Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Doporučuji si o BT něco přečíst. Kompletní info najdeš na www.merenibt.xf.cz, teploty jsou totiž během cyklu různé. Ty tvoje co uvádíš by odpovídaly teplotám po ovulaci. Ale chce to opravdu něco nastudovat, pak toho spoustu vysleduješ a budeš přesně vědět, v jaké fázi cyklu se nacházíš.
o bazální teplotě jsem si už něco přečetla… měřím si ji ale jen pár dní…mám totiž víc jak týden zpoždění ms ale teď jsem zjistila , že trošku špiním tak sem z toho zmatená
Anonymní, důležité taky je, v které fázi cyklu jsi- to jsi nenapsala ![]()
Já bych laicky odhadla, že už jsi po ovulaci. A to lítání teplot nemáš zase tak veliký, podle mně v normě… Jukni na můj graf- http://www.fertilityfriend.com/home/Jodii
Zapisuješ si ty teploty někam?
jsem 35 den cyklu a kdybych byla po ovulaci tak bych nešpinila přece?
No neni to teda špinění spíš jen jeden flek.
Trybitko, z pár teplot fakt těžko soudit…ale pokud jsi 35. den cyklu, tak už jsi po ovulaci téměř určitě - pokud tedy ovulace byla… Špinění může být před MS, ale klidně to může být i zahnizďování, pokud jste se pokoušeli o miminko… Pokud neměříš celý cyklus, tak ti toho teplota moc neřekne…
Špinění může být způsobeno zahnizďováním vajíčka nebo se tělá připravuje na příchod menstruace. Ale jak píše Jodi, z pár teplot těžko soudit. Aby měla teplota nějakou vypovídající hodnotu, musí být naměřený alespoň celý jeden cyklus. Pokud bude teplota stále vysoká, je možné že jsi těhu nebo jsi měla později ovulaci, pokud teplota klesne, dostaví se menstruace.
Je mi to jasný , že z pár teplot se toho moc nedozvím:-)Začala jsem se měřit abych právě zjistila jestli vůbec ovulaci mám…a není možné že ta ovulace proběhla až tak pozdě? Já sem od vysazeni vlastně jěště normální ms neměla jen v půlce srpna po vyvolávačce
Taky můžeš být těhotná. Moje těhotenské teploty jsou 37,1 - 37,2
, ale je to individuální,viz. fertility
Trybitko, že by ovulace proběhla až takhle pozdě taky možné je…ale asi to nebylo během těch 4 dní,co jsi měřila… Předovulační teploty bývají nižší- ale je to hodně individuální, takže by to chtělo aspoň jeden cyklus naměřený celý…
Taky je možné, že cyklus byl anovulační- ale tam ty teploty bývají uskákané mnohem víc. Jukni:
http://www.fertilityfriend.com/…ry/index.php
trybitka, teploty po hak byvaju vyssie, takze mozes mat cez 37 a nebyt po ovulacii. skutocne tazko povedat z par teplot.
meraj dalej a uvidis ako sa to bude vyvijat.
spinenie moze mat mnoho pricin. (napr. je aj ovulacne spinenie)
a uskakane teploty mozu mat tiez viacero pricin- zalezi na teplomeri, ci skutocne vzdy merias za rovnakych podmienok, ako sa vyspis, aka je teplota v miestnosti.
chce to aspon jeden cely cyklus merania, aby si z toho vedela urobit nejaky zaver.
Tak já jsem po vysazení začala hned měřit BT a právě jsem z toho zjistila, že vůbec ovulaci nemám, taky mi to děsně lítalo a teploty byly vyšší, kolem 37st. gynekolog mi doporučil si koupit femigard… a dp 3 měsíců jsem byla těhotná, cyklus naskočil.
Teď jsem vysadila podruhé, a začala měřit a průběh to mělo stejný, hned na začátku jsem poznala že bude zase problém, tak jsem si rovnou znova koupila lahvičku a ovulace se dostavila asi 25den cyklu… no a jsem těhotná… a když opravdu dobře měříš, tak je ovulace nepřehlédnutelná.
a opravdu jsem měřila nějakých 40 dní a nic, než jsem šla s tabulkou k dr… a ten pak diagnostikoval…
Jj dudu měřit dál a uvidím. Denska jsem měla teplotu 37,1 a trošku špiním. Hlavně mám strach , že to bude cysta. Tak jsem se na příští týden objedla na gyndu
Jj dudu měřit dál a uvidím. Denska jsem měla teplotu 37,1 a trošku špiním. Hlavně mám strach , že to bude cysta. Tak jsem se na příští týden objedla na gyndu
Ahoj, mám takový dotaz ohledně bazální teploty. Měřím si ji teprve pár dní ale teplotá lítá jak na houpačce. Jeden den 36,8 další 37,4 pak 37,2 a dneska 36,9… na začátku prázdnin jsem vysadila Ha může to být tím nějak ovlivněný jěště? Ha jsem brala 4 roky