Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kleryna píše:
Ahoj, jdu od doktorky z kontroly a bavili jsme se o snažení. Ta mi řekla hnusnym tónem, že pokud chci další dítě, že to první musím přestat kojit, že takhle neotěhotním a když jo tak potratim…
A že to bude řešit až nebudu kojit půl roku…
Snažíme se 5 cyklus. Kojim jen večer, někdy každý den někdy ob den… Ms mám pravidelnou, ovuluju taky… Luteální fázy 10dni…
Máte prosím někdo zkušenosti?
Změn doktorku. Tvrdí to nesmysly. Já jsem otěhotněla bez problémů při kojení ročního dítěte několikat za den. Nepotratila jsem a kojila jsem ještě 4 měsíce v těhotenství.
Pokud máš normální cykly, tak samozřejmě otěhotnět můžeš a na potrat kojení vliv nemá. Mě třeba kojení blokuje ovulaci, takže bych neotěhotněla, ale to u tebe neplatí. Akorát bych ten odstav zvážila, kojení a těhotenství zároveň je dost velká zátěž pro tělo.
@JancaS84 nad tím jsem začala teď přemýšlet. Jenže nikdy předtím žádný problém nebyl, až teď…
@Kriss Tina všechno mám právě v pořádku… Kojit chci do konce roku… To už mám naplánované od začátku 🙂
Tak jestli máš pravidelný cyklus a potvrzenou ovulaci tak otěhotnět můžeš co by ne, jsou takové které pak koní ještě obě děti naráz po porodu druhého…snažíte se relativně krátce dej tomu tedy ještě čas…
@Kleryna píše:
@Kriss Tina všechno mám právě v pořádku… Kojit chci do konce roku… To už mám naplánované od začátku 🙂
Tak jestli chceš kojit do konce roku, tak není moc co řešit
ten měsíc už fakt nehraje roli.
@Kriss Tina no přesně 🤦♀️ to jsem jí říkala že od ledna už kojit stejně nemám v plánu…
@Kleryna U kojení můžeš otěhotnět, ale taky nemusíš. Chápu, že doktorka nechce řešit potíže s početím když kojíš, protože opravdu to může být důvod toho proč nemůžeš otěhotnět. Navíc 5 měsíců zas není tak dlouhá doba. Ale je nesmysl, že bys měla potratit, pokud se otěhotnět povede. Švagrová otěhotněla když kojila, dokonce bez menstruace (takže těhotenství zjistila celkem pozdě) a těhotenství v pohodě.
@Lucka1111 jako to chápu že to může být jeden z důvodu… Jen mě zarazilo že byla hnusná… @Lucie_Sx děkuju…
Možná by stálo zato zkusit prodloužit tu luteální fázi. Mně na to pomáhá drmek, tak až dokojíš, můžeš to s ním zkusit. Nebo do té doby otěhotníš. Těhotnět u kojení je celkem běžné
. Doktorku bych změnila.
Ahoj, jdu od doktorky z kontroly a bavili jsme se o snažení. Ta mi řekla hnusnym tónem, že pokud chci další dítě, že to první musím přestat kojit, že takhle neotěhotním a když jo tak potratim…
A že to bude řešit až nebudu kojit půl roku…
Snažíme se 5 cyklus. Kojim jen večer, někdy každý den někdy ob den… Ms mám pravidelnou, ovuluju taky… Luteální fázy 10dni…
Máte prosím někdo zkušenosti?