Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
ahojky holky, jelikož neumím péct, jsem hatla patla matla, a jak říká moje mamča binčour z vaření mají i sousedovic rybičky za ušima… ![]()
hledám recepty na studené, nepečené dezerty, zákusky..nebo co vás napadne
akorát v tom nesmí být šlehačka..
mám alergii na krav.mléko, mohu sehnat jen mléko a zakys.smetanu bez laktózy, šlehajdu ne ![]()
díky
madrianova píše:
ahojky holky, jelikož neumím péct, jsem hatla patla matla, a jak říká moje mamča binčour z vaření mají i sousedovic rybičky za ušima…
mám alergii na krav.mléko, mohu sehnat jen mléko a zakys.smetanu bez laktózy, šlehajdu ne
díky
Ahojky
tak tady mas jeden
:
nepeceny jahodovo-piskotovy dort
potrebujes- cca 3 zakysane smetany,velke baleni piskotu a tak dve-tri baleni jahod(zalezi,kolik toho chces delat
postup je ejdnoduchy-
do dortove misy naskaldas piskoty vedel sebe,na ne netres zakysanou smetanu a pak poklades jahody(nakrajene na 1/2,no,pak zase vrstva piskotu,zakysana smetana,jahody…a takhle az do konce..jinak do etj kysane smetany je dobre podle chuti zamichat vanilkovy cukr…pak to dej do lednice ztuhnout
![]()
Ahoj, no my doma milujeme roládu, která je úplně jednoduchá. Potřebuješ 2 balení bebe sušenek obyčejných, jedny tmavý jedny světlý, tak 2 velký banány,dr.oetker krém vanilkový (ten co se používá do dortu).
Krém uděláš podle návodu, banánům odřízneš špičku.
Na větší kus alobalu si dáš tři řady bebe světlé tak 5-6ks vedle sebe, namažeš krémem a přeložíš na ně tmavé bebe, znova to namažeš krémem a na střední řadu bebe položíš banán a pak ty dvě řady kolem banánu zvedneš jako do střechy. Já ještě ten zbytek krému vpravím dovnitř okolo toho banánu. Pak s eto zabalí do alobalu a dá do lednice na tak minimálně 12h. spíš déle, ty bebe musí být měkké. ![]()
Já dělám tuto stříšku s tvarohem a je výborná ![]()
http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Ale teď nevím, jestli tvaroh můžeš ![]()
Příspěvek upraven 17.05.11 v 18:13
madrianova píše:
mnam mnam, to vypadá výborně…půjdu do toho
je to opravdu dobre a lehke..ja ho delam od oka,takze ti enreknu presny pocet ingredienci..zalezi proste na kazdem,jak s hodne toho udela,ale ty zakysany smetany urcite tak tri-a smichats vanilkovym cukrikem..pak pisni jaks e povedloa hlavne-hjak chutnalo
ju a nejlepsi je to delat do dotrove misy,jestli mas-ja ji pujcila a nemela jsme ji zrovna doma,tak sjem to udelala do zapekaci sklenene misy,coz take jde,ale pak to jde spatne ven
![]()
koralek píše:
Ahoj, no my doma milujeme roládu, která je úplně jednoduchá. Potřebuješ 2 balení bebe sušenek obyčejných, jedny tmavý jedny světlý, tak 2 velký banány,dr.oetker krém vanilkový (ten co se používá do dortu).
Krém uděláš podle návodu, banánům odřízneš špičku.
Na větší kus alobalu si dáš tři řady bebe světlé tak 5-6ks vedle sebe, namažeš krémem a přeložíš na ně tmavé bebe, znova to namažeš krémem a na střední řadu bebe položíš banán a pak ty dvě řady kolem banánu zvedneš jako do střechy. Já ještě ten zbytek krému vpravím dovnitř okolo toho banánu. Pak s eto zabalí do alobalu a dá do lednice na tak minimálně 12h. spíš déle, ty bebe musí být měkké.
jinak ty roladky jsou take vyborne-ty se u ans take „pestuji“
![]()
madi
tvaroh nemůžu, bohužel a bez laktózy není
škoda
jinak tu roládu z bebe taky určitě zkusím,výborný tip
tak už mám dva receptíky a sliny se mi sbíhají
![]()
Já v létě dělám občas takový „jablečný dortík“ - dám rozvařit kousky jablek ve vodě, poté do toho zamíchám jeden vanilkový pudink a jeden ovocný /malina, jahoda/ - jenom prášek v troše vodě - a naliju to do těch jablek.
Do misky, či dortové formy pak naskládám piškoty, zaliji touto hmotou ještě teplou, opět piškoty, hmota a piškoty. Nakonec to dáš ztuhnout do ledničky do druhého dne, aby piškoty změkly. Je to hezky osvěžující v létě, kdy se to podává studené - můžeš polít zakysanou smetanou /ostatní ozdobit šlehajdou/…
mahora
hmmm tak to jsem jednou jedla a je to super mňamka
už sem na ni zapomněla, tak to musím taky udělat
a tak vidím, že v tom těhotenství přiberu asi víc než 10 kg
![]()
právě je super, že teď tyhle dezertíky krásně osvěží v téhle roční době ![]()
Janni.na88 píše:madrianova píše:
ahojky holky, jelikož neumím péct, jsem hatla patla matla, a jak říká moje mamča binčour z vaření mají i sousedovic rybičky za ušima…
mám alergii na krav.mléko, mohu sehnat jen mléko a zakys.smetanu bez laktózy, šlehajdu ne
díkyAhojky
tak tady mas jeden:
nepeceny jahodovo-piskotovy dort
potrebujes- cca 3 zakysane smetany,velke baleni piskotu a tak dve-tri baleni jahod(zalezi,kolik toho chces delatpostup je ejdnoduchy-
do dortove misy naskaldas piskoty vedel sebe,na ne netres zakysanou smetanu a pak poklades jahody(nakrajene na 1/2,no,pak zase vrstva piskotu,zakysana smetana,jahody…a takhle az do konce..jinak do etj kysane smetany je dobre podle chuti zamichat vanilkovy cukr…pak to dej do lednice ztuhnout![]()
![]()
jééé Jani tohle přesně já dělám, ale s banánem ![]()
Ten piskotovo jahodovy smetanovy dort je super! Ja dortovou misu vymazu maslem a vysypu strouhanym kokosem…