Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Při pozitivním testu se ovulace teprve dostaví za cca 12-48h. Pozitivní test neznamená ovulaci. Čtěte ty příbalový letáky, kurňa 😀
@MyselfAndMe já jsem ty pozitivní testy měla asi 3 -4 dny po sobě takže když jsem dejme tomu ten 4 den měla už čárku slabší tak předpokládám že už je asi po všem ne?
@Dayus píše: Více
No, zda se mi, že o tom nemáš moc povědomí (třeba se pletu), takže nevím, jak moc můžu věřit tomu, že jsi měla 4 dny pozitivní test. Já mám třeba pozitivní test jen cca 12-16h, pak už slábne. Takže 4 dny pozitivní testu se mu těžko věří.
Nemáš fotky? Ovulace by měla přijít do cca těch 48h po prvním pozitivním testu.
Ahojky taky bych měla dotaz. Nikdy jsem o ovulaci nevěděla (jako že ji právě mám atd), ale po porodu se to změnilo. Jemně mě bolelo břicho (až tak, že když jsem se na to nezaměřila tak jsem to nezaznamenala). Už přes dva roky zkoušíme Mimi, ale bohužel (jeden potrat, dvě biochemické) a řídím se podle ovu testu. Prostě když vyjde pozitivně tak spolu 3 dny v kuse spíme (samozřejmě i před). Tenhle měsíc zkoušíme bez testu (jakože sejde z očí sejde z mysli jestli chápete) a to mě dostává k mému dotazu. Včera mě asi 3 hodiny bolel podbřišek a jakoby více na pravé straně, ale byla to bolest, na kterou jsem se nemusela zaměřovat, abych cítila. Mohla to být ovulace? Jen mi přijde brzo že by 8 dní po ms byla ovu. A druhá věc, na internetu jsem četla že když to bolí tak je to protože se vajíčko dostalo ven a jak dlouho mu trvá než se dostane do vejcovodu? Už jsem ze všeho na prášky. A hlavně každý tvrdí něco jiného ( někde je že vajíčko přežije jen 12 h a někde že zase 24, to samé spermie někdo tvrdí že 5 dnů a někdo 3) cyklus mám 28-30 dní, 7 dní poslední byl 28.10 děkuji moc
@Anonymní píše: Více
Pokud ti posledni MS zacala 28. 10., tak jsi vcera byla 14 DC, coz je ukazkova doba ovulace.
Tech 8 dni po MS myslis jako po jejim skonceni? Tim se vubec nerid. Vzdy jde o to, kolikaty je den cyklu, delka krvaceni s tim nema nic spolecneho.
A ani ovulace 8 DC neni nemozna. Ja jsem deti pocala 10 DC, 8 DC, 15 DC, 6 DC. Po 1. a 2. porodu jsem mela bolestivou ovulaci (nemusela jsem se na bolest zamerovat), otehotnela jsem 6. (po 1. porodu) a 5. (po 2. porodu) cyklus volneho prubehu. Po 3. a 4. porodu uz ovulacni bolesti nemam.
Ano, je možné, že ovulační příznaky přetrvávají nebo se projeví i po samotné ovulaci – špinění a píchání v podbřišku mohou být příznakem doznívající ovulace. Pozitivní test značí vrchol LH, ale samotné uvolnění vajíčka může nastat až o 12–36 hodin později, takže načasování bylo správné.
@MyselfAndMe takže holky když mám jeden den pozitivní test a hned druhý den slabou čárku už tak to znamená že už se nemáme snažit nebo naopak? ![]()
Po pozitivním testu může být ovulace i za 48h, to znamená, že po pozitivním testu se klidně snažte další 2 i 3 dny.
@MyselfAndMe vcera jsem měla právě pozitivní test a dnes už slabá čárka, včera jsem měla ke všemu i bolesti dole, dneska ještě trošku cítím…jenže včera jsme s manželem nic nezkusili byl pracovně pryč celý den a vrátí se až dneska večer. Tak fakt to má ještě cenu? ![]()
Pozitivní test neznamená ovulaci, ale blížící se ovulaci (za 12-48h cca od testu)
@MyselfAndMe
@bonsaj493 holky tak včera jsme to taky nestihli, no dnes jo ale myslím že je po všem už mám jen slabounky hlen spíš vůbec a nic co by naznačovalo že jsem „plodna“ takže jsme to nestihli asi ![]()
Holky je možné že jak mi po ovulacnich pozitivních testech začala čárka slabnout tak až po te jsem měla ovulační priznaky jako takové divné píchání v podbrisku lehké špinění atd, když jsem podle testu už měla slabnouci čárky tím pádem už je po ovulaci? Při pozitivních testech jsme spolu spali. Díky za odpovědi