Dětské brýle padají z nosu

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7250
25.4.11 13:22

Padají dětské brejličky

Ahojky,čtyřletá dcerka dostala před vánocemi dioptrické brejličky.Krásne si na ně zvykla a mosí je,ale problém je ten,že jí neustále sjíždějí z nosu a kouká přes brýlky.V optice nám daly vybrat brejličky,které může mít.Teď ale stále padají a už se nedají zahnout ani vzadu za ušima.V optice nám řekly,že si máme koupit další menší.Jsou tam přecí od toho aby poradily s výběrem.Při zkoušení to vypadalo,že brejličky sedí,ale teď při každém pohybu padají z nosu dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21487
25.4.11 13:30

no, buď tam dát dozadu kolem hlavy gumičku a nebo opravdu koupit jiné… ale šla bych se asi hádat do optiky, aby dali slevu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
441
25.4.11 13:34

ahojky.Náš malej taky začal nosit brejličky okolo 4let.ted je mu 6 a bojujem s tím neustále.Pořád mu padají,a to už máme asi 4,dost rychle z nich vyrůsta.A i když má brejle co mu jsou dobře a delají mu třea i otlaky před ušima,tím jak je ma stažené tak padají furt :pocitac: v optice nám paní řekla že neví proc.My jsme ted nedavno uvažovali jestli to není tím,že třeba nemají vyvinutou tu kůstku nosní nebo opravdu nevím.jsem z toho taky docela zoufala,pořád ho napomínam at si nasadí brejle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
25.4.11 13:36

Přesně tak,každou chvilku ji musím připomínat ať nekouká přes brejličky.Je to pořád dokola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17226
25.4.11 14:26

Ahoj, doporučuji ty gumičky (mají různé jednobarevné nebo s obrázky kolem hlavy, které se přimontují na brýle). Několik let jsem pracovala v optice, a většina dětí s padáním brýlí bojuje. Samozřejmě záleží na výběru brýlí (velikost obrouček, šířka brýlí), ale jak už tu bylo napsáno - do určitého věku němají děti plně vyvinutý nosní kořen, takže brýle nemají na čem pořádně sedět(laicky řečeno) :wink: Samozřejmě dětičky josu aktivní, běhají, skáčí atd, takže brýle sjíždí. Straničky (nožičky) se dají tvarovat jen do určité míry, aby netlačily nebo se nezlomily :think:
Natalusko, nemyslím, že by menší brýle pomohly, pokud tedy nemáte nějaké obr brýle :think: Zkuste se optat v optikách na ty gumičky, většina dětí je má ráda, že jsou barevné :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
25.4.11 14:34

My jsme s tím také bojovaly, s věkem se to zlepšuje.
Teď už máme asi rok celoplastové a jsem uplně nadšená, drží na nose a navíc jí hrozně sluší. My jsme měly hrozné problémy se srdíčky u nosu a to tady odpadá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
25.4.11 18:39

My jsme to po několika mnoha návštěvách optiky a srovnávání na nosíku, zkracování bočnic a podobných akcích vzdali, vzala jsem normální černou gumku do tepláků, zašila na kocích takové malé ouška, aby se to dalo navlíct na nožičky a od té doby je po starostech. Jediná nevýhoda, že si brýle nemůže sundávat a nandávat sama a potřebuje někoho, aby jí tam tu gumičku přidělal. Ale není to ani moc vidět, nikde nic nemá otlačeného, rozhodně tisíckrát lepší, než být furt na nervy z brýlí na špičce nosu nebo otlaků za ušima :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaSe
25.4.11 19:36

Ahoj,
dcera má brýle od 4 let. Vybírali jsme v optice a docela dlouho. Každé dva měsíce tam chodím, aby jí brýle přitáhli a srovnali. Doporučila bych vyměnit optiku a koupit jiné. Pokud jsi z Prahy nebo okolí, můžu Ti dát tip na naší optiku.

• Citovat
  • Upravit
1938
25.4.11 19:59

Syn ma bryle od roku a z pocatku jsem si taky lamala hlavu, na cem mu ty bryle budou sedet, kdyz nema zadny nosanek :think: V optice, ktera se specializuje hlavne na detske bryle, nam dali silikonove nebo gumove brzdicky na nozicky bryli. Proste za ouska. Bryle krasne sedi a s padanim byl konec. Opticka rikala, ze se jim to osvedcilo mnohem lip nez gumicky.
Ty brzdicky musi ale fakt drzet. Tuhle jsme vymenili bryle a brzdicky, ktere predtim hezky drzely najednou klouzaly, takze jsme je vymenily a parada! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
25.4.11 20:22

Alenko, brzdičky? O tom jsem nikdy neslyšela, jak to vypadá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
25.4.11 20:30
Iffka píše:
Alenko, brzdičky? O tom jsem nikdy neslyšela, jak to vypadá?

Na netu jsem to nenasla, tak jsem vyfotila synovy bryle. Predchozi brzdicky byly takove mlecne, mene napadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
25.4.11 20:44

Alenko, díky moc! Tož to vypadá super… asi se poptám, bylo by to jednodušší než furt nandávat tu gumku, díky za tip :palec:
Jo, netlačí to za ouškama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
25.4.11 20:56

Netlaci, je to mekka guma, ale natolik tvrda, ze to proste drzi. Je fakt, ze to moc lidi nezna, snad to sezenes, stoji to cca 50,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
24.3.12 12:21

ahoj

tak syn má brýle od tří let, teď mu bude šest a má stále vzadu gumičku, zatím mu to nijak nepřekáží a já jsem klidná, že brýle nepadají :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
11.4.12 20:01

my máme také brýle od 3 let, oba, a bojovali jsme s tím tak 2 roky, a taky si hlavně stěžovali doktorky a sestřičky na očním, že takhle jsou brýle úplně kničemu když je nemají řádně na očích. Spíš si tím i ty oči ještě víc kazí.TAkže jsme si koupili silikonovou gumičku, určenou právě na brýle, dá se zkrátit aby nebyla úplně dlouhá, ale zase aby se dala přetáhnout přes hlavu a má tam stahovátko, které si sami zatáhnou tak aby jim seděli na nose a nepadaly.Nedávno se nám jedna přetrhla, takže než jsem koupila nevou tak jsem myslela že zešílím jak jim ty brýle padali, ale teď už je zase klid. A hlavně už máme brýle půl roku a bez oprav :potlesk: … jinak jsem byla v optice pečená vařená, neustále rozbité, odřené. :twisted: Gumička stojí 108,– Kč a natáhne se na postranice, jsou asi tři velikosti, podle tloušťky nožiček za ušima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí