Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky! Mam jeden ciste teoreticky dotaz. Uz tri mes. Beru clostil. Cykly mam normalne ovulacni ale dostala sem ho pro lepsi dozrani vajicka. Tento mesic jsem si poprve merila teplotu a porad kolisa (mezi 36,0 a 36,8 ale opravdu kolisa (jeden den 36,2 dalsi 36,8pak zase 36,4 a pokracuje na 36,1 atd. Je mozne ze i pres takovou bt ovulace probehla? Nikde jsem nenasla informace o tom ze by tento zpusob byl nejak nespolehlivy(ovulace z predchozich trech mesicu jsou potvrzene folikulometrii). Diky vsem za zkusenosti a info
Ahoj Mischu to mě teda zajímá co ti ostatní napíšou, já mám tenhle měsíc taky poprvé Clostík a teplota mi lítala taky jak na horský dráze. Docela mě to vzalo, že ovu nebyla i když příznaky jsem měla a tohle by byla pro mě trošku naděje ![]()
Mischu možné je všechno
měříš první měsíc,takže ještě moc neznáš,jak v tomhle směru tvoje tělo funguje
důležité je měřit ve stejný čas,BT ovlivňuje alkohol,všechny léky ,co snižují horečku,může ji ovlivnit i teplota v místnosti atd. To právě zjistíš časem.Někomu ji ovlivní,že se v posteli natáhne pro teploměr a někomu se nehne ani při čištění zubů v koupelně
Clostil ji může mírně snížit,ale ty máš dost velké výkyvy
jestli si vedeš graf na fertilityfriend.com,tak tam najdeš galerii grafů a můžeš se tam podívat a porovnat.Někomu grafy skutečně skáčou a zůstanou těhotné
tak držím pěsti
![]()
Ahojky! Dik za info. No snazim se merit za stejnych podminek. Do postele uleham ve stejnou dobu a merim ve stejnou dobu. Za cely cas ani kapka alkoholu, vazne nevim.
Mates: jsem rada ze tu mam spojence. Vubec mi to neleze do hlavy ze by ovu vynechala. Je to nejake divoke. No uvidime jak to dopadne. ![]()
Při jakékoli hormonální léčbě nemá moc smysl měřit.Jde o to,že ta teplota si v podstatě dělá co chce.Hormony jí ovlivňují ![]()
Já jsem dostala Clostík taky jen na dozrání vajíček, protože dorostou ale už neprasknou. Tak na posledním utz jsem měla hezký dva folíky velký a spoustu menších. Tak mi taky nejde do hlavy proč by nebyla
a to jsem měla i jiné příznaky.
To jsi dostala pregnyl ne?Ten se dává,aby vajíčko dozrálo ![]()
Jo a jen takový poznatek,mojí ségře dr napsala i kapky proti kašli.Clostík může totiž hlen co je při ovulaci zahušťovat a ty kapky ho zase dostanou na správnou hustotu.
Mates26 píše:
Já jsem dostala Clostík taky jen na dozrání vajíček, protože dorostou ale už neprasknou. Tak na posledním utz jsem měla hezký dva folíky velký a spoustu menších. Tak mi taky nejde do hlavy proč by nebylaa to jsem měla i jiné příznaky.
mari1912 píše:
To jsi dostala pregnyl ne?Ten se dává,aby vajíčko dozrálo
Jo a jen takový poznatek,mojí ségře dr napsala i kapky proti kašli.Clostík může totiž hlen co je při ovulaci zahušťovat a ty kapky ho zase dostanou na správnou hustotu.Mates26 píše:
Já jsem dostala Clostík taky jen na dozrání vajíček, protože dorostou ale už neprasknou. Tak na posledním utz jsem měla hezký dva folíky velký a spoustu menších. Tak mi taky nejde do hlavy proč by nebylaa to jsem měla i jiné příznaky.
Ne dostala jsem Clostík a Proveru. A i když mi teplota ovu zcela nepotvrdila, tak hlen jsem měla ukázkovej.
To samo není pravidlem,ale je to možný vedlejší účinek.Tak ho raději ségra brala ten sirup,no a včera se jí narodila holčička.
Měla štěstí-jeden měsíc clostík,pak pregnyl,a bylo zaděláno.Tak držím palečky ať se taky zadaří,pokud už se nezadařilo ![]()
Mates26 píše:mari1912 píše:Ne dostala jsem Clostík a Proveru. A i když mi teplota ovu zcela nepotvrdila, tak hlen jsem měla ukázkovej.
To jsi dostala pregnyl ne?Ten se dává,aby vajíčko dozrálo
Jo a jen takový poznatek,mojí ségře dr napsala i kapky proti kašli.Clostík může totiž hlen co je při ovulaci zahušťovat a ty kapky ho zase dostanou na správnou hustotu.Mates26 píše:
No bohužel ani pregnyl v některých případech ovulku nezaručí,ale věřím,že ty to nebudeš.Dokonce jsem i zažila případy,kdy braly holky pregnyl,folikuly nic moc,spíš nic,vysadily a měly naprosto ukázkovou ovulku
Prostě se jim cyklus upravil.
Mischu píše:
Ja mela taky priznaky ovulace 14cty den a teplotu 36,1 dalsi den teplota 36,3 a ten dalsi zase 36,1 tak jsem byla presvedcena ze ovu probehnout nemohla. Dekuju za info. Slysim prave poprve ze hormony muzou s teplotou takhle cloumat
Mischu píše:
Ja mela taky priznaky ovulace 14cty den a teplotu 36,1 dalsi den teplota 36,3 a ten dalsi zase 36,1 tak jsem byla presvedcena ze ovu probehnout nemohla. Dekuju za info. Slysim prave poprve ze hormony muzou s teplotou takhle cloumat
tak já měla 13 dc 36,3 a druhý den 36,8 pak 36,6 a další 36,5
a pak už jsem začala brát proveru tak zase 36,8
No a byla jsi u doktorky?Já vím,že holky berou clostík a v čase ovulky jdou na gyndu,tam jim dr zkontroluje folíky,podle toho buď píchne,nebo nepíchne pregnyl a hurá na tuleníčko ![]()
Mischu píše:
tak mě třeba na utz vůbec nezve
prý se jí osvědčila kombinace Clostíku a Provery a přestat měřit a vypnout ![]()
Haha,no vypnout,to bych chtěla vidět jí
No jde o to,jak se jí to vyplatí u tebe,a já doufám,že ano ![]()
Mates26 píše:
tak mě třeba na utz vůbec nezveprý se jí osvědčila kombinace Clostíku a Provery a přestat měřit a vypnout