Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
ahoj poradí někdo recept na ovocné knedlíky?
Ahoj, to je sranda, zrovna je obedvam
Ja delam tvarohove, zaprve jsou jednoduchy a zadruhe lehky - 250 g polohrube mouky, jedno vejce a jednu 250 g vanicku tvarohu (ja kupuju polotucny zeleny). Spetku soli, vypracuju testo, zabalim ovoce (my mame merunky ze zahradky, nekdy svestky) a das do vrouci vody tak max. na deset minut varit a je to ![]()
Jo a z te jedne davky jich udelam cca 12-14 kousku, kdyz do nich davam pulky merunek, u svestek je jich asi trochu vic.
A děláš velký knedlíky??? jako že sníš tři a už nemůžeš, nebo takový ty maličky. pravě já bych chtěla ty malé. tak abych věděla kolik mám koupit tvarohu
Já dělám dle druhu ovoce - k některýmu (meruňky…) mi sedne víc tvarohový nebo krupicový (to jsou pak malý knedlíčky, cukr do těsta nedávám), k některýmu dělám zásadně klasický kynutý (jahody, borůvky, cukr jen, aby vzešel kvásek).
Cukr nedavam, posype se mouckovym cukrem az na taliri, podle toho, jak kdo ma rad
Jsou o neco vetsi, nez kdyz spojis do krouzku palec a ukazovacek, proste jako obalena pulka merunky a snim jich k jednomu jidlu ctyri az pet, nekdo dela vetsi, protoze je hodne obali testem, ja to testo delam hodne tenky. Samozrejme treba jahodovy budou mensi a bude jich vic.
rencin píše:
Cukr nedavam, posype se mouckovym cukrem az na taliri, podle toho, jak kdo ma radJsou o neco vetsi, nez kdyz spojis do krouzku palec a ukazovacek, proste jako obalena pulka merunky a snim jich k jednomu jidlu ctyri az pet, nekdo dela vetsi, protoze je hodne obali testem, ja to testo delam hodne tenky. Samozrejme treba jahodovy budou mensi a bude jich vic.
já je dělám přesně jako ty,taky máme rádi tenoučký těsto a hodně ovoce
![]()
Já dělám podle Sanderky. 2 lžíce másla, dvě vajíčka, 6 lžic strouhanky, 3 lžíce krupice, 3 lžíce hrubý mouky, špetka soli a dva tvarohy ne z vaničky, ale ve staniolu.
Uhňácat těsto, pokud je řidčí, tak přidat mouku a krupici. Pak je můžeš plnit nebo nemusíš. někdy udělám jenom malý a přelívám je ovocnou omáčkou. Bezkonkurenční jsou s jahodama. Jo a vaří se 5-7 minut podle velikosti.
My máme také nejraději tvarohové těsto.Ale některé ovoce-borůvky,rybíz-jsou lepší v pařeném těstě:3/4kg polo mouky,1/2lžičky soli,lžíce mouč.cukru,4 lžíce oleje,asi 300ml horké vody.Do mísy nasypeme ingredience,přidáme olej a spaříme horkou vodou a zpracujeme těsto.Přendáme na vál a ještě pořádně prohněteme.Nam nam-asi je udělám zítra k obědu ![]()