Ovulace divný průběh

Anonymní
5.11.23 11:28

Ovulace divný průběh

Ahoj,
trošku mě “vyděsil” průběh asi ovulace a chtěla bych znát názor na to jak moc plašit nebo ne :D
Obvykle citím ovulaci, což se projevuje 1 den tlakem v podbřišku a občasným ostrým píchnutím, většinou mám dobrou náladu a cítím se dobře. Jsem teď 15. dc, ms proběhla normálně (6 dní), ale od 10. dc mě začala pnout a pobolívat prsa (i se trochu zvětšila) a od pátku mám hrozné změny nálad (během 15 min jsem byla naštvaná na celý svět, v rozjívené náladě a pak jsem začala brečet bez jakékoli příčiny). Zároveň mě od pátku tlačí podbřišek jako by se mi stahovala děloha a včera v něm i párkrát píchlo. Včera ráno jsem měla i takové mini “křeče” do pánevního dna. Včera a dnes mám pocit jako bych měla hrozně těžkou dělohu a když povolím břicho, úplně “vypadne” ta spodní část břicha mi přijde :D
O miminko se snažíme zatím 2. měsíc, test jsem si radši z nervů včera udělala a byl neg.

Chtěla jsem se zeptat, jestli byste se děsily, když jsem nikdy v minulosti takový průběh ovu neměla nebo je to normální u někoho a jen jsem doteď měla štěstí? Nepřijde mi, že by příznaky na ovulaci seděly, spíš na pms, ale cyklus jsem doteď měla pravidelný (cca 33 dní). Jediné co, tak jsem teď prodělala covid, mohlo by to způsobit takovéhle změny v průběhu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
402
6.11.23 13:46

Jak probíhá ovulace netuším, nemám ji, ale pokud u Vás proběhla menstruace, tak k těhotenství by mohlo dojít jedině při další ovulaci a test se stejně dělá až po zpožděné menstruaci, dřív to nemá smysl. Já se v tom Vašem textu trochu ztratila, takže nevím jestli to chápu dobře. Proběhla normálně menstruace a potom v průběhu ovulace akorát jiné příznaky ovulace než dříve? Nebo se tohle stalo před příchodem menstruace? Proč jste si dělala test? Měla menstruace zpoždění?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
7.11.23 06:22

Menstruace proběhla normálně, bez zpoždění, ale pak jsem měla právě divný průběh (asi) ovulace.
Nejvíce mě vyděsily ty nálady, vůbec jsem to nebyla schopná korigovat. Test jsem si dělala spíše pro uklidnění mozku, který se začal přesvědčovat, že bych mohla být těhotná (racionálně vím, že to nemělo smysl, ale potřebovala jsem to vidět černé na bílém :nevim: :zed:).
Je mi jasné, že mi nikdo neřekne co se ve mě dělo, ale jak jsem byla rozházená, potřebovala jsem nejspíš ujistit, že se nic neděje.
Teď už přetrvávají jen ta prsa, ale už je to o dost lepší a nálady jsem aspoň schopná ovládat. (Předtím jsem v půlce obyč rozhovoru prostě začla brečet apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
7.11.23 21:36
@Mynona6 píše:
Menstruace proběhla normálně, bez zpoždění, ale pak jsem měla právě divný průběh (asi) ovulace.
Nejvíce mě vyděsily ty nálady, vůbec jsem to nebyla schopná korigovat. Test jsem si dělala spíše pro uklidnění mozku, který se začal přesvědčovat, že bych mohla být těhotná (racionálně vím, že to nemělo smysl, ale potřebovala jsem to vidět černé na bílém :nevim: :zed:).
Je mi jasné, že mi nikdo neřekne co se ve mě dělo, ale jak jsem byla rozházená, potřebovala jsem nejspíš ujistit, že se nic neděje.
Teď už přetrvávají jen ta prsa, ale už je to o dost lepší a nálady jsem aspoň schopná ovládat. (Předtím jsem v půlce obyč rozhovoru prostě začla brečet apod.)

@Mynona6
My ženy to máme těžké, mohlo vás něco jen psychicky rozhodit. Ono stejně pokud byste otěhotněla při této “divné” ovulaci, tak by stejně na testu nic nebylo i kdyby se miminko povedlo, počkejte do menstruace a pokud bude zpoždění, tak test udělejte až při zpoždění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí