Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Doma nic neříkej
sice se mi to nestalo, ale stala jsem na křižovatce, měla jsem přednost, už jsem chtěla jet, a člověk co neměl přednost mi tam vjel.
Přitom jednoduchá křižovatka… No dumala jsem nadtim celou cestu domu, kdo měl pravdu.
![]()
Az se ti to stane podruhe, popremyslej.
Kratce zblbnout muze v zivote kazdy, bud rada, ze to zustalo bez nasledku.
Běžná věc v rutině. Děláš to automaticky, ale když nad tím najednou začneš přemýšlet, tak jsi v háji.
No jestli se ti takový výpadek stane ještě jednou zajdi si k mudr
Ne nestalo, řídím cca 16let. Pokud se to bude opakovat fakt bych nad tim přemýšlela a ještě, měla si z prd… kliku, že se nic nestalo
Ne, nestalo.
Stane se, že v té rutině občas nevyhodím blinkr při odbočování nebo předjíždění, nezpomalím před přechodem apod., když jsem zamyšlená, nebo že prostě jedu po městě naučenou trasu a neuvědomím si, že jsem chtěla jinam ![]()
Ale že bych zapomněla kdo dává přednost, to se mi nestalo.
Příspěvek upraven 01.10.20 v 16:18
Mozna bych si taky zasla k mudr.. Jinak dalsi potize s pamětí (reci) nemivas?
V aute se mi to teda nestalo, ale jinak se mi to obcas stane, ze jak zacnu premyslet nad necim, co delam jinak automaticky, tak to zakonite podelam ![]()
Hele, tuhle jsem stala v pravém pruhu na červenou. Tak se rozhlížím a vedle mě vlevo fakt fešák za volantem. Vyměnili jsme si úsměvy, já celá veselá, on se rozjel na zelenou a já s úsměvem od ucha k uchu za ním. Byl v odbocovacim pruhu doleva. Musela jsem couvat zpátky na červenou a civela ne mě celá křižovatka. Víc soustředění, vole, řekla jsem si.
Podle mě se podobný výpadek stát může. Já jsem zas jednou šla pěšky s houfem dětí. Ten den byl náročný a byla jsme nějaká rozhozená. U křižovatky jsem bezmyšlenkovitě vykročila na červenou, zarazil mě nejstarší syn
Naštěstí, kluk jeden duchapřítomná ![]()
Taky na to nejsem pyšná a běžně se mi to opravdu nestává, jsem dost pozorný a opatrný účastník provozu.
@Alriga píše:
Hele, tuhle jsem stala v pravém pruhu na červenou. Tak se rozhlížím a vedle mě vlevo fakt fešák za volantem. Vyměnili jsme si úsměvy, já celá veselá, on se rozjel na zelenou a já s úsměvem od ucha k uchu za ním. Byl v odbocovacim pruhu doleva. Musela jsem couvat zpátky na červenou a civela ne mě celá křižovatka. Víc soustředění, vole, řekla jsem si.
@Anonymní píše:
Holky potřebuju se z toho někomu vypovídat a strašně se stydím říct to doma. Takže. Jsem velice aktivní řidič, řídím ráda a to přes 15 let a to hodně, jezdila jsem v několika zemích, nemám problém se sebrat a třeba řídit do jiného státu přes noc, za celou tu dobu jsem nedostala jedinou pokutu ani neměla nehodu. No a k věci, dnes jsem vjela na kruhák a v půlce kruháku jsem zcela zapomněla, kdo na něm má přednost, a v panice jsem na něm zastavila, abych pustila najíždějící auto. Nic se nestalo, vysloužila jsem si jen zasloužené vytroubení. Ale teď tu tak sedím a říkám si, jak jsem proboha něco takového mohla zapomenout, mám dojem, jak kdybych třeba zapomněla, jak se jmenujuje mi jasný, že mi maximálně asi tak můžete říct, že jsem blbá. Ale stalo se vám někdy taky něco takového, že jste zapomněly věc, kterou víte bez problémů celý život a najednou úplné okno? Anonym je to pro mě trapas
Tak zrovna tohle se myslím může stát, když se někdo zamyslí, neuvědomí si, že je na kruháči a reflexem se začne chovat jako na neznačené křižovatce.
Se stane, no. ![]()
To je důvod, proč říkám: dávej pozor na ostatní, každej může udělat botu, každej může mít okno. Věř, že nejsi vyjímka, může se ti to stát taky. ![]()
Nejsem sice roven třeba proslulému panu V. Kořenovi, ale taky jsem boural. Na křižovatce, kde už jsem jel x-krát. Odbočuji vlevo a koukám, jak si to tam sviští balík cyklistů přes přechod (!). Tak tedy zastavím, koukám vpravo, nic, koukám na ně a když přejíždí poslední, tak jsem vyrazil - rovnou do cesty protijedoucímu autu, které si to tam mezitím přihasilo asi 70. Viděl mě, hodně ubrzdil, ale plechy to přeci jen odnesly.
![]()
Výpadek. Klasika. Já řídím dvacet let, taky v pohode dálky i cizinu. No a jedno sobotní rano ( unavena, přepracována) jsem projela kruhak v protisměru.
Ještě ze široko daleko nic nejelo. Do teď to nechapu. Skrat jako prase.
Holky potřebuju se z toho někomu vypovídat a strašně se stydím říct to doma. Takže. Jsem velice aktivní řidič, řídím ráda a to přes 15 let a to hodně, jezdila jsem v několika zemích, nemám problém se sebrat a třeba řídit do jiného státu přes noc, za celou tu dobu jsem nedostala jedinou pokutu ani neměla nehodu. No a k věci, dnes jsem vjela na kruhák a v půlce kruháku jsem zcela zapomněla, kdo na něm má přednost, a v panice jsem na něm zastavila, abych pustila najíždějící auto. Nic se nestalo, vysloužila jsem si jen zasloužené vytroubení. Ale teď tu tak sedím a říkám si, jak jsem proboha něco takového mohla zapomenout, mám dojem, jak kdybych třeba zapomněla, jak se jmenuju
je mi jasný, že mi maximálně asi tak můžete říct, že jsem blbá. Ale stalo se vám někdy taky něco takového, že jste zapomněly věc, kterou víte bez problémů celý život a najednou úplné okno? Anonym je to pro mě trapas