Ovu testy a BT

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mandarinka104
13.11.24 14:41
@Briza5 píše: Více

Ahoj, dva grafy, ktere jsi vlozila jsou naprosto odlisne. V podstate si temito dvema grafy sama odpovidas na vsechny svoje otazky, jen te o tom ujistime.
Prvni graf je zcela ukazkovy, teploty se stridaji, v prvni fazi jsou dole, pak vzestup a jsou v druhe fazi pekne nahore, tak to ma byt.
Rika se tomu tzv. Bifazicka křivka, casto to tady uvadim. Tato krivka ukazuje fungujici cyklus s přítomnosti ovu.
Ale ten druhy graf uz takto vůbec nevypada, hodnoty jsou spise jakoby v jedne rovine a lze sledovat spise monofazickou křivku, na zakl.ceho muzeme odhadovat, ze je to skutecne spise anovulacni cyklus. Tady dle me ovu ani nebude a Ovu testy jsou zbytecne. Zkusila bych to pristi mesic.

@Nanii K te Lutealni fazi, jsou tu trochu nepřesné info. Kvalitni LF ma vzdy trvat 14 dni a ma byt bez spineni. Mirne zkracena LF je 12-10 dni. O vyraznem zkraceni hovorime pod 10 dnu. V takovem pripade se tedy muze jednat o nedostatecnost žlutého tělíska.

• Citovat
  • Upravit
540
13.11.24 15:18

@Mandarinka104 ano, asi to tak bude - ještě uvidím, jak budou vypadat další dny, dneska mne zas trochu tlačilo břicho - treba si to tělo jeste rozmyslelo. Bifazicnost (případně tri- taky jsem měla v těhotenství včetně poklesu při nidaci) chápu, cemu nerozumím je ten vzestup o skoro 0,5C a pak zase pád. Čekala bych, že takhle výrazný rozdíl už budou mít na svědomí hormony druhé části cyklu. :think: Ale pravděpodobně to byly spíš jiné okolnosti, kvůli kterým vyletěla. A jinak budu muset počkat na další měsíc, jak říkáš. Děkuju moc za obsáhlou odpověď🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
13.11.24 15:29

@Mandarinka104 možná bych tě ještě poprosila - když mrknes na tenhle graf, řekla bys, že tenhle je ovulační (ovu 24DC tipla bych?) s krátkou LF? Anebo taky anovulak? Moc děkuju🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
13.11.24 15:34

@Mandarinka104

A délka LF 11-12dní je v pořádku? Nebo je to málo na uhnízdění? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
13.11.24 16:52

@Nanii Jak jsem psala, LF v delce 10 az 12 dni je pouze mirne zkracena. To asi tak moc nevadi, to asi nema nejaky vyrazny negativní vliv. Ja si pamatuji, ze mi tohle rikala moje lekarka. Myslim si, ze se to musi resit az pri tom zkraceni pod 10 dni. Dela se bud jeste krevni nebo UZ test. Kdy na UZ se muze lekar podivat, jestli vidi ŽT. Pak se ta LF nejak musi upravit, prodlouzit treba progesteronem. Kazdopadne kdyztak se zkusit zeptat taky sveho OG :palec:

• Citovat
  • Upravit
Mandarinka104
13.11.24 16:56

Bohuzel nevidim v tomto prispevku vlozeny zadny graf, zkus vlozit jeste jednou ;)

• Citovat
  • Upravit
540
13.11.24 16:57

@Mandarinka104 Děkuji moc 🙂 snad už je vidět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
13.11.24 17:09

Tak za me ovulace ten 17.DC. Protoze, pokles byl na 36,15 a pak narust na 36,60 - rozdil 0,45 pokud spravne pocitam. Takze to je krasne zvyseni jak ma byt o 0,2-0,5 st.
Ten dalsi pokles prave moc nechapu ten 24.DC :nevim: ten kdyby tam nebyl pod tou osou, tak je ten graf opet ukazkovy…
Posilam obrazek, jak to ma vypadat: jo, teploty dole pod osou, vzestup a teploty nad osou. Svetle cervenou jsou PL dny celkove a samotna ovu je tmave cervenou barvou ;)

• Citovat
  • Upravit
540
13.11.24 17:16

@Mandarinka104 děkuju, to je pěkný graf fyziologické křivky, někam si ho uložím 😁
Ten druhý pokles se mi stal už několikrát, vysvětluju si ho druhou vlnou estrogenů v LF (nidace to určitě nebyla, zkoušela jsem TT a byl negativni). Ale i tak moc děkuji, hlavně, že to vypadá, že ovulace proběhla 😊 tak budu doufat, že třeba zítra ještě teplota vyletí a tenhle měsíc není ztracený 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
14.11.24 04:54

Holky,
Můžete se mrknout prosím na můj graf tento měsíc? Kdy mám vyhodnotit, že byla ovulace a odkdy teda mám počítat LF.

Děkuji moc :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
14.11.24 09:05
@Nanii píše: Více

Ahojky, pokud to jeste neni cely graf za 1 cyklus, pak se ovu jeste neda vyhodnotit. Zatim ji asi nevidim. Nejlepe se to vyhodnocuje na konci cyklu, kdy uz je graf hotovy.
Lutealni faze zacina nasledujici den po ovu a konci den pred zacatkem MS. Pokud pouzivate symptotermální metodu zacina LF od prvniho dne vzestupu BT. ;)

• Citovat
  • Upravit
64
14.11.24 09:28

@Mandarinka104

No já sem si prave říkala, ze když se mi zvedla tak moc teplota, ze už ovulace proběhla.
Moje teploty od neděle:
10.11-36,60
11.11-36,53
12.11-36,65
13.11-36,83
14.11-36,98

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
14.11.24 09:57

@Nanii
Nj, ale to na sebe musi navazovat, musi tam byt skok - čili 36,53 je super, ok, tj pokles, ale hned za nim by musel byt ten prudky raketovy vzestup 36,98… kdyz to pak odectes, vychazelo by to o 0,45… to by bylo v poradku… ale ty tam mas postupne zvedani pres nekolik teplot… ty teploty by mely byt ve stejne hodnote a ne se postupne zvedat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
64
14.11.24 10:10

@Mandarinka104

Dobře, děkuji.
Já sem prave myslela ze jak je tam těch 36,65 a pak 36,83 tak to už značilo ovulaci. Kamarádka mi totiž posilala její teploty a v tom měsíci otěhotněla a měla
36,75
36,62
36,64
36,82 a pak ji to rostlo postupně až přes 37 a vyhodnoceno bylo, že ovulaci měla v těch teplotách 36,62 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí