PCOS - Snaha o miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11.11.24 18:07

PCOS - Snaha o miminko

Zdravím všechny, dnes jsem se v Pronatalu dozvěděla že zřejmě trpím PCOS..
Brala jsem HA v srpnu jsme se s partnerem rozhodli, že HA vysadím a pokusíme se o miminko, menstruace pravidelná 28-30 dní zhruba, k tomu beru Euthyrox 50mg již roky, problémy se štítnou žlázou tedy díky medikaci nemám, vše krásně funguje s nastavenou léčbou.
K dotazu, je možné přirozeně otěhotnět? Ma některá z Vás zkušenosti? MUDr moc sdílný nebyl, ještě mě čekají krevní testy..
Případně co nás čeká dál :) moc děkuji za všechny odpovědi ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
292
11.11.24 18:32

Taky beru euthyrox 50 a HA bych nevzala do huby.
Doktr.se skoro vždy tvářila jako bych už otěhotnět ani nemohla :nevim:
Nikdy jsem HA nebrala a nic…
Děti jsem měla už před tedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.11.24 18:44

@Verynka8 Tak já vzala, ale o tom není příspěvek..
Myslím si že je na každé rozhodnuti zda HA bude nebo nebude užívat, pro mě to bylo o starost míň :) Ale děkuji za názor k HA :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
11.11.24 18:58

@Veronica Mell

Já vím, že není..
Prostě vyrábějte.. :mrgreen:
Nikdo ti nic jinýho stejně neporadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
12.11.24 00:53

Ano, s PCOS je možné otěhotnět přirozeně, zvlášť když máš pravidelnou menstruaci a štítnou žlázu pod kontrolou. Mnoha ženám s PCOS pomohly na podporu ovulace bylinky, jako inositol, a některé absolvují ovulační monitorování nebo lehčí hormonální léčbu. Po krevních testech ti lékař pravděpodobně navrhne další postup, který může zahrnovat sledování ovulace nebo mírnou stimulaci.

• Citovat
  • Upravit
2284
12.11.24 06:46
@Veronica Mell píše: Více

Můžete se také zkusit obrátit na někoho, kdo praktikuje alternativu, v Čechách je jedna odbornice, ale admin mi zakázal ji jmenovat v diskusích, tedy pokud máte zájem napište SZ. Má zkušenosti především s endometriozou, kterou sama prodělala a má zkušenosti i s PCOS a hlavně má výsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.24 07:06

@ruzzicka Ahoj, moc děkuji za odpověď, na bylinky se podívám, určitě to nic nemůže pokazit, ohledně inositolu, již jsem koukala i na doplňky stravy, tak také vyzkouším, odběry mě čekají 25.11 to bych měla mít třetí den MS, zřejmě by tedy bylo asi dobré počkat počkat na odběry, aby nebyly zkreslené doplňky stravy.. Říkám si, že jsem na to vlastně ještě dobře, když mám pravidelnou MS, lékař moc sdílný nebyl, tak mě celkem dg vystrašila :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.24 07:09

@ruzzicka Ahoj, děkuji za nabídku, na alternativní cestu nejsem nastavená ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
12.11.24 09:40

Ahoj, ted jsme tady resili s jednou zakladatelkou podobny problem, jestli se u ni nahodou nejedna o PCOS, v diskuzi První pokusy o mimčo ale hormonální nerovnováha.
Co znamena, ze ti v Pronatalu sdělili, ze „zrejme“ trpis Pcos? To uz je prece klinika, kde by ti to meli sdelit s naprostou jistotou a hlavne vysvetlit? Mohu se zeptat, na zakl.ceho ti to sdelili a jake testy udělali?
Diag.Pcos totiz obvykle prichazi s vysledkem Hormonalniho profilu+hormonu AMH. Kdy byva myslim vyssi Testosteron a stejne tak byva vysoke Amh.
No a na zaklade vysledku je mozne doporucit dalsi lecbu. Podle hodnot jednotlivych hormonu, bys mela dostat takove leky, aby se tehotenstvi podarilo. Kazda zena to muze mit se Pcosem jinak a muze pro ni byt vhodna jina kombinace leku. Moje znama ma Pcos a dostala Utrogestan, ptz mela velmi nepravidelnou MS a jeste dostala nejaky lek, nazev uz nevim.
Kazdopadne rikala mi, ze s tim Pcosem chodi na Endokrinologii. Takze jeste je mozne lecit se tam. Presna odpoved na tvou otazku zrejme je, ze muzes zkusit, jestli se ti podari prirozene otehotnet, ale pokud to nepujde, zrejme ti lekari budou muset dat nejake podpurne leky na zakl. vysetreni zejmena HP :palec:

• Citovat
  • Upravit
12.11.24 10:15

@Mandarinka104 Ahoj, zatím pouze na základě UTZ, čeká mě ještě odběr krve 2-4 den cyklu..
MUDr moc sdílný nebyl, proto hledám info zde 🙈
Ze začátku jsem byla vyděšená, diagnóza PCOS a věk 28 let, ideální čas na to založit rodinu, naštěstí s postupem zjišťuji že vlastně asi nebudu mít žádnou těžší formu, a jen budu potřebovat třeba nějaký hormony ke srovnání ovulace, ale vše zřejmě závisí i na testech z krve..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
12.11.24 10:38
@LadaSva píše: Více

Dobrý den, endometrioza je něco uplně jiného než PCOS. PCOS je metabolická hormonální porucha.
To, že klientka této paní otěhotněla, žádné „výsledky“ neznamená, protože mnoho žen s touto diagnozou prostě časem otěhotní samo..

PCOS se dá zjistit jen s pomocí hormonálních hladin, nepomůže jen UTZ.
samotné vaječníky s cystami ani neznamenají, že budete mít ten syndrom. Možná ano, ale možná vůbec ne a budete mít jen PCO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
12.11.24 10:39

Já PCOS mám a vaječníky mívám většinou bez cyst - na tohle se neupínejte. Jinak chodím na endokrinologii, gynekolog Vám asi těžko dostatečně pomůže s endokrinologickým onemocněním

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.24 11:10

@PhereNicae Léčím se na endokrinologii už roky s hypofunkcí a momentálně docházíme i do CARu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
12.11.24 11:16
@PhereNicae píše: Více

Samozřejmě že je to něco jiného. Ona je to hormonální porucha v obou případechv endometrioza je moc estrogenu a PCOS moc testosteronu - zjednodušeně. Nicméně ta paní spolupracuje se spoustou žen a i se ženami s PCOS a neměla úspěch jen u jedné ženy. Já to nikomu nenutím, bylo to uvedeno pouze jako jedna z možností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
12.11.24 17:09
@Veronica Mell píše: Více

no tak hledejte péči u nich, na gynekology se nedá v tomhle spolehnout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...