Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky holky.
mám takový probém. před 6týdny jsem měla MS, pak jsem měla ovulaci a do teď nic. Ovulaci jsem zjistila ovulačním testem a jen tak pro srandu jsem si ho včera dělala ještě jednou a ukázal se opět pozitivní.
docela mě to překvapilo.
Nemáte někdo nějaké zkušenosti??
Byl u mě indikován PCO a byla jsem i na laparce. tohle by byl docela úspěch i když je také možné že jsem měla celou dobu ovulaci a neměla jenom MS.
A je opravdu pozitivní? Ovu test je pozitivní jen když je testovací čárka stejně silná nebo silnější než kontrolní. Jinak je negativní.
Jinak možné to je, dokonce existují dvojvaječná dvojčata, kdy jedno je o 2 týdny starší, než to druhé, zkrátka došlo později k oplodnění druhého vejce.
jojo je opravdu pozitivní. obě čárky jsou stejně silné. dokonce to vychází na 4 týdny po první ovulaci. ale tentokrát bez ms.
já bych moc chtěla miminko a nějak se nám to nedaří. tohle je taková první vlašťovka kdy mi tělíčko funguje jak má (aspoň trochu).
Někdy je ovu test pozitivní víckrát za cyklus,ale neznamená to,že dojde k ovulaci,prostě se jen zvýší LH,ale něco je špatně s vajíčkem - prostě nedozraje a folikul nepraskne a pak může přijít na řadu další folikul a ten už třeba uzraje a praskne. To je možná tento případ. Třeba teprve ted dojde ke skutečné ovulaci.
Jestli máš diagnostikované PCO tak u tebe ovulační testy asi fungovat nebudou, protože při PCO jsou neustále zvýšené hladiny LH - tedy stejného hormonu na kterým jsou založené ovulační testy. Tudíš budou i ovulační testy falešně pozitivní.
Takže můj názor je, že pokud ti do 14ti dnů po „předpokládané“ ovulaci nedorazila MS, tak to asi ovulace nebyla. A BT si neměříš? Podle toho bys to zpětně mohla poznat.