OZZ, jak s prací?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
OZZ, jak s prací?
Ok, tak se zkusím zeptat sama za sebe na jeden problém, co momentálně řeším. Snad se to neobrátí (zase) proti mně.
Trpím dědičnou ztrátou sluchu. Sešlo se to z obou stran. Dostala jsem specializované naslouchátko. Na doporučení ÚP jsem si vyřídila žádost o OZZ. Ale mám otázky, na které jsem moc odpovědí nenašla.
OZZ a OZP. V nabídkách práce často vidím OZP. OZZ jen výjimečně. Nicméně, můžu jako OZZ žádat o práce pro OZP?
Naslouchátko na pracovišti. Jak se vůbec bere jako, když má člověk brýle nebo je to už považováno za něco jiného? Jaký postoj zaujímají zaměstnavatelé k lidem se sluchovým postižením? Setkali jste se třeba se šikanou na pracovišti ze strany kolegů či šéfa nebo tak?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Izumi Miyako Nezkoušela jsi žádat rovnou invaliditu 1.stupně? Pokud je vada trvalá, s progresivní prognózou vývoje a vyžaduje kompenzační pomůcku, mohlo by to klapnout. Pokud by invaliditu neuznali, statut OZZ můžeš žádat hned následovně.
Nevidím jediný důvod k šikaně. Znám lékaře, který má naslouchátko, dále sociálního pracovníka v zařízení sociálních služeb s naslouchátkem.
Pokud máš odpovídající vzdělání, můžeš se zapojit do výběrového řízení na jakoukoliv pracovní pozici, pokud by bylo jediným důvodem nepřijetí naslouchátko, byla by to diskriminace. Statut OZZ je pro zaměstnavatele výhodou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co máš za kvalifikaci?
Třeba u kancelářských prací(profesí, kde pracuješ hlavou je úplně putna, že máš naslouchátko. Těch moderních si člověk ani nevšimne.
A vím o člověku, co se věkem dopracoval k naslouchátku a normálně funguje dál ve své zdravotnické profesi. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ozivuji diskuzi
Ma nekdo zkusenost, jestli pri praci na mestskem uradu je k necemu status OZZ? Plni i urady tu kvotu pro zamestnavani zamestnancu zdravotne znevyhodnenych, nebo je to k necemu jen pro „komercni“ zamestnavatele?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit