Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj,
chtěla bych jenom potěšit těhotné brzomamky, že ne všem musí vlasy padat . Mám 2 děti a vlasy mi nepadají nijak víc než normálně. Běžně na jaře a podzim „měním srst“, tak padají trošku víc.
No je pravdou, že co mi milosrdná příroda na hlavě nechala, to mi náš nejmenší vytrhá sám. Mám červený melír a právě ty červené pramínky ho strašně přitahují, takže rve zrovna na těch místech
.
maminky nazdar padají mi vlasy mala ma 5 mesícu a stale kojíme. ted jsem si koupila i multivitamíny mamavit jelikož jsem vycucyná doslaova ze všeho? kdy jste pozorovaly nějaké zlepšení? když mám dlouhé vlasy jsou řidší a řidší..
jak pak jako dorostou?
Dobrý den, taky mě hooodně padají vlasy. A to už má synek 9měsíců. Nezlepšovalo se to, tak jsem si koupila Panthenolové tablety, tak uvidím. Po prvním porodu mi vlasy padaly taky celkem dost, ale kolem 4.měsíce to přestalo. teď je mám tak prořídlé, že se mě začaly dělat lysinky
Zkuste ty tabletky a uvidíte. paní v lékárně říkala, že jí to pomohlo a prý stačí je užívat 2 měsíce. ![]()
@munice mě tyto tablety pomohly, ale vlasy hodně promastily, takže pak jsem měla problém s mastnotou ![]()
Já každý den vybírám odpad od vany a vytírám a pořád vlasy všude prý vitamín B doplnit, tak jím květák, kapustu…
Já ted si tady čtu, taky jsem po porodu a mám problem s padáním vlasů.
Zkusila jsme cokoliv abych mohla aspon trošku ho omezit, ale vysledek žadný.
Máte zkušenosti s nějakými přípravkami na padání vlasů?
Dobrý den, chci se zeptat jestli můžu brát Revalid, biosil plus a Vilcacoru najednou. děkuji za odpověd nebo jakou kombinaci léku na padání vlasu slyšela jsem že panthenol a biosil plus. děkuji za radu ![]()
@Lusska píše:
Dobrý den, chci se zeptat jestli můžu brát Revalid, biosil plus a Vilcacoru najednou. děkuji za odpověd nebo jakou kombinaci léku na padání vlasu slyšela jsem že panthenol a biosil plus. děkuji za radu
rozhodně doporučuji Donna Hair Forte, všechny zmíněné vitamíny jako Biosil, Panthenol bez účinku pro mě, po porodu mi padaly chomáče a dřív jsem měla „hřívu“ a po kojení vypadané kouty
opravdu jsem zkoušela vše, až Donna Hair dělá zázraky, ani tomu nemůžu uvěřit, podrůstají mi vlasy a rostou strašnou rychlostí za 2 měsíce třeba 5cm i kadeřnice se mě ptala, co to je ty podrosty
…mám je nadýchané, nezničené, ale kombinuji s vodou BioHar na ty kouty a tam mi to taky vše dorostlo…plus dávám zábal z olivového oleje…
@MonikaN.89 Nechci zpochybňovat účinek tebou zmiňovaných tablet, ale to je přeci přirozené, že po porodu vlasy vlivem hormonů výrazně vypadají a po čase zase výrazně dorůstají. Kamarádka měla stejný průběh - obrovské podrosty a to žádné vitamíny neužívala. Není možné, že ten Biosil a Panthenol jsi brala ještě v době padání a Donnu v době, kdy by ti tak jako tak začaly vlasy růst…? Mám s tímto přípravkem (a s mnoha dalšími) své zkušenosti
a mě po něm teda vlasy nerostou.
@MonikaN.89 Donna Hair Forte sem měla a bylo to k ničemu, jedna známá je brala taky a říkala to stejný ![]()
Osobně si myslím, že užívat tyhle preparáty po porodu je akorát vyhazování peněz. Vlasům nechybí vitamíny, ale hormonálné rovnováha. Stačí zdravě jíst a obrnit se trpělivostí ![]()
@Paoloska souhlas, padaly mi chomáče, že jsem to i kolikrát obrečela. Synovi je 10 měsíců, nic neužívám a vlasy pomalu začínají dorůstat
Taky sem se dostala do padací fáze. Je to mazec do toho mění srst čuba takže to vypadá jako že máme místo lina koberce. Ale mě se rovnou objevují krátké dorosty tak snad plešatá nebudu. ![]()
@Paoloska je to tak, stačí obvyklá péče a až se hormony srovnají, vlasy padat přestanou. U prvního, i u druhýho dítka to bylo cca kolem jejich půl roku ![]()
@Heivka píše:
Taky sem se dostala do padací fáze. Je to mazec do toho mění srst čuba takže to vypadá jako že máme místo lina koberce. Ale mě se rovnou objevují krátké dorosty tak snad plešatá nebudu.