Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
na tatarák mlejt maso je fakt zničení i tataráku i masa.Musíš ho jemně nožem škrabat
Kamčo to jako fakt?
to si nedokážu představit,to musí bejt na dvě hodiny práce,no ale asi to stejně nepomelu takže jdu škrabat ![]()
Já taky znám jen škrábání masa. Tak dobrý, co dáváme do tataráku, bych mlýnkem nebo mixérem neničila.
my to škrábali, přítel a je to zbytečná dřina, na mlínku nám to šlo dobře - v restauraci vám to také neškrábou ![]()
ale nejlepší je to pomlít v robotu, mixéru na maso
je to krásně jemný a rozdíl skoro není znát,srovnávali jsme naškárbaný a mletý tímto způsobem a nikdo to nepoznal
![]()
opravdu to jde vcelku dobře.Stačí ostrej nuž a furt škrábat a škrábat a bude naprosto bezkonkurenční.Když máš dobré maso jde to dobře ![]()
Meleme na mlýnku (ruční, klasický, železný) - ale kromě toho, že pravidelně ostříme nože, tak máme to kolečko s malými dírkami (je to myslím na česnek a takové jemné mletí), na normálním kolečku bychom to museli mlít dvakrát. Masíčko je krásně jemňoučké, bez cucků a šlach. Jen při várce nad 1 kg musím uprostřed mletí vyčistit ostří. Škrabání jsem zkoušela, ale myslela jsem, že se u toho zblázním (odpad, dlouhé, nože se tupily), takto je to rychlejší a srovnatelné.
madrianova píše:
my to škrábali, přítel a je to zbytečná dřina, na mlínku nám to šlo dobře - v restauraci vám to také neškrábou
ale nejlepší je to pomlít v robotu, mixéru na maso
je to krásně jemný a rozdíl skoro není znát,srovnávali jsme naškárbaný a mletý tímto způsobem a nikdo to nepoznal![]()
![]()
já to tedy poznám.Jednou sem ho v restauraci vrátila
.Tam kde je tatarák vyhlášenej ho škrábou .Mletoninu bych si nedala ![]()
mě to mletý nevadí, stejně zamíchám různý přísady a je to mňamka…a méně práce
na tataráku ujíždím, ale jestli je škrábanej /velmi velmi málokde, skoro nikde/ nebo dobře pomletej je mi docela jedno , hlavně doma
![]()
asi dost záleží na tom, jak a na čem ho melete..pak je rozdíl asi dost znát, já mám dobrý nádobíčko a je skvělej ![]()
Já na něj dostala strašnou chut.Sežeru ho sama klidně celou mísu
.Doma bych mletej ještě snědla kdybych viděla v čem se mele a zda byl stroj umytej ale když člověk chytne ten grif tak naškrábat to jde taky rychle
takže radši naškrábu
Než bych umyla pak stroj tak ho mám naškrábanej
madrianova píše:
asi dost záleží na tom, jak a na čem ho melete..pak je rozdíl asi dost znát, já mám dobrý nádobíčko a je skvělej
Kamča.dalmatinka píše:
Já na něj dostala strašnou chut.Sežeru ho sama klidně celou mísu.Doma bych mletej ještě snědla kdybych viděla v čem se mele a zda byl stroj umytej ale když člověk chytne ten grif tak naškrábat to jde taky rychle
takže radši naškrábu
Já ho dělám v takovým tom sekáčku (Braun) něco jako toto http://www.braun-eshop.cz/…ailL/686.png
a je jak naškrábaný
nicméně můj otec ho dělá v klasickém mlýnku a je výborný taky…mám zkušenost, že je t spíš o mase než o mlýnku či noži…i pravá svíčková může být na prd ![]()
JanaK88 píše:škrábu s keramikou a přesně nevim,ale zítra se do toho pustim a stopnu ti to
Za jak dlouho naškrábeš tak kilo masa? Mě stačilo 100g, ruka mě bolela a trápila jsem se asi 15-20 minut.Kamča.dalmatinka píše:
Já na něj dostala strašnou chut.Sežeru ho sama klidně celou mísu.Doma bych mletej ještě snědla kdybych viděla v čem se mele a zda byl stroj umytej ale když člověk chytne ten grif tak naškrábat to jde taky rychle
takže radši naškrábu
Zdravím holky pořád tu bojuju s pravou svíčkovou a ne a ne ji pomlít pořád vlásečnice je to na zabití
..Nejdřív jsem maso mlela v kuchyňském robotu ale bez úspěchu udělalo to sežvejkanej chuchvalec masa,pak prapramlínekm na maso což bylo podstatně lepší ale zase ho musím pořád rozdělávat vytáhnot kusy masa a znouvu složit a mlít dokud se to zas neucpe.Mám spoutu kvalitního masa ale pomlít to neumím
.Prosím písněte mi čím (hlavně název výrobku
) to melete,tak aby to bylo bez vlásečnic a pořáádně pomletý.Díky