Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dneska jsme cetla clanek jak je zas znecisteno v Ostrave a okoli,nabadaji aby deti a nemocne lidi nechodili ven.Sice nejsem s Ostravy ale jsem s toho v soku.Maminky jak tuhle situaci resite a jak jste na tom s marodenim s detickama,Je mi s toho vazne na nic. ![]()
Taky mě to pekelně štve, denně kvalitu ovzduší sleduju a je to humus!
Ani vyvětrat se nedá, děcka už tak mají kašel, nevím, co by s nima udělal tak hodinkový pobyt venku.
Takže sedíme doma a nudíme se a hlavně ZLOBÍME!
No, pakárna! A co s tím nevím. Tady se řeší různé petice za lepší podmínky pro matky s dětmi, ale spíš by se měla udělat petice a hromadný protest proti tomu, co tu musíme dýchat!
Raději nebudu mít žádné dávky, ale zdravější děti teda.. ![]()
Teď se máme skutečně fajně !
Jak to řešíme - lapíme doma.
I když děti jsou i tak nachcípané, všechny tři. Na druhou stranu je otázka, proč jsou nachcípané.
Do čerta s tím, fakt už, loni jsme se tu neskutečně dusili skoro celý rok durch, a můžeme zas
.
Ó, bacha, u nás už to kleslo od rána z 240 na 200, jupííí!
Tak ještě takových 150 jednotek dolů a už tu bude celkem dýchatelno..
![]()
http://sphotos.ak.fbcdn.net/…187903_n.jpg
Takhle tu třeba bylo na štědrý den… Dneska ráno podobné. Odpol. se to trochu vybralo, tak jsme šli na necelou hodinku na pole na vycházku, ale víc ne, zítra se uvidí=/
Pokašlává Majda i já…
Dnes ve Frýdku jasno (scenérie jako z Mrazíka), v Místku už trochu mlžno, k Ostravě se táhne peřina smogu. Ostravákům radím o víkendech prchat do Beskyd (autem do Frýdlantu za 20min, vlakem z hlaváku za 40). Z Frýdlantu na Ondřejník nebo do Malenovic na Rajskou boudu nebo na „jízdárnu pod L. horou“ nebo až do hospůdky U zbuja. Nebo na Ostravici, Staré Hamry, na Grůň (přechod po hřebeni na Vislaje se dá i v zimě s kočárem…).
když jsou pod poklicí i Beskydy, posílám děti za rodinou na Šumavu…
Tak dopo kdyz vysvitlo slunko to i v Porube vypadalo jak v Mrazikovi,je to ale hruza,nevetram uz cca 2-3dny,s malou jdu jen do obchodu a zpet.
Bohuzel ji ale nemam kam poslat ![]()
Baro zavidim tu Sumavu.
Baro - Frýdek Místek klidně může být jak z Mrazíka, od pohledu jsme to měli dneska taky, ale kdyby ses podívala na ty hodnoty, tak je to na sviňu po celé republice. Jenom někde je to na dvě svině.
Zbytek no comment
.
Havirov dneska krasne,tak jsme toho vyuzili a sli jsme bobovat.Vcera tu byl hnus smrad,tak jsme taky sedeli doma.
Doma jak jinak nez k zblazneni ![]()
Tak my hlásíme z Kopřivnice - včera humus humusovitý
, dnes scenérie z Mrazíka
, nicméně jsme prchli na Pustevny - nádhera
, i když plno lidí. Ovšem pohled do údolí
- hrozný!!!
Ve Frýdky včera fakt humus, hlavně večer byla taková bílá tma
Zapomněla jsem zavřít větračku v ložnici a když jsme šli spát málem jsem se vyvrátila ![]()
Dnes bylo vcelku jasno, ale hodnoty tomu neodpovídaly. Manžel vzal malou na Grúň a pochvaloval si že bylo božsky. Já trčela bohužel v tom smradu, páč s jsem s tím pupkem už docela bolavá a nemožná. Ale leháro na gauči sama doma (když nepočítám žehlení a vaření oběda) taky bodlo ![]()
Len-til-kah píše:
Baro - Frýdek Místek klidně může být jak z Mrazíka, od pohledu jsme to měli dneska taky, ale kdyby ses podívala na ty hodnoty, tak je to na sviňu po celé republice. Jenom někde je to na dvě svině.
Zbytek no comment.
No, to mě právě zajímá - když je ve Frýdku (na kopci) krásně jasno, modrá obloha bez mráčku, ale Místek není vidět, je v mlze, tak jestli i u nás v tom Frýdku je hnusný vzduch?
Kde je vlastně ve FM ta měřicí stanice? Protože ty hodnoty jsou fakt šílené a přitom při pohledu z okna se mi to až tak nezdá, jak říkáte - stromy jak po berle Mrazilce. ![]()
Jinak jsme měli v plánu vyrazit na Prašivou, tak nevim, jestli tam by to bylo lepší…? ![]()
Noni, ahoooj! ![]()
Seal, ahoooj!
![]()
Anduli ahoooj
Na Prašivé byl dneska taťka a říkal, že bylo hezky i tam. Cokoliv výš je prostě lepší.
Pipet píše:
http://sphotos.ak.fbcdn.net/…187903_n.jpgTakhle tu třeba bylo na štědrý den… Dneska ráno podobné. Odpol. se to trochu vybralo, tak jsme šli na necelou hodinku na pole na vycházku, ale víc ne, zítra se uvidí=/
Pokašlává Majda i já…
Prosimte,kde bydlite? Mi ted hledame pozemek,mame vyhlidnuty v Olbramicich-Lubojatech (je to u Bilovce) Ale ja jsem dost skeptik,nevim jestli nezustat radsi v malem 2+1 a radsi jezdit s detmi nekam na chatu do hor… dik ![]()