Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Kamča.dalmatinka píše:JanaK88 píše:škrábu s keramikou a přesně nevim,ale zítra se do toho pustim a stopnu ti to
Za jak dlouho naškrábeš tak kilo masa? Mě stačilo 100g, ruka mě bolela a trápila jsem se asi 15-20 minut.Kamča.dalmatinka píše:
Já na něj dostala strašnou chut.Sežeru ho sama klidně celou mísu.Doma bych mletej ještě snědla kdybych viděla v čem se mele a zda byl stroj umytej ale když člověk chytne ten grif tak naškrábat to jde taky rychle
takže radši naškrábu
Než bych umyla pak stroj tak ho mám naškrábanej.Myslím že kilo sem nikdy neškrábala.Kupuju si bio maso a to bych se asi nedoplatila.Kupuju tak plátek vys. 4cm 7cm tak ca 300g asi 15 minut
Stopovat opravdu nemusíš ![]()
Já se musím přiznat, že kupuju falešnou svíčkovou, ale jen z místní masny, kde jim opravdu důvěřuju a chovy od kterých kupují, mají v pořádku. A protože doma se sejdou až 4 žrouti tataráků, tak u nás jedeme ve velkém ![]()
Keramický nůž nemám, ale mlýnkem i s umytím máme to kilo tak 30-40 minut, ale to se tak 2 střídají při mletí - je to dobrá posilovna ![]()
herdek jsem těhotná, musíte mi dělat chutě? je to moje nejoblíbenější jídlo…jeeeee
![]()
ten si ještě dlouho nedám
![]()
andrejka87 píše:
Hele holky mám 4kg pravé svíčkové,topinky i ingredience, tak kdo mi ho přijde naškrábat nebo pomlít? rozdělím se zbude na všecky
já bych to brala ![]()
JanaK88 píše:Kamča.dalmatinka píše:Stopovat opravdu nemusíšJanaK88 píše:škrábu s keramikou a přesně nevim,ale zítra se do toho pustim a stopnu ti to
Za jak dlouho naškrábeš tak kilo masa? Mě stačilo 100g, ruka mě bolela a trápila jsem se asi 15-20 minut.Kamča.dalmatinka píše:
Já na něj dostala strašnou chut.Sežeru ho sama klidně celou mísu.Doma bych mletej ještě snědla kdybych viděla v čem se mele a zda byl stroj umytej ale když člověk chytne ten grif tak naškrábat to jde taky rychle
takže radši naškrábu
Než bych umyla pak stroj tak ho mám naškrábanej.Myslím že kilo sem nikdy neškrábala.Kupuju si bio maso a to bych se asi nedoplatila.Kupuju tak plátek vys. 4cm 7cm tak ca 300g asi 15 minut
Já se musím přiznat, že kupuju falešnou svíčkovou, ale jen z místní masny, kde jim opravdu důvěřuju a chovy od kterých kupují, mají v pořádku. A protože doma se sejdou až 4 žrouti tataráků, tak u nás jedeme ve velkém
Keramický nůž nemám, ale mlýnkem i s umytím máme to kilo tak 30-40 minut, ale to se tak 2 střídají při mletí - je to dobrá posilovna
ta falešná jde špatně to máš pravdu.Ta je dost prorostlá a víc masovitá.Ta pravá bio je jak máslíčko
Kamča.dalmatinka píše:JanaK88 píše:ta falešná jde špatně to máš pravdu.Ta je dost prorostlá a víc masovitá.Ta pravá bio je jak máslíčkoKamča.dalmatinka píše:Stopovat opravdu nemusíšJanaK88 píše:škrábu s keramikou a přesně nevim,ale zítra se do toho pustim a stopnu ti to
takže radši naškrábu
Já se musím přiznat, že kupuju falešnou svíčkovou, ale jen z místní masny, kde jim opravdu důvěřuju a chovy od kterých kupují, mají v pořádku. A protože doma se sejdou až 4 žrouti tataráků, tak u nás jedeme ve velkém
Keramický nůž nemám, ale mlýnkem i s umytím máme to kilo tak 30-40 minut, ale to se tak 2 střídají při mletí - je to dobrá posilovna
Věřím, ale finance jsou finance. Až si budu pořádně vydělávat, tak si můžu dopřávat ![]()
madrianova píše:
herdek jsem těhotná, musíte mi dělat chutě? je to moje nejoblíbenější jídlo…jeeeee![]()
![]()
ten si ještě dlouho nedám![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
jednou za čas neuškodí ani v těhotenství ![]()
no to bych raději neriskovala
![]()
syrový maso není dobrý, nikdy člověk neví, jak ho skladovali a co v něm je…a prodejcům v dnešní době vůbec nevěřím
![]()
taky bych to v těhu nedala.Nikdy nevíš.Listerie,ebola (nebo jak se to jmenuje)atd.. jednou sem po tataráku skončila dehydrovaná v nemocnici.Tejden sem nezvedla pr… z wc.To bych fakt neriskovala.Když se přizabiju já tak dobře mi tak když to žeru,ale s dítětem bych si to nelajzla
Právě že maso je jedna z nejhlídanějších potravin a tím spíš pokud nakupuješ u nějakýho ověřenýho řezníka či řeznictví…
Takže bych se toho nebála, já ho jedla normálně, stejně jako plísňové sýyry a játra
prostě byla chuť a hotovo
Holky tak jen tak všeobecně syrové maso prostě v těhu není nijak prospěšný a riziko nakažení je víc než možné tady jeden názor http://www.porodnice.cz/node/42040 může se něco stát a nemusí,tatarák je moje nej jídlo ale v těhu jsem se ho ani nedotkla,i dr. mi tatarák lehce nedoporučoval ![]()
No ale vždyť tam nijak zvlášť neodsuzuje ![]()
Taky neříkám, že má jíst tatarák denně že ![]()
RyBANA píše:
No ale vždyť tam nijak zvlášť neodsuzuje
Taky neříkám, že má jíst tatarák denně že
ryb ale ono to není nic zdravého ani pro netěhotnou ženu.Maso syrové hnije v žaludku i měsíc.
Ty nemoci co mužeš chytnout jsou pro dítě i smrtelné a nebo vedou k vv vadám.Jako toxoplazmoza muže v lepším případě zmamenat slepé dítě v horším porod mrtvého dítěte.
Prostě si měla štěstí ale určitě to není něco co by někdo mohl s klidným srdcem doporučit
Tak jsem jediná rodina a jediná restaurace kde tatarák normálně mixujou v mixérů???:) super chóper od fuxe je na to dokonalý teda:D by se mi chtělo to škrábat:) a vždy je tatarák výborný a krásně rotíratelný:)))
takže pokud vám to v mixéru nejde tak bud to neumíte nebo nemáte dobrý mixér nebo toho masa dáváte moc:)))
Jestli se ti nechce patlat se škrábáním masa tak ho nakrájej na menší a dej na chvíli do mrazáku, až ztuhne tak nastrouhej na hrubém struhadle, výsledek je stejnej jako naškrabaný maso. Jinak v hospodách ho melou dvakrát třikrát a hosti si pak myslej že je naškrabanej a jen si chrochtají jak jim chutná
mám dost známejch kuchařu z lepších restaurací i hotelů 4 a 5* a nikde ho neškrabou na takový ptákoviny nemají čas.
Hele holky mám 4kg pravé svíčkové,topinky i ingredience, tak kdo mi ho přijde naškrábat nebo pomlít? rozdělím se zbude na všecky