Maso na tatarák

andrejka87
15.5.11 17:19

Maso na tatarák

Zdravím holky pořád tu bojuju s pravou svíčkovou a ne a ne ji pomlít pořád vlásečnice je to na zabití :-(..Nejdřív jsem maso mlela v kuchyňském robotu ale bez úspěchu udělalo to sežvejkanej chuchvalec masa,pak prapramlínekm na maso což bylo podstatně lepší ale zase ho musím pořád rozdělávat vytáhnot kusy masa a znouvu složit a mlít dokud se to zas neucpe.Mám spoutu kvalitního masa ale pomlít to neumím :lol: :cert:.Prosím písněte mi čím (hlavně název výrobku :-) ) to melete,tak aby to bylo bez vlásečnic a pořáádně pomletý.Díky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
15.5.11 17:20

na tatarák mlejt maso je fakt zničení i tataráku i masa.Musíš ho jemně nožem škrabat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrejka87
15.5.11 17:53

Kamčo to jako fakt? :roll: to si nedokážu představit,to musí bejt na dvě hodiny práce,no ale asi to stejně nepomelu takže jdu škrabat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
23505
15.5.11 17:56

Já taky znám jen škrábání masa. Tak dobrý, co dáváme do tataráku, bych mlýnkem nebo mixérem neničila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
15.5.11 17:56

my to škrábali, přítel a je to zbytečná dřina, na mlínku nám to šlo dobře - v restauraci vám to také neškrábou :-(
ale nejlepší je to pomlít v robotu, mixéru na maso
je to krásně jemný a rozdíl skoro není znát,srovnávali jsme naškárbaný a mletý tímto způsobem a nikdo to nepoznal :dance: :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.5.11 17:59

opravdu to jde vcelku dobře.Stačí ostrej nuž a furt škrábat a škrábat a bude naprosto bezkonkurenční.Když máš dobré maso jde to dobře :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
15.5.11 18:00

Meleme na mlýnku (ruční, klasický, železný) - ale kromě toho, že pravidelně ostříme nože, tak máme to kolečko s malými dírkami (je to myslím na česnek a takové jemné mletí), na normálním kolečku bychom to museli mlít dvakrát. Masíčko je krásně jemňoučké, bez cucků a šlach. Jen při várce nad 1 kg musím uprostřed mletí vyčistit ostří. Škrabání jsem zkoušela, ale myslela jsem, že se u toho zblázním (odpad, dlouhé, nože se tupily), takto je to rychlejší a srovnatelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.5.11 18:02
madrianova píše:
my to škrábali, přítel a je to zbytečná dřina, na mlínku nám to šlo dobře - v restauraci vám to také neškrábou :-(
ale nejlepší je to pomlít v robotu, mixéru na maso
je to krásně jemný a rozdíl skoro není znát,srovnávali jsme naškárbaný a mletý tímto způsobem a nikdo to nepoznal :dance: :dance: :dance:

já to tedy poznám.Jednou sem ho v restauraci vrátila :mrgreen:.Tam kde je tatarák vyhlášenej ho škrábou .Mletoninu bych si nedala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
15.5.11 18:06

mě to mletý nevadí, stejně zamíchám různý přísady a je to mňamka…a méně práce
na tataráku ujíždím, ale jestli je škrábanej /velmi velmi málokde, skoro nikde/ nebo dobře pomletej je mi docela jedno , hlavně doma :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
15.5.11 18:07

asi dost záleží na tom, jak a na čem ho melete..pak je rozdíl asi dost znát, já mám dobrý nádobíčko a je skvělej :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.5.11 18:11

Já na něj dostala strašnou chut.Sežeru ho sama klidně celou mísu :oops: .Doma bych mletej ještě snědla kdybych viděla v čem se mele a zda byl stroj umytej ale když člověk chytne ten grif tak naškrábat to jde taky rychle :wink: takže radši naškrábu
Než bych umyla pak stroj tak ho mám naškrábanej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
15.5.11 18:15
:palec:
madrianova píše:
asi dost záleží na tom, jak a na čem ho melete..pak je rozdíl asi dost znát, já mám dobrý nádobíčko a je skvělej :dance:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
15.5.11 18:16
Za jak dlouho naškrábeš tak kilo masa? Mě stačilo 100g, ruka mě bolela a trápila jsem se asi 15-20 minut.
Kamča.dalmatinka píše:
Já na něj dostala strašnou chut.Sežeru ho sama klidně celou mísu :oops: .Doma bych mletej ještě snědla kdybych viděla v čem se mele a zda byl stroj umytej ale když člověk chytne ten grif tak naškrábat to jde taky rychle :wink: takže radši naškrábu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
15.5.11 18:17

Já ho dělám v takovým tom sekáčku (Braun) něco jako toto http://www.braun-eshop.cz/…ailL/686.png

a je jak naškrábaný :wink: nicméně můj otec ho dělá v klasickém mlýnku a je výborný taky…mám zkušenost, že je t spíš o mase než o mlýnku či noži…i pravá svíčková může být na prd :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.5.11 18:22
JanaK88 píše:
Za jak dlouho naškrábeš tak kilo masa? Mě stačilo 100g, ruka mě bolela a trápila jsem se asi 15-20 minut.
Kamča.dalmatinka píše:
škrábu s keramikou a přesně nevim,ale zítra se do toho pustim a stopnu ti to :lol: .Myslím že kilo sem nikdy neškrábala.Kupuju si bio maso a to bych se asi nedoplatila.Kupuju tak plátek vys. 4cm 7cm tak ca 300g asi 15 minut
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí