Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
jsem tu dnes uplně nová, nicméně na e-mimino chodím často pro rady, jen jsem se nikdy nezapojila do diskuze. Chtěla bych poradit a prosím, jestli s tím máte někdo zkušenost, dejte mi vědět. Tento měsíc jsem se rozhodla poprvé sledovat hlen a vystopovat tak ovulaci. Řekla jsem si, že začnu těsně po MS. Poslední den MS (7. den, jen slabé špinění) jsem měla nechráněný sex (s tím, že otěhotnění není možné) a druhý den jsem chtěla začít zapisovat stav hlenu. Jaké bylo překvapení ráno, když jsem našla přímo učebnicový příklad bílkového hlenu… Je možné, že když mám cyklus 26-28 dní, bych měla už 7 resp. 8DC bílkový hlen? A je možné, že po tomto sexu v poslední den MS můžu otěhotnět? Ovu jsem chtěla sledovat spíše z antikoncepčních důvodů, než kvůli početí…
Jsem z toho jelen. Od té doby hlen druhý den (čili 9DC ještě bílkový) jinak spíše lepkavý až žádný. Dnes jsem 14 resp. 15 DC. Díky moc za radu!!
Možné to je, že by byl hlen už dost brzo stejně jako že by byla posunutá ovulace, můj rekord při průměrných cyklech kolem 23 dní byl ovulace 8.DC (cyklus se pak zkrátil na 19).
Díky moc za reakci. Mě se za posledních X let (vlastně, co si pamatuji) cyklus nikdy nezkrátil pod 26 dní, spíš tíhnu k těm 28 dnům. Je ale fakt, že ovu jsem nikdy nesledovala a u obou předchozích dětí jsem věděla už 7 dní před očekávanou MS, že jsem těhu z TT. Takže když si tak pročítám ty články, budu mít možná fakt asi ovu brzy a luteální fázi pak nepřiměřeně dlouhou…?? Chjo, jsem asi exot. Čekala jsem ovu někdy 12 DC s mým cyklem nejdřív.
Ahoj, já jsem začla MS 10.večer a otěhotněla jsem po sexu 18.
takže možné to je, i když i pro mě to bylo překvapení ![]()
a ještě dodám, že menstruuji naprosto pravidelně po 28 dnech a pouze tento osudný měsíc jsem to dostala o 2 dny dříve ![]()
a já myslela, že s tak pravidelným cyklem poslední den MS těhu nehrozí… Můj MUDr. dokonce tvrdí, že první 3-5 dní po MS jsou jasně NEPLODNÉ DNY. Asi nejsme všichni podle učebnice. No nic, pak už jsem se pro jistotu chránila jinak, takže snad to bude OK, když ne, třeťátko naštěstí taky uživíme:-)
ELLA: díky za tvou zkušenost, už si připadám normálnější. Snad to nedopadlo, byl by to ZNAČNÝ šok, celý život jsem brala HA a před třemi měsíci jsem se ze zdravotních důvodů rozhodla pro přerušovanou soulož, resp. jsem chtěla začít počítat plodné a neplodné dny. Načetla jsem toho dost a usoudila, že poslední den MS je fakt bezpečnej.
No, já už bych na pozorování ovulace nevsázela, u mě proběhla asi o týden později než obvykle a to jsem měla taky týden před osudným sexem ten učebnicový hlen, takže jsem byla velice překvapená, že jsem nedostala menzes…A to antikoncepci neberu několik let ze zdravotních důvodů, takže mi tohle poznávání ovulace vydrželo dlouho jako antikoncepce ![]()
Ale v tom byl asi zákon schválnosti, lépe to nemohlo přijít. Půl roku bez chlapa, jeden vzpomínkový sex s bývalým přítelem a tři dny před operací čípku pozitivní těhotenský test. Kdybych chtěla, tak to nevyjde ![]()
Tak to doufám, že já budu mít možnost ještě do tohoto druhu antikoncepce proniknout a ne že ztroskotám takhle na začátku… sem si toho nastudovala dost:-) chjo. Navíc hlen byl jediný „příznak“ ovu, BT neměřím, čípek jsem nestihla sledovat. Všechny tři věci se mi provádět nechtějí, oproti „slupnutí“ jedné pilule ráno je to přeci jen opruz. Ale hormony UŽ FAKT NE. Nebo aspoň ne teď, na chvíli, udělalo mi to fakt paseku v těle.
Tak holky, nemohla jsem to vytlouct z hlavy a i když sex byl minulý pátek (resp. v noci s pátku na sobotu), tak jsem si při cestě z práce koupila test Best 2 citlivost 20. Žádné příznaky nemám, ale měla jsem tucha. Nechápu to, ale test je jasně pozitivní, teda žádná tlustice tam není, ale není to ani žádný duch, je to prostě regulérní čárka. Sex jsem měla 7DC, dnes 14DC pozitivní test a ms čekám/nečekám tedy za 12-14 dní. Stalo se to někomu vůbec? Je možný, že by jasně pozitivní test byl z odpolední moči falešně pozitivní?
Teď jsem udělala i ten druhej z balení a to stejný. Slabá čárka, ale jasná čárka. Já se picnu
Jasně pozitivní týden po oplodnění? No, spíš jestlis neotěhotněla už dřív…
koulím oči stejně. Ale určo ne, nebyla. Šla jsem na docela komplikovanej zubařskej zákrok týden před MS a dělali mi test dokonce z krve - testovali toho víc, než jen HCG, ale i HCG, protože jsem na ten zákrok nemohla být těhotná. Pak jsem sex neměla až do MS, resp. ten poslední den MS a pak zase nic. Jediný, co mě napadá je, že mám třeba cystu, četla jsem tu, že ta dělá pozitivní testy. Ale nikdy jsem nic takovýho neměla, tak nevím.
No tak pokud jsi v den toho negativního krevního testu byla třeba jen pár dní po ovulaci, neukázalo by se tehdy nic. Zašla bych si na odběr krve teď, z výšky hladiny by se to dalo aspoň orientačně určit.
No, když já mám právě pocit, že „vím“ kdy se to stalo. Věděla jsem u předchozích dvou těhu taky hned. Ale teď nevím - bylo mi to fakt hodně divný a tak jsem šla ještě pro mamatest - bohužel neměli, tak mám dr. Max a byl NEGATIVNÍ, ale asi po deseti minutách, když jsem ho šla vyhodit, se tam objevila slabá čárka, no, spíše duch. Je fakt, že dnes od rána jsem snad skoro vůbec nepila, měla jsem toho v práci tolik, že jsem zapomněla:-( a moč byla kolem třetí fakt hodně koncentrovaná od té doby jsem se snažila dohnat pitný režim a vypila snad dva litry vody a moč byla čirá jak voda - to je jediný vysvětlení, které mám, protože Best 2 je dvacítka, takže méně senzitivní, než Max, který je 10 a na Best 2 je jasná čárka, kdežto na Max jen duch. Uvidím zítra ráno, budu moudřejší.