Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je tu nějaká důvěryhodná osoba (nejideálněji stále kojící maminka
) z Plzně ochotná v době, kdy já se budu potit před komisí, vozit našeho - v té době téměř 6měsíčního Matýska - po Smetanových
ech?
Státnice jsou 29. a 30. 5., můj termín stále ještě nevím ![]()
Jednalo by se tak o dobu 9 -11 hod - budu muset jít první, ale zase to budu mít rychle za sebou. ![]()
Díky moc!
Jo, ještě na vysvětlenou: Původně byl na tuto činnost naplánován můj muž, ale ten bude tou dobou na služební cestě.
Jednu z babiček bych taky mohla povolat (záložní řešení), ale kdybych to „náhodou“ neudělala, tak se mi jim nechce vyplakavat na rameni (jsou obě super, ale přeci jen „rodina“, jestli mi rozumíte) ![]()
Ja se teda nehlasim, nejsem z Plzne … ale chtit na vozeni kojici maminku asi neni rozumne … bude mit nejspise v kocarku sve miminko a spatne se ji bude pochodovat se dvema kocarky ![]()
Jinak hodne stesti … a neboj, to udelas!!!
Tys myslela, že by zaskočila v případě akutního hladu
?
Co nějaká studntka z nižšího ročníku, jestli znáš?
Neboj, to zvládnete, já jsem dělala státnice teď v úterý, pižďuch v péči otce. Pohlídala bych ti, ale byly by dva kočáry + bydlím na opačném konci republiky.
Eva
Přiblížím genezi svého příspěvku:
Původně tam byla jen maminka (vyvolává ve mně právě onu důvěryhodnost). Pak jsem si ale představila sebe s Matýskem v šátku - s kočárkem moc nechodíme - jak tlačím další mimino před sebou, a též by mě to moc nelákalo. A tak se z maminky stala důvěryhodná osoba.
A ten přívlastek kojící je takový „bonus“. Jsem asi moc zmasírovaná reklamou, jak v tom šestém měsíci budu určitě stále kojit a kojit, ale miminko bude i přesto HLADOVÉ, a bude chtít kaši, první lžičky, čajíky, ovocné šťávy, atd. protože jinak nebude spokojené. ![]()
Vzhledem k tomu, že už rozhodně nejíme alespoň 30 minut jako v prvních měsících a frekvence se ustálila něco kolem tří hodin, myslím, že by Matýsek přežil procházku i bez mlíčka. Nebo myslíte, že bych měla něco odstříkat, pro strýčka Příhodu ![]()
A pokud jde o nižší ročníky: já jsem téměř absolutní student-samotář (a věčný k tomu). Kdybych o někom věděla, nenutilo by mě to obracet se na vás.. Ale ještě zkusím využít toho „téměř“ a poptat se přes prostředníky, slibuju.
A děkuju moc za podporu!
Nanka a Matýsek
Nanko,
zkus se kouknout do Inwestu , můžeš i na www.inwest.cz .Občas se tam najde hlídání , nejen důchodkyně ,ale i studentky co již mají praxi .Kojící maminku to nevím.
Apolena
Já to nemyslela nějak zle, mám v čerstvé paměti, jak jsem sama byla na nervy z toho, kam s Dalískem a co bude papat. Prostě mě napadly ty studentky, když nechceš rodinu (což chápu
).
S mlíčkem těžko říct, Dalis si to odstříkané nevzal, nechápal, co s tím silikonem v puse
, až napodruhé mu to došlo. Snad se vejdete do té pauzy nebo nakojíš, když budete čekat na výsledky.
Jo, holky tu v kterési diskuzi jednou z legrace zkusily na srazíku nakojit děti jedna druhé - to jedno absolutně odmítlo, to druhé se taky nadšeně netvářilo, a to byly menší. Tvůj chlapeček si asi taky mamku pozná
.
Tak ať se ti daří. E.
Ahoj!
Znova jsem zkontrolovala web našeho ústavu a zjistila následující:
Na státnice jdu 5.6. v 9.00. To znamená:
Přijměte tedy mou omluvu za předčasné státnicovo-hlídací šílenství.
Nanka
Kdo je připraven, není překvapen… jedině příjemně. ![]()
A napiš, až to uděláš.
E.