Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky,čtyřletá dcerka dostala před vánocemi dioptrické brejličky.Krásne si na ně zvykla a mosí je,ale problém je ten,že jí neustále sjíždějí z nosu a kouká přes brýlky.V optice nám daly vybrat brejličky,které může mít.Teď ale stále padají a už se nedají zahnout ani vzadu za ušima.V optice nám řekly,že si máme koupit další menší.Jsou tam přecí od toho aby poradily s výběrem.Při zkoušení to vypadalo,že brejličky sedí,ale teď při každém pohybu padají z nosu dolů.
no, buď tam dát dozadu kolem hlavy gumičku a nebo opravdu koupit jiné… ale šla bych se asi hádat do optiky, aby dali slevu…
ahojky.Náš malej taky začal nosit brejličky okolo 4let.ted je mu 6 a bojujem s tím neustále.Pořád mu padají,a to už máme asi 4,dost rychle z nich vyrůsta.A i když má brejle co mu jsou dobře a delají mu třea i otlaky před ušima,tím jak je ma stažené tak padají furt
v optice nám paní řekla že neví proc.My jsme ted nedavno uvažovali jestli to není tím,že třeba nemají vyvinutou tu kůstku nosní nebo opravdu nevím.jsem z toho taky docela zoufala,pořád ho napomínam at si nasadí brejle.
Přesně tak,každou chvilku ji musím připomínat ať nekouká přes brejličky.Je to pořád dokola.
Ahoj, doporučuji ty gumičky (mají různé jednobarevné nebo s obrázky kolem hlavy, které se přimontují na brýle). Několik let jsem pracovala v optice, a většina dětí s padáním brýlí bojuje. Samozřejmě záleží na výběru brýlí (velikost obrouček, šířka brýlí), ale jak už tu bylo napsáno - do určitého věku němají děti plně vyvinutý nosní kořen, takže brýle nemají na čem pořádně sedět(laicky řečeno)
Samozřejmě dětičky josu aktivní, běhají, skáčí atd, takže brýle sjíždí. Straničky (nožičky) se dají tvarovat jen do určité míry, aby netlačily nebo se nezlomily ![]()
Natalusko, nemyslím, že by menší brýle pomohly, pokud tedy nemáte nějaké obr brýle
Zkuste se optat v optikách na ty gumičky, většina dětí je má ráda, že jsou barevné ![]()
My jsme s tím také bojovaly, s věkem se to zlepšuje.
Teď už máme asi rok celoplastové a jsem uplně nadšená, drží na nose a navíc jí hrozně sluší. My jsme měly hrozné problémy se srdíčky u nosu a to tady odpadá.
My jsme to po několika mnoha návštěvách optiky a srovnávání na nosíku, zkracování bočnic a podobných akcích vzdali, vzala jsem normální černou gumku do tepláků, zašila na kocích takové malé ouška, aby se to dalo navlíct na nožičky a od té doby je po starostech. Jediná nevýhoda, že si brýle nemůže sundávat a nandávat sama a potřebuje někoho, aby jí tam tu gumičku přidělal. Ale není to ani moc vidět, nikde nic nemá otlačeného, rozhodně tisíckrát lepší, než být furt na nervy z brýlí na špičce nosu nebo otlaků za ušima ![]()
Ahoj,
dcera má brýle od 4 let. Vybírali jsme v optice a docela dlouho. Každé dva měsíce tam chodím, aby jí brýle přitáhli a srovnali. Doporučila bych vyměnit optiku a koupit jiné. Pokud jsi z Prahy nebo okolí, můžu Ti dát tip na naší optiku.
Syn ma bryle od roku a z pocatku jsem si taky lamala hlavu, na cem mu ty bryle budou sedet, kdyz nema zadny nosanek
V optice, ktera se specializuje hlavne na detske bryle, nam dali silikonove nebo gumove brzdicky na nozicky bryli. Proste za ouska. Bryle krasne sedi a s padanim byl konec. Opticka rikala, ze se jim to osvedcilo mnohem lip nez gumicky.
Ty brzdicky musi ale fakt drzet. Tuhle jsme vymenili bryle a brzdicky, ktere predtim hezky drzely najednou klouzaly, takze jsme je vymenily a parada! ![]()
Alenko, brzdičky? O tom jsem nikdy neslyšela, jak to vypadá?
Iffka píše:
Alenko, brzdičky? O tom jsem nikdy neslyšela, jak to vypadá?
Na netu jsem to nenasla, tak jsem vyfotila synovy bryle. Predchozi brzdicky byly takove mlecne, mene napadne.
Alenko, díky moc! Tož to vypadá super… asi se poptám, bylo by to jednodušší než furt nandávat tu gumku, díky za tip ![]()
Jo, netlačí to za ouškama?
Netlaci, je to mekka guma, ale natolik tvrda, ze to proste drzi. Je fakt, ze to moc lidi nezna, snad to sezenes, stoji to cca 50,– Kč.
tak syn má brýle od tří let, teď mu bude šest a má stále vzadu gumičku, zatím mu to nijak nepřekáží a já jsem klidná, že brýle nepadají ![]()
my máme také brýle od 3 let, oba, a bojovali jsme s tím tak 2 roky, a taky si hlavně stěžovali doktorky a sestřičky na očním, že takhle jsou brýle úplně kničemu když je nemají řádně na očích. Spíš si tím i ty oči ještě víc kazí.TAkže jsme si koupili silikonovou gumičku, určenou právě na brýle, dá se zkrátit aby nebyla úplně dlouhá, ale zase aby se dala přetáhnout přes hlavu a má tam stahovátko, které si sami zatáhnou tak aby jim seděli na nose a nepadaly.Nedávno se nám jedna přetrhla, takže než jsem koupila nevou tak jsem myslela že zešílím jak jim ty brýle padali, ale teď už je zase klid. A hlavně už máme brýle půl roku a bez oprav
… jinak jsem byla v optice pečená vařená, neustále rozbité, odřené.
Gumička stojí 108,– Kč a natáhne se na postranice, jsou asi tři velikosti, podle tloušťky nožiček za ušima.