Ovu testy a BT

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
64
12.11.24 10:09

Ovu testy a BT

Ahojte holky,

Chci se zeptat, zda nemáte některá z vás zkušenost s tímto:

Snazime se o mimi, dělám ovu testy a merim BT. Tedka je to 5 měsíc, tak sem si už všimla ze mi vždycky vyjde pozitivní ovulacni test silný ale BT stoupne až třeba za 4dny.
Příklad minuly měsíc:
Test pozitivní v sobotu ráno.
BT:
Sobota - 36,60
Neděle - 36,53
Pondělí -36,65 Úterý -36,49
Středa - 36,90

Podle toho by byla ovulace až teda v úterý, ale pozitivní test (silný) v sobotu ráno.
Jak byste to braly vy?
Tento měsíc jsem měla ráno v neděli pozitivní ovu test ale teplota zatím nestoupá a drží se u 36,5 36,6.

Myslíte, že je v pořádku ze se ta teplota zvedá takto,,později” po pozitivním testu?

Vím ze po pozitivním testu muže dojít k ovulaci až za 48 hodin. A teplota se může zvednout za dalších 48hodin? (To by byly ty 4 dny od pozitivního testu).

Dekuji. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1322
12.11.24 10:48

Tak to jsem zvědavá na odpovědi. Pokud by mohla být ovu i 4 dny po pozitivním testu, tak už se nedivim, že nejsem pořád těhotná 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
12.11.24 11:08

@MyselfAndMe

Pro mě je to taky záhada a vůbec nevím, jestli to vadí nebo nevadí. Nebo co to znamená. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
12.11.24 11:52

A ten test, co povazujes za pozitivní, je opravdu pozitivní? Hodně se tady setkávám s tím, že holky ho špatně vyhodnocují. Nemáš foto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
12.11.24 11:56

@MyselfAndMe

Mám. Posílám..
Měla jsem i veškeré priznaky, hlen, bolest břicha atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
12.11.24 12:06

Tak to je pozitivní, no 👀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
12.11.24 12:12

@MyselfAndMe

To mi vyšlo teďka v neděli ráno. Večer byl ještě pozitivní, ale nerekla bych, že tak úplně. Ovulace tedy podle návodu muže být až dneska do 48hodin. Teplota by se teda měla zvednout zítra nejpozději?
Chapu to správně? Nebo muže klidně až ve čtvrtek? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1322
12.11.24 13:32

Test nemůže být pozitivní „ne tak úplně“. Buď je nebo není. A je jen když je stejně silná nebo silnější testovací čárka.
S tou teplotou neporadím, v tom se nevyznám. Ale už ti rádi holky v tom druhém tématu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mandarinka104
12.11.24 16:39

Ahoj, ja to tady pisu pomerne casto, ze ovulace je ten vzestup teploty. Na grafu je to tedy ta prudka cara nahoru.
Tobe to pekne funguje, nejdrive maly pokles a pak raketovy narust o 0,41. Takze bych brala, ze ovulace samotna byla ve stredu.
PL dny jsou kolem, takze od utery do ctvrtka. Styk bych mela v Pl dnech kazdy den, cili 1× za den.
Ruzne metody zjistovani a mereni ovulace spolu nemuseji byt nutne v souladu, ale hlavne ze obe funguji-test na Lh byl pozitivni a BT se taky spravne zveda. Co se tyce plodneho hlenu, ten byva pred ovu a tesne po ovu se meni na husty bily vytok, jeste tak muzes poznat, ze ovu jiz probehla :palec:

• Citovat
  • Upravit
64
13.11.24 05:05

@Mandarinka104

Děkuji za zprávu. Dneska se teplota zvýšila. Posílám teploty od neděle:
Neděle - 36,60 (pozitivní ovulacni test ráno)
Pondělí - 36,53 Úterý -36,65
Středa(dnes)- 36,83

Pokud tomu dobře rozumím, tak ovulace byla v úterý? (Včera)? :think: :srdce:
To by teoreticky vycházelo i s testem, který vysel v neděli a ovulace nastala do 48hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
13.11.24 11:21

Ahoj, omlouvám se, že píši vlastní dotaz @Nanii (u tebe mi přijde, že to je tak, jak píšeš :palec: )
Do leta jsem měla ukázkové grafy BT, od srpna je to jeden velký chaos. Tenhle měsíc jsem měla o víkendu všechny příznaky, ovu jsem čekala v neděli, v pondělí byl i vzestup teploty, ale od úterý je zase dole - myslíte, že má cenu zkoušet ještě ovu testy? Že by se ovulace jen posunula (hádám, že neproběhla, když je teplota zase nízko)? Nebo je to zase asi anovulacni cyklus a mám to zkusit až příští měsíc? Moc děkuju za odpovědi, jsem z toho dost zmatená.
Posílám graf z léta a aktuální..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
13.11.24 11:29

@Briza5

Tohle se mi taky už stalo. Nakonec jsem zjistila, že jsem měla posunutou ovulaci a prodloužil se mi díky tomu i cyklus.
Pokud jsi neměla úplně pozitivní ovulacni test, tak zkus testovat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
13.11.24 11:33

@Nanii děkuju za zkušenost. Já právě netestovala vůbec - vždycky mi stačila BT. Tak nevím, jestli není pozdě a nebylo by to jen plýtvání testu. :)
Takhle to vypadalo minulý měsíc - cykly mám běžně cca 32 dní, LF 12-13, takže jestli proběhla ovu později, tak se LF zkrátila? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
13.11.24 11:44

@Briza5

LF by měla být stejná a neměla by moc kolísat. Minimálně se uvádí 10dní pro uhnízdění, ale někdo zase říká aspoň těch 14.. v tomto nevím, co je tak akorát. Sleduju to u sebe teďka taky, protože mám někdy 11 někdy 12 a někdy 13 je to takový jakýsi zavádějící. Proto dělám testy i BT, ale je fakt že test mi vždycky vyjde pozitivně a za dva dny nejpozději je ovulace a pak stoupne teplota, takže stačí klidně to měření, akorát to se pozná až zpětně.
Ovulaci mám cca okolo 16-17 dne. Ale měla jsem i 23den.. já bych asi zkusila měřit prostě dal a případně v příštím zkoušení dělat i testy. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
13.11.24 12:05

@Nanii já měla dřív ovu i 22DC. Těhotenství už za sebou mám, tak to snad bude ok. I když se to asi v průběhu života měnit může.. ale takovýhle zmatek jsem ještě nezažila😅 ale moc děkuju za rady🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí