Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,jsem na konci 38tt a doktorka mi v poradně řekla že jsem otevřená už na 2 prsty,ale nemám žádné porodní bolesti nebo poslíčky a plodová voda mi nepraskla,tak mi řekla že mě zatím do porodnice nepošle,že si myslí že brzy porodím.Už je to třetí den a pořád čekám že se něco bude dít a nic.Dneska jsem si koupila v lékárně čaj z listů maliníku,prý to pomáhá urychlit porod.Máte někdo s tím zkušenost,že by to pomohlo.Chodím na procházky i když někdy mi to dělá už problém ujít a hlavně do schodů.Snažím se proto udělat cokoliv ,aby mi porod nemusely vyvolávat,ale příroda si to určí sama
moc děkuju za příspěvky.Hezký den.Katka
Já pila maliník před prvním porodem asi 2 měsíce před termínem a rodila jsem na den v termínu. Teď jsem nepila a rodila jsem pár dní před termínem
. O tom, že urychluje porod jsem neslyšela, jen že příznivě působí na hladké svalstvo a měla by ses líp otevírat.
Já osobně nevěřím, že něco může porod urychlit. To, že někdo porodil po tom a tom ještě neznamená, že kdyby to a to nedělal, porodil by později. Mně třeba „pomohly“ dlažební kostky na Letné (přesněji řečeno jet přes ně autem)
.
Přeju porod bez komplikací a zdravé miminko
.
No já začala pít ve třetím těhu v pátek maliník a z neděle na pondělí se malej narodil. Švagová teď rodila v květnu od pátku ho pila a v pondělí porodila. Ale předesílám, že jsem přesvědčena, že to byla náhoda a ne maliník. Ale určitě tím v tého fázi těhu nic nezkazíš.
Já ho piju od 33tt a končím 39tt a stále nic
Dr. mi v úterý řekl, že se začínám otevírat a že se vše připravuje na porod, ale zda to bude dnes (myslel to úterý) nabo za 14 dní, že mi neřekne, takže sexujeme, drhnu lino rejžákem, včera 2 hodiny v lese na houbách a stále celá ![]()
Ahoj,tak přeju taky moc štěstí při porodu,at je to bez komplikací a rychlý ![]()
Já ho piju od 34tt. Pokud ale vím, tak maliník neurychluje porod jako takový, ale má příznivý vliv na druhou dobu porodní. Zkus si tady najít starší diskuse..
Přeju hodně štěstí a rychlý porod ať už s maliníkem nebo bez ![]()
kacenka83 píše:
Ahoj,tak přeju taky moc štěstí při porodu,at je to bez komplikací a rychlý
Tobě taky přeji hodně štěstí, co nejméně bolesti a hlavně ať to je rychlý ![]()
kačka25 píše:
No já začala pít ve třetím těhu v pátek maliník a z neděle na pondělí se malej narodil. Švagová teď rodila v květnu od pátku ho pila a v pondělí porodila. Ale předesílám, že jsem přesvědčena, že to byla náhoda a ne maliník. Ale určitě tím v tého fázi těhu nic nezkazíš.
Piju malinik uz vic nez mesic, jak mi bylo va Zdrave vyzive doporuceno, a piju hodne. Momentalne 40+4 a nic se nedeje. Ale cajik je to dobry ![]()
Jinak co vim, tak malinik opravdu porod neurychli, ale jak uz psaly holky, tak ti to „zjemni“ svaly tam dole a budes se pak lepe otevirat.
dr mají na to názor že to je babská rada… mě to docela chutná ale moc velkou váhu tomu nepřikládám, navíc mi bylo řečeno, že se má pít dlouhodobě, takže asi ne těsně před porodem, podle mě až to má přijít tak to přijde
Já ho piju od 36tt a taky jsem stále celá ![]()
Měl by zlepšovat stahy a lépe by ses měla otvírat, ale měl by se pít tak od toho 35tt.
já maliník pila měsíc před porodem, 10dní jsem přenášela, neotvírala se a porod nebyl zrovna ukázkový
pokud jsi na 2 prsty, tak bych se pěkně nahřála ve vaně a pak na to s manželem-přítelem hupla a nechala prostaglandiny ve spermiích, at pěkně zapracují
ahoj,
maliník neurychluje, ale napomáhá svalstvu dělohy líp pracovat při porodu, ovšem to bys ho musela pravidelně pít už tak 4 týdny před porodem.
Mně doktor na prohlídce týden před termínem řekl, že můžu napomoci porodu (já potřebovala do termínu kvůli vysokým dioptriím - nitrooční tlak při tlačení, aby prcek „moc nenarostl“ a nemusela jsem na císaře) sexem, dloooouhými procházkami a chozením do schodů, případně generálním gruntováním. No tak sex nedopadl
, procházky byly dvě a totálně mě odrovnaly a nakonec se prcek narodil den před termínem přirozeně ![]()
Já jsem pila maliník jak strhaná a výsledek-neotevírala jsem se vůbec, porod trval 22 hodin a skončil císařem maliníku zdar, ale podle mně moc nefunguje ![]()