Změna IVF 2012

3236
11.12.11 17:10

Změna IVF 2012

Ahoj,ted jsem slyšela ve zprávách že od nového roku je změna u IVF na vložení jen na jedno embryo a že stát bude hradit 4 pokusy.
Mě se to netýká,dítě už mám a jedno mi stačí ale není to málo jen jedno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
11.12.11 18:03

Nevím jak přesně tomu mám rozumět… TOTO jsem našla

zákon je platný od 1.1.2012 a pokud během prvních dvou cyklů budete mít transfer jednoho embrya, budete moci mít částečnou úhradu na celkem 4 cykly. Pokud zvolíte transfer 2 embryí, budete mít nárok je na částečnou úhradu 2 cyklů.
Snižování počtu zaváděných embryí je celosvětovým trendem a snižuje riziko komplikací v podobě vícečetného těhtenství.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.12.11 18:04

Nevím jak přesně tomu mám rozumět… TOTO jsem našla

zákon je platný od 1.1.2012 a pokud během prvních dvou cyklů budete mít transfer jednoho embrya, budete moci mít částečnou úhradu na celkem 4 cykly. Pokud zvolíte transfer 2 embryí, budete mít nárok je na částečnou úhradu 2 cyklů.
Snižování počtu zaváděných embryí je celosvětovým trendem a snižuje riziko komplikací v podobě vícečetného těhtenství.

• Citovat
  • Upravit
3328
11.12.11 18:20

Myslím,že je to naprosto srozumitelné. Pokud si při transferu v prvních dvou cyklech hrazených s účastí pojišťovny, necháš zavést jedno embryo,máš nárok na 4.IVF, pokud víc než jedno potom jen na 2.IVF s částečnou úhradou ze zdravotního pojištění. Je to vlastně to samé,co do teď, jen je tu nárok na úhradu od pojišťovny podmíněný počtem transferovaných embryí v jednotlivých cyklech. Alespoň tak jsem to pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
11.12.11 19:38
  1. při prvních dvou cyklech transfer jen jednoho embrya, při dalších dvou transfer dvou embryí (čili celkem šest, tedy tolik, jako když teď někdo zavádí ve třech cyklech po dvou),

b) při prvních dvou cykech transfer dvou, pak už nic.
Na obě tyto možnosti by měla pojišťovna přispívat za stejných podmínek jako dosud (hrazení základních léků, kontroly, odběr, základní kultivace, transfer).
Slibují si od toho snížení výskytu vícečetných těhotenství (a snížení nákladů na mnohem častější komplikace při nich), celková pravděpodobnost otěhotnění by měla být vzhledem k celkovému počtu transferovaných embryí (varianta a) )stejná.
KETy by měly být hrazeny stejně jako doposud, čili nijak.

Jedno embryo na zavedení rozhodně není málo, čekám z toho jedno dítě :-) Při transferech po dvou embryích žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9096
11.12.11 20:03

Ahoj
Chtěla bych se zeptat jak to bude v případě,že žena už vyčerpala 3 hrazené IVF.
Má nárok po novém roce ještě na jeden hrazený cyklus?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
11.12.11 20:41

Chocholka, určitě ne, taky jsem se o to zajímala (mám vyčerpané čtyři, jeden byl bez transferu), prostě pokud už jsi do toho kolotoče „naskočila“ za stávajících podmínek, platí pro tebe stávající pravidla, tyhle novinky jsou jen pro ženy, které s tím začínají poprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí