Ovulace a následná menstruace

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
34
23.9.10 18:46

ovulace a následná menstruace

Ahoj holky. S manželem se také snažíme o miminko už půl roku. V pátek 10.9. jsem byla na běžné prohlídce u gynekologa a ten mi po následném ultazvukovém vyšetření oznámil, že vajíčko je už dosti velké, aby mohla nastat za den či dva ovulace. Tak jsme na to s manželem o víkendu hupli :-) Už sem si říkala, že by to mohlo vyjít.. no a co se nestalo, tak ve středu 15.9. sem začala špinit. No a od čtvrtka už i krvácet. Krvácení (jen krev, bez žmolků) trvalo do neděle. Následně od pondělí do pátku mám jen mírné špinění. Ještě nikdy se mi to nestalo. Nemáte někdo podobné zkušenosti?? Je možné aby menstrace nastala tak rychle po ovulaci??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
23.9.10 19:09

Ahoj, tak já měla 4.4. poslední ovulaci a zároveň styk, dva dny na to jsem začala krvácet a trvalo to cca 3 dny, dva dny před očekávanou ms už jsem měla na testu //
Krvácení bylo v mém případě známkou uhnizďování :palec:
Ať je to u tebe stejné, hodně štěstí :kytka:

• Citovat
  • Upravit
13738
23.9.10 19:29

Ano je to možné, cyklus se ti mohl rozhodit. Na uhnizďování bych to netipla, to by bylo spíš špinění, ne čerstvá krev a tak dlouho. Ale stát se může cokoliv. Neřešila bych to a čekala na další cyklus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.10 20:34

Ja jsem uprostred cyklu krvacela pred ovulaci, ovulaci predchazi pokles progesteronu a ten muze zpusobit krvaceni. Ten cyklus se nam teda nezadarilo, dalsi uz jo.
A ten dalsi jsem zase 1,5dne spinila 4 dny po ovulaci, ale to byla nidace. Ale spineni bylo fakt silne, ale vse zahnedle, cerstva zadna.

• Citovat
  • Upravit
1746
7.5.12 21:50

chci se vrátit k tomuto tématu,máme sedmiměsíčního chlapečka,neberu již antikoncepci,kojím a cerazete mi nesedla,tak jsem ji před měsícem vysadila,20.den tohoto cyklu jsem ovulovala,vždy jsem to na sobě poznala a potvrdil mi to i ovulační test,teď jsem 34. den a menstruace zatím nepřišla,pořád kojím,ale myslela jsem,že když jsem ovulovala,tak odmenstruuji a zatím nic,těhotenský test byl negativní.mám trochu strach,aby bylo vše v pořádku,chceme si brzy pořídit druhé dítě,tak se bojím,aby to šlo dobře,první dítě se nám zdařilo hned napoprvé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
29.12.13 19:58

Holky, za jak dlouho by se měla po ovulaci dostavit menstruace? Já měla anovulační cykly. Lékař mi nasadil léky a já měla hned další měsíc ovulaci (18.12) a vždy mi začínala menstruace 25, ale teď nic a TT negativní :( nemůže to být, náhodou, na projevení případného těhotenství brzo? Díky za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
29.12.13 21:13

Bohužel to je individuální, každá má menstruační cyklus jinak dlouhý, já ho měla někdy i přes 30 dní dlouhý. Když se mi ale ustálil cyklus na 28 dnech, tak ovulaci jsem mívala kolem 14 dne a pak po ní shruba 14 došla menstruace. Jako podle mě, pokud jsi měla poslední ovulaci 18.12. tak po ní následuje obvykle za 14 dní menstruace, která by ti měla vycházet na 1.ledna 2014, podle toho 28 denního cyklu..a pokud je tvoje ovulace řízena léky, tak si myslím, že je nastavena právě na 28 denní cyklus. No a pokud by jsi byla těhotná, tak na testování je brzo, testovat se má až právě v den očekávané menstruace, což je toho prvního ledna. Dřívější testování ti ukáže slabou čárku opravdu jen vyjímečně.. Já osobně jsem u prvního těhotenství, v době, kdy jsem měla dostat menstruaci malinko špinila tak dva dny a když se mi nerozjel menzes naplno, tak sem si udělala test a byly tam dvě čárky. A u druhého těhotenství jsem nešpinila zase vůbec, prostě jsem to nedostala..takže podle mě je vše individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
29.12.13 21:50

Super, díky za odpověď. tak ještě můžu doufat, že se zadařilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
30.12.13 02:29

@Pafčinka Délka luteální fáze (od ovulace k menstruaci) bývá mezi 10 až 16 dny. Většinou se u jedné ženy během cyklů příliš nemění, +- 2 dny. Pokud je kratší, je obtížnější úspěšně uhnízdit vajíčko, ale i třeba sedm dní někdy stačí.
Léky ti mohly celý cyklus trochu pozměnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.20 07:16

Holky, chápu správně, že když je ovulace a vím o ni, musí zákonitě přibližně do 14 dnů dorazit ms?

• Citovat
  • Upravit
1238
12.2.20 07:20
@Anonymní píše:
Holky, chápu správně, že když je ovulace a vím o ni, musí zákonitě přibližně do 14 dnů dorazit ms?

Ahoj. Pokud neotěhotníš, tak ano. Možná kdybys měla třeba cystu, tak MS dorazit nemusí, ale pokud jsi zdravá, tak po OVU plus mínus za 14 dní dorazí MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.20 07:38

@PastikaJatrova Díky moc. Vůbec nevím, jak to počítat, poslední Ms byla 21.1., ovulace začátek února, kdy by měla Ms dorazit a kdy případně zkusit test?

• Citovat
  • Upravit
1238
12.2.20 08:29
@Anonymní píše:
@PastikaJatrova Díky moc. Vůbec nevím, jak to počítat, poslední Ms byla 21.1., ovulace začátek února, kdy by měla Ms dorazit a kdy případně zkusit test?

No píšeš, že víš o ovulaci, kdy byla, tak od toho dne cca za těch 14 dní by měla přijít MS.
Pozitivní test jsem měla 14 dní od ovulace, takže v den, kdy měla MS přijít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí