Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Koukala bych na zorničky, jestli reagují na světlo…ale miminka jsou kupodivu gumový…zas taková výška to nebyla… myslím, že bude v pořádku…nedávejte to teď nějakou dobu spinkat pro jistotu…
@Anonymní píše:
Dobrý den chci s e zeptat malý spadnuk z gauče 40cm na zem kde je lino spadnuk na záda a zadní hlavičku plakal ale teď je v pohodě je to cca přej 20min nemůže se mu nic stát nebo jed na pohotovost je v pořádku dekuju spadlo po prvé mám strasny szrach
Pokud máte strach, pak je lepší uklidnit svou dušičku návštěvou lékaře. Ticho po pádu může znamenat obé. Nic se neděje, anebo může se něco dít. Já u toho pádu nebyl, takže jeho (ne)závažnost nedokáži objektivně posoudit.
Mě malá spadla z gauče na parkety.Tak když ji bylo +-5 měsíců. Jak se začla přetáčet na bříško. Hrozně vriskala a já taky
Ale žije. Ne na darmo se říká že jsou miminka gumový. Sleduj jak se chová jestli normálně, tak to bude v pohodě
A takových pádu bude ještě ranec ![]()
To se takhle nedá zhodnotit, dítě může spadnout z malé výšky a zrovna nějak nešikovně, nebo naopak z velké a nic mu nemusí být…je to o náhodě…pravděpodobně to nic nebude, ale pro klid duše bych jela…nebo ho alespoň bedlivě sleduj. Dcera spadla ve 3 měsících z přebalovacího pultu, což je docela výška a nebylo jí tenkrát nic. Nejhorší je náraz hlavy na ostrý předmět, třeba roh stolu, pak taky zadní část hlavy je choulostivější, než přední, zvláště pak místo za uchem. Ale ve většině případů děti pády zvládnou. Zkrátka ho sleduj a kdyby se ti cokoliv nezdálo, jeď.
@KKikina to se říká pro uklidnění rodičů. Zdaleka ne vždy to pak platí. I z banálních pádů nebo zaškobrtnutí může být dost zlé zranění.
Jestli ma zornicky ok, reaguje normálně, nezvraci a nechtělo se ji spát, tak to bude ok. Po dobu 24hodin kontrolovat a v noci alespon 2× budit do úplného vědomí, tohle jsem dostala na papíře u dětske. dávej si na to pozor!!!
Chudaček malej, proč ho dáváte na gauč bez dozoru, v 5 měsících už není nehybné miminko ![]()
@Anonymní píše:
Chudaček malej, proč ho dáváte na gauč bez dozoru, v 5 měsících už není nehybné miminko
Ježíš nikdo neříká že tam byl bez dozoru, stačí na 5s otočit zrak a je to… To jsou zas kecy
@kavulenka Tak nemělo by se to stávat. A neznamená to, že mimino nechala nutné bez dozoru. Staci se otočit nebo napít ( jako to bylo třeba u nás ) mimino se mrskne a letí…
![]()
@Anonymní píše:
Chudaček malej, proč ho dáváte na gauč bez dozoru, v 5 měsících už není nehybné miminko
Na vás jsme tu čekali
Za jak dlouho se to projevuje teď mi zrovna usnul stalo se to kolm tě 10
@KKikina píše:
@kavulenka Tak nemělo by se to stávat. A neznamená to, že mimino nechala nutné bez dozoru. Staci se otočit nebo napít ( jako to bylo třeba u nás ) mimino se mrskne a letí…![]()
Přesně tak chtěla sem s ejen napiš jelikož máme obývák v kuchyni a bylo to hned
Tak předpokládám že usla protože obvykle v téhle době chodí spát… Počkala bych až se vyspi, a pak zhodnotila stav… Pokud se vám bude zdát divná jela bych projistotu
Dobrý den chci s e zeptat malý spadnuk z gauče 40cm na zem kde je lino spadnuk na záda a zadní hlavičku plakal ale teď je v pohodě je to cca přej 20min nemůže se mu nic stát nebo jed na pohotovost je v pořádku dekuju spadlo po prvé mám strasny szrach