pretože mám iný podpis teraz ako vydatá ako na cestovom pase ako ešte slobodná. Bola som v tom, že záleží hlavne na tom, že to som ja a nech sa podpíšem akokoľve. Pani mi tvrdila, že si mám spraviť splnomocnenie s pôvodným priezviskom za slobodna. Bojím sa však, že to zase nepriíjmu na polícií a nevydajú mojej mamine môj nový občiansky preukaz už s novým priezviskom.
Neviem ako situáciu ideálne vyriešiť. Ďakujem za každú radu a skúsenosti.
Zakladateľka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2015
30.9.20 19:19

Bohuzel, oni ten podpis opravdu overuji oproti originalu v obcance/pase.. Zkusit zavolat na urad, ktery OP vydal a poradit se tam? Vysvetlit co rekla posta. Nebo nejak jinak treba pres notare to nejde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
30.9.20 19:21

Jinak muz je taky z SK a myslela jsem, ze tam mate doklady na pockani.. Mozna stalo za to si priplatit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
30.9.20 19:30

Proc se na slovensko nedostanes? Uplne normlane si tam můžeš dojet, staci si nechat udelat test na covid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.20 19:32

V dobe keď som si dávala vyrábať nový OP som absolútne netušila, že nastane to čo nastalo teraz. Ale ďakujem, už nad tým premýšľam celý deň, nejako skúsim napísať splnomocnenie inak.
Mne išlo trošičku aj o to, že pred mesiacom, som posielala splnomocnenie v dvoch verziách kvôli poslaniu slovenského sobášneho listu (jeden krát pôvodné priezvisko a jeden krát nové priezvisko) s dvomi rôznymi podpismi a pani na pošte (iná ako dnes) to v pohode overila. Preto som bola dnes prekvapená, že to nešlo.
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.9.20 19:32
@Kriss Tina píše:
Proc se na slovensko nedostanes? Uplne normlane si tam můžeš dojet, staci si nechat udelat test na covid.
Áno úplne normálne sa tam dostanem ale nie som ochotná si to platiť.
  • Citovat
  • Upravit
37131
30.9.20 19:34
@Anonymní píše: Áno úplne normálne sa tam dostanem ale nie som ochotná si to platiť.

Tak jed pres Rakousko, tam nikdo hranice nehlídá a zadny test mit nemusis, kdyz teda nejsi ochotna platit no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.20 19:36
@Kriss Tina píše:
Tak jed pres Rakousko, tam nikdo hranice nehlídá a zadny test mit nemusis, kdyz teda nejsi ochotna platit no :nevim:

Pravdu povediac, ďakujem za nápad! Takáto verzia ma nenapadla.

• Citovat
  • Upravit
30.9.20 19:47

Ahoj, nemal by byť problém, aby ti ho vyzdvihli rodičia, aj keď nemajú splnomocnenie:
za občana môže občiansky preukaz prevziať aj osoba jemu blízka (rodič, prarodič, súrodenec, manžel/ka, plnoleté dieťa) po predložení svojho dokladu totožnosti (https://www.minv.sk/?…). Ja som sa na to pýtala pri robení pasu a dalo sa to bez problémov, len museli mať so sebou tú žiadosť o vyhotovenie. Ale určite môžeš predtým skúsiť zavolať na úrad, aby si sa uistila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.20 19:49
@Natalienka23 píše:
Ahoj, nemal by byť problém, aby ti ho vyzdvihli rodičia, aj keď nemajú splnomocnenie:
za občana môže občiansky preukaz prevziať aj osoba jemu blízka (rodič, prarodič, súrodenec, manžel/ka, plnoleté dieťa) po predložení svojho dokladu totožnosti (https://www.minv.sk/?…). Ja som sa na to pýtala pri robení pasu a dalo sa to bez problémov, len museli mať so sebou tú žiadosť o vyhotovenie. Ale určite môžeš predtým skúsiť zavolať na úrad, aby si sa uistila.

ďakujem za reakciu, mne mama tvrdila, že sa tam bola pýtať a chceli splnomocnenie.
Moc ďakujem za radu určite si zavolám!

• Citovat
  • Upravit
7355
30.9.20 20:21
@Anonymní píše:
V dobe keď som si dávala vyrábať nový OP som absolútne netušila, že nastane to čo nastalo teraz. Ale ďakujem, už nad tým premýšľam celý deň, nejako skúsim napísať splnomocnenie inak.
Mne išlo trošičku aj o to, že pred mesiacom, som posielala splnomocnenie v dvoch verziách kvôli poslaniu slovenského sobášneho listu (jeden krát pôvodné priezvisko a jeden krát nové priezvisko) s dvomi rôznymi podpismi a pani na pošte (iná ako dnes) to v pohode overila. Preto som bola dnes prekvapená, že to nešlo.
Zakl.

Tak ta informace, že podpis vypadá jinak je absolutní blbost. Klient se na místě buď A) podepíše nebo za B) uzná svůj podpis za vlastní, toť vše z Tvé strany. Plus tedy samozřejmě platný doklad totožnosti, což jsi měla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.9.20 20:29
@dedrichov píše:
Tak ta informace, že podpis vypadá jinak je absolutní blbost. Klient se na místě buď A) podepíše nebo za B) uzná svůj podpis za vlastní, toť vše z Tvé strany. Plus tedy samozřejmě platný doklad totožnosti, což jsi měla.

Presne tak som si to myslela, dnes ma pani uviedla v omyl. Pred mesiacom to išlo dnes nie.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová