Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Děvčata, lze mít ovulaci i bez pravidelné MS?
Sestra na gyndě mi to kategoricky odmítla, jiná gyndařka to připustila......
Jaké jsou vaše zkušenosti?
A jak se chová v tom případě křivka BT?
NiKi
Nikino, já si myslím, že ano. Osobní zkušenost nemám, ale zrovna teď známá je těhotná. Neměla pravidelnou MS, spíš velmi nepravidelnou a zatím to nechtěla nějak řešit, neb chtěla otěhotnět až za rok. Pak šla na pravidelnou prohlídku na gyndu a zjistili, že je už ve 3.měsíci…
Takže otěhotnět asi můžeš, jen ne možná tak snadno. Podobně jako při kojení, když třeba MS není vůbec a přesto normálně ovulace probíhá…
Asi spíš záleží na tom problému, příčině, proč MS nemáš.¨
K.
Nikino, pokud myslíš jako že MS máš třeba jednou za 50dní,tak jo,ale na čekatelkách jsme tvůj dotaz pochopila tak,že nemáš MS vůbec, jen ovulaci…
no pokud nemas ms, tak ovulace neprobiha normalne… ale muze se vyskytnout
,pri prohlizeni grafu na fertility jsem narazila na jeden, kdy byla ovu az 72DC a skoncilo to tehu…
graf bt v takovych pripadech se chova jako normalne - teploty se drzi porad - stejne, obcas muzou vyskocit jakoby na ovu, ale neudrzi se dyl nez 1-2 dny a zase spadnou dolu… a pak kdyz dojde k ovu, tak drzi nahore a je jedno jestli to je 14DC nebo 50DC…
na cekatelkach je jedna divcina, ktera mela hooodne nepravidelny cykly a ted ma 2 letyho chlapecka, takze to jde ![]()
problem je spis v tom, ze kdyz mas dlouhy a nepravidelny cykly, tak muzes mit ovulaci za rok treba jen 6 misto normalnich 12-13 ![]()
a nebo taky zadnou jako ja… od rijna jsem bez ovu, ale mozna je to tim, ze jsem nikdy nevydrzela to neresit a cekat dyl nez 45dni, takze pak jsem zacala s agolutinem nebo utrogestanem k ukonceni cyklu a tim treba prisla o ovu, ktera mohla dorazit po 60DC, ale kdo to ma vedet predem, ze?
holky dík. Kojím, tak proto není ta MS. Jenže mám takový ty stavy, bolest břicha krátká¨, pěkná pleť, po dvou týdnech blbá pleť, vražedná nálada, bolest břicha věčně, takže čekám MS a ono nic…pak klid a zas za dva týdny to vypadá na ovulaci…zkouším měřit BT, tak uvidím.
Jen mi je právě divný, že kdyby jako ovu jó, tak co se děje s tím vajíčkem? Vstřebá se????
A jelikož za pár měsíců chci otěhotnět, tak přemýšlím, jestli radši nepřestat kojit… ![]()
NiKi