Studené, nepečené dobroty - dezerty aj.

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1638
17.5.11 17:53

Studené, nepečené dobroty - dezerty aj.

ahojky holky, jelikož neumím péct, jsem hatla patla matla, a jak říká moje mamča binčour z vaření mají i sousedovic rybičky za ušima… :dance:
hledám recepty na studené, nepečené dezerty, zákusky..nebo co vás napadne
akorát v tom nesmí být šlehačka..
mám alergii na krav.mléko, mohu sehnat jen mléko a zakys.smetanu bez laktózy, šlehajdu ne :nevim:
 díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janni.na88
17.5.11 18:05
madrianova píše:
ahojky holky, jelikož neumím péct, jsem hatla patla matla, a jak říká moje mamča binčour z vaření mají i sousedovic rybičky za ušima… :dance:
mám alergii na krav.mléko, mohu sehnat jen mléko a zakys.smetanu bez laktózy, šlehajdu ne :nevim:
díky

Ahojky
tak tady mas jeden :wink: :

nepeceny jahodovo-piskotovy dort

potrebujes- cca 3 zakysane smetany,velke baleni piskotu a tak dve-tri baleni jahod(zalezi,kolik toho chces delat :-) postup je ejdnoduchy-
do dortove misy naskaldas piskoty vedel sebe,na ne netres zakysanou smetanu a pak poklades jahody(nakrajene na 1/2,no,pak zase vrstva piskotu,zakysana smetana,jahody…a takhle az do konce..jinak do etj kysane smetany je dobre podle chuti zamichat vanilkovy cukr…pak to dej do lednice ztuhnout :palec: :lol: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1638
17.5.11 18:09

mnam mnam, to vypadá výborně…půjdu do toho :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
17.5.11 18:10

střecha

Ahoj, no my doma milujeme roládu, která je úplně jednoduchá. Potřebuješ 2 balení bebe sušenek obyčejných, jedny tmavý jedny světlý, tak 2 velký banány,dr.oetker krém vanilkový (ten co se používá do dortu).
Krém uděláš podle návodu, banánům odřízneš špičku.
Na větší kus alobalu si dáš tři řady bebe světlé tak 5-6ks vedle sebe, namažeš krémem a přeložíš na ně tmavé bebe, znova to namažeš krémem a na střední řadu bebe položíš banán a pak ty dvě řady kolem banánu zvedneš jako do střechy. Já ještě ten zbytek krému vpravím dovnitř okolo toho banánu. Pak s eto zabalí do alobalu a dá do lednice na tak minimálně 12h. spíš déle, ty bebe musí být měkké. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
17.5.11 18:12

Já dělám tuto stříšku s tvarohem a je výborná :palec:

http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

Ale teď nevím, jestli tvaroh můžeš :think:

Příspěvek upraven 17.05.11 v 18:13

• Citovat
  • Upravit
Janni.na88
17.5.11 18:13
madrianova píše:
mnam mnam, to vypadá výborně…půjdu do toho :dance:

je to opravdu dobre a lehke..ja ho delam od oka,takze ti enreknu presny pocet ingredienci..zalezi proste na kazdem,jak s hodne toho udela,ale ty zakysany smetany urcite tak tri-a smichats vanilkovym cukrikem..pak pisni jaks e povedloa hlavne-hjak chutnalo :palec: :palec: ju a nejlepsi je to delat do dotrove misy,jestli mas-ja ji pujcila a nemela jsme ji zrovna doma,tak sjem to udelala do zapekaci sklenene misy,coz take jde,ale pak to jde spatne ven :think: :mrgreen: :lol:

• Citovat
  • Upravit
Janni.na88
17.5.11 18:13
koralek píše:
Ahoj, no my doma milujeme roládu, která je úplně jednoduchá. Potřebuješ 2 balení bebe sušenek obyčejných, jedny tmavý jedny světlý, tak 2 velký banány,dr.oetker krém vanilkový (ten co se používá do dortu).
Krém uděláš podle návodu, banánům odřízneš špičku.
Na větší kus alobalu si dáš tři řady bebe světlé tak 5-6ks vedle sebe, namažeš krémem a přeložíš na ně tmavé bebe, znova to namažeš krémem a na střední řadu bebe položíš banán a pak ty dvě řady kolem banánu zvedneš jako do střechy. Já ještě ten zbytek krému vpravím dovnitř okolo toho banánu. Pak s eto zabalí do alobalu a dá do lednice na tak minimálně 12h. spíš déle, ty bebe musí být měkké. :palec:

jinak ty roladky jsou take vyborne-ty se u ans take „pestuji“ :mrgreen: :mrgreen: :palec: :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
166
17.5.11 18:18

Jo s jahodami taky dělám, ten je vynikající

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janni.na88
17.5.11 18:20
koralek píše:
Jo s jahodami taky dělám, ten je vynikající
:pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :pankac: :palec: :wink:
  • Citovat
  • Upravit
1638
17.5.11 18:37

madi
tvaroh nemůžu, bohužel a bez laktózy není :nevim: :nevim: škoda

jinak tu roládu z bebe taky určitě zkusím,výborný tip
tak už mám dva receptíky a sliny se mi sbíhají :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
17.5.11 18:38

Já v létě dělám občas takový „jablečný dortík“ - dám rozvařit kousky jablek ve vodě, poté do toho zamíchám jeden vanilkový pudink a jeden ovocný /malina, jahoda/ - jenom prášek v troše vodě - a naliju to do těch jablek.

Do misky, či dortové formy pak naskládám piškoty, zaliji touto hmotou ještě teplou, opět piškoty, hmota a piškoty. Nakonec to dáš ztuhnout do ledničky do druhého dne, aby piškoty změkly. Je to hezky osvěžující v létě, kdy se to podává studené - můžeš polít zakysanou smetanou /ostatní ozdobit šlehajdou/…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
17.5.11 18:44

mahora
hmmm tak to jsem jednou jedla a je to super mňamka
už sem na ni zapomněla, tak to musím taky udělat
a tak vidím, že v tom těhotenství přiberu asi víc než 10 kg :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
17.5.11 18:45

právě je super, že teď tyhle dezertíky krásně osvěží v téhle roční době :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2891
17.5.11 19:22
Janni.na88 píše:
madrianova píše:
díky

Ahojky
tak tady mas jeden :wink: :

nepeceny jahodovo-piskotovy dort

potrebujes- cca 3 zakysane smetany,velke baleni piskotu a tak dve-tri baleni jahod(zalezi,kolik toho chces delat :-) postup je ejdnoduchy-
do dortove misy naskaldas piskoty vedel sebe,na ne netres zakysanou smetanu a pak poklades jahody(nakrajene na 1/2,no,pak zase vrstva piskotu,zakysana smetana,jahody…a takhle az do konce..jinak do etj kysane smetany je dobre podle chuti zamichat vanilkovy cukr…pak to dej do lednice ztuhnout :palec: :lol: :kytka:

jééé Jani tohle přesně já dělám, ale s banánem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4051
17.5.11 20:54

Ten piskotovo jahodovy smetanovy dort je super! Ja dortovou misu vymazu maslem a vysypu strouhanym kokosem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí