Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den chtěla sem se jen zeptat je to takový i trapný
s přítelem se snažíme o miminko a cyklus mam.28 dny mužů se zeptát jak si mám spočítat plodné dny pořád počítám ale nevychází můžete mi poradit moc děkuji
![]()
A jak to počítáš, že to nevychází?
to se musí zjistit pomocí testů nebo měřením teploty.
Nepočtej plodný dny, když tak si udělej ovulační testy nebo sex obden a trefíte se.
To ti nikdo přesně nespočítá. Navíc to může být každý měsíc jinak. Já na sobě ovulaci po těch letech poznám. Doporučuji nic nepočítat a užívat si sex ideálně obden.
14 dní od prvního dne menstruace. Plus mínus 14 dní. Jestli to chceš přesně tak si měr bazální teplotu nebi dělej ovulační testy.
U cyklu 28 dni je solidni pravdepodobnost, ze je ovulace blizko poloviny cyklu, kolem toho 14. dne, ale uplna zaruka to neni. Pocitat nema cenu a hlavne nechapu, jak ti to muze nevychazet, neni to matematicky priklad ![]()
To se nedá spočítat. Jestli chceš mít nějakou představu, kup si balík ovulačních testů a po menstruaci začni testovat každý den v přibližně stejnou dobu (ne ráno). Až budeš mít na testu dvě stejně silné čárky, ovulace by měla nastat do 48 hodin.
Nejspolehlivější je kombinovat ovulační testy s měřením bazální teploty, ale ta ti ovulaci potvrdí až zpětně. Navíc je detailní měření pro většinu žen asi zbytečné.
V každém případě se doporučuje mít sex obden. Díky tomu se do plodných dnů určitě trefíte.
Ovulaci poznáš i podle poševního sekretu (nevím, jak to přesně nazvat). Tak den před ovulací je ho víc a je řídký a takový průhledný. A měření teploty po probuzení je také dobré, ale otravné 😀