Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobré odpoledne,
začala jsem s manželem soukromě zemědělsky hospodařit a potřebuji poradit s aplikacemi v LPIS. Najde se zde nějaká spřátelená duše, která by pomohla? Předem děkuji ![]()
Ahoj, než jsem šla ma MD, tak jsem s LPISem pracovala. Co by jsi potřebovala vědět?
Bojuji se zákresem eroze
Zakreslila jsem si v PB kde se eroze nevyskytuje, abych mohla pěstovat širokořádkové plodiny. Jenže i když dám archivovat, tak se nový zákres nikde neobjevil, jen pod erozníma pozemkama. Pod záložkou eroze zůstalo původní opatření na celý blok.
Snad jsem to vysvětlila trošku srozumitelně ![]()
Moc děkuji, ani jsem nedoufala, že by se někdo ozval
![]()
Tan půdní blok má průměrnou sklonitost 8,4° Po tom mojem „zákresu“ je 16,41 ha v A1, ale pod hlavní záložkou eroze je to pořád A2. Celý PB má 17,38 ha. A ještě bych jej chtěla rozdělit, abych mohla pěstovat dvě různé plodiny.
Máš zapnuté všechny vrstvy LPIS? Tohle nevím… Až přijde večer manžel kouknu se k němu do PC na jeho LPIS,
A co se týká rozdělení PB, myslíš rozdělit jej na 2 části ( ale číslo zůstane stejné ) nebo vytvořit 2 nové bloky, každý s jiným číslem?
Teď jsem ještě na netu našla příručku, kde postup vysvětlený,ale možná už jí máš
. Pro mě je zakreslování erozí novinka, dělá se to teprve od minulého roku v rámci kontroly GAEC a to už jsem byla „mimo“. Tady je odkaz na tu příručku
http://eagri.cz/…022011v2.pdf
Spíš vytvořit dva nové bloky, protože na jedné části bude zelenina a na zbytku obilniny. Takže kvůli dotacím asi budou potřeba nové bloky. Jenže zákres je závislý na té erozi.
Jsi moc hodná
Myslíš, že když zajdu na pozemkový úřad nebo na AZV, že mi poradí: My spadáme pod dva různé okresy no a na jednom mě odpálkovali, že na to jsou příručky. jenže v příručkách není vše.
K těm vrstvám, pro SZIF, který kontroluje dodržování zásad je důležitá která vrstva? Ta protierozní opatření PB nebo protierozní opatření archív, obojí pro období do června 2011?
Mám v tom trošku zmatek.
Jé, ty příručky už mám všechny stažené
Pořád nad tím koumám, asi se zaobírám prkotinama, ale nerada bych měla potom nějaké opatření při kontrole. tak už dopředu tak jančím ![]()
Ty sama 2 nové půdní bloky vytvořit nemůžeš, to musí udělat AZV. Na AZV se nenech odbýt, od toho tam jsou, aby Ti poradili ( vím, že pak jsme přijeli na kontrolu a chudák žadatel to měl blbě, protože na AZV byl někdo líný „otevřít hubu“ a poradit mu ). Můžu se zeptat pod kterou AZV spadáte?
Myslím, SZIF kontroluje GAEC podle protierozní opatření PB, ale pro jistotu zítra zavolám kolegům do práce a napíšu Ti co a jak.
Jsi moc hodná
![]()
Ten PB o který mi jde spadá pod Vyškov(tan byl pán velmi ochotný
),ale zítra zkusím zajet do Hodonína, pod který spadá taky část pozemků. Máme vše v ekologii.
Můžu se tedy ještě zeptat na zaměřování plodin? Jakým typem přístroje zaměřujete? My v traktoru žádnou GPS nemáme. Doma samo máme nějaké navigace a GPS v telefonu, ale nevím, jestli by bylo vhodné, když je tolerance 5 metrů ![]()