Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj slečny, mám malý dotaz. Je možné že mám ovulaci hned po skončení ms? Ms mi skončila 17.1. a dva dny na to mám výtok, pocit mokra, bolesti v podbřišku, měkký čípek. BT neměřím a ovu test jsem ještě nedělala protože u nás v lékárně ho nemají ještě na skladu. Můžu mít teda ovulaci? Mám nepravidelnou ms a zrovna tu co jsem měla ted byla po injekci. Děkuji
Fáákt? Tak to jsem ráda, že to může být ovulace, už jsem se bála co to je, protože už těch nemocí mám dost. Už jen at příjdou ty ovu testy at to můžu zkusit testnout ![]()
Nezáleží na tom, kdy ti skončila MS, ale kdy máš začátek cyklu…je rozdíl, jestli máš MS dva dny nebo týden. ![]()
Tak to jsem nevěděla…asi jsem blbě pochopila jednu věc. První den ms je první den cyklu?
Určitě může být. Já to tak taky mívám a dokonce to mám potvrzené i od doktora. Jednou jsem byla na kontrole těsně po MS, dělal zrovna i ultrazvuk a říkal mi, že mám zrovna ovu.
No jasne, muzes
otehotnela jsem hned po ms, ackoli cyklus pred tim byla ovu pozdeji, klasicky uprostred cyklu.
Děkuju holky potěšily jste mě
já to totiž hned po ms ještě nikdy neměla, tak jsem se trochu lekla, ale snad to ta ovu je ![]()
@ducki píše:
Tak to jsem nevěděla…asi jsem blbě pochopila jednu věc. První den ms je první den cyklu?
Jj, první den MS. A od toho dne je pak obvyklé mít ovulaci mezi 12tým a 14tým dnem, samozřejmě je spousta ovulací i mimo toto období. Ovulace dříve než 10tý den už je poměrně vzácná. Ale nezapomeň, že příznaky plodnosti se mohou objevit třeba i 5 dní před samotnou ovulací, což je zároveň plodné období.
No já měla ms 5dni, tak kéž by to vyšlo a našla bych za pár týdnů //
Tak se nepřestávejte snažit, tyhle příznaky nastupují obvykle několik dní před ovu, takže může ještě být
Držím palce ![]()
Urcite to mozne je, ja jsem otehotnela 10.den cyklu, tzn. 5 dni po skonceni menstruace, je mozne otehotnet i behem menstruace, takze tak ![]()
Ahoj tak dnes jsem delala ovu test a ta druha carka je o neco slabsi nez kontrolni. Muzu to povazovat za zacatek ovulace?:-)