Ovulace - jak to je?

Anonymní
30.11.22 18:20

Ovulace-jak to je ?

Ahoj snažíme se o dítě. Bohužel si furt nejsem jistá ovulaci. Mám cyklus 27-29 dní. Menstruace trvá většinou pět dní. Den je čisto a následuje buď špinění nebo lehce červený výtok. Trvá den max. dva. Píchání v podbřišku nebo v kyčlích. Následují dny mám většinou táhly výtok.

Je možné, že je to ovulace v podstatě hned po menstruaci? Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
30.11.22 18:46

Spíš až ten táhlý výtok by ukazoval na ovulaci (přirovnává se to k bílku). Si zajdi ke gynekologovi buď na folikulometrii (udělá opakovaně ultrazvuk a zjistí, jak roste folikul, v něm je vajíčko) anebo aspoň na 1 ultrazvuk a uvidíš. Teoreticky myslím roste folikul 2 milimetry za den, takže při tvé délce cyklu by ovulace měla být cca 10.-12. den od začátku ms. Folikul praská (= je ovulace, uvolní se vajíčko) při cca 18-20mm, někomu i víc.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.12.22 10:34

Já vím, že by měla být až tak toho 10. - 12. den. Ale tohle už pozoru asi pátý cyklus. Hned po menstruaci jednodenní zašpinění a následně povolování podbřišku a výtok. Tak jestli je to teoreticky možné dřív?

• Citovat
  • Upravit
4928
2.12.22 11:12

Proč si místo spekulování neuděláš pár testů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
2.12.22 11:16

Je to mozne i driv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.22 11:18

@MrsNorris protože jsem se nejdřív zeptala. Špatně?

• Citovat
  • Upravit
4928
2.12.22 12:17
@Anonymní píše:
@MrsNorris protože jsem se nejdřív zeptala. Špatně?

Ne, v pohodě, jen jsem z tvé formulace vyrozuměla, že tě to trápí („bohužel“) a řešíš to už pět měsíců, tak mě zaujala složitost tohohle řešení a jednoduchost toho, zkusit některou z metod ověření ovulace :) Nic ve zlým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.12.22 12:22

@MrsNorris ne to já určitě vyzkouším. :) Jako spíš to jen pozoruju a zatím jsme tomu nechávali volný průběh.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.5.26 14:12

Ovulace - bolesti v podbřišku

Ahoj, chci se zeptat jestli to někdo má stejně.
Od ovulace do začátku menstruace pobolívání v podbřišku?
Abych popsala situaci. Menstruace 8.5., styk 16.5., cyklus 27-30 dní. Od toho sytku mě pobolívá v podbřišku stále. Je možné, že proběhla ovulace? Testy doma nemám, lékárna daleko, spoje do města nejsou… Jaká je pravděpodobnost početí z přerušované soulože?
Mám plno otázek a chtěla jsem slyšet osobní zkušenosti, ne nějaké rady z internetových článků.
 K.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí