Padání vlasů po porodu

Sindarela
2.4.07 14:12

Padání vlasů

Maminky, jak řešíte padání vlasů po porodu. Mám pocit, že to nikdy neskončí. Ráno si raději jen učešu culík a večer rozpustím. Kdybych se pročesávala během dne, budu pelichat o to víc. A myju je taky jednou za 3 týdny. To je vždycky vlasů a vlasů. Docela mi prořídly a ne a ne to padání přestat nebo jen zeslábnout. Padají pořád hodně. Poradíte mi prosím? Díky Sindarela

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2263
2.4.07 14:29

Sindarela,

já mám teda porod teprve před sebou, ale už se připravuju na to, že i mě budou vypadávat vlasy. Pro kamarádku jsem zjišťovala, jestli se s tím dá něco dělat, ale ani v lékárně ti na to nic nedají. Pokud kojíš, tak se to musí vydržet. Nejlepší řešení je asi ostříhat na krátko, s čímž počítám i já. Mé kamarádce začali dorůstat až teď , když mám malý 8 měsíců.

Kati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sindarela
2.4.07 14:35

S tím ostříháním bych váhala. Už jednou jsem to udělala. Rodila jsem před 3 lety a vůbec to nepomohlo. Ba naopak jsem měla ještě problémy, jak to učesat, protože vlasy byly hrozně jemnoučké a nepoddajné a padaly stejně. Ted jen udělám aspon culík a nic mi neleze do očí a kolem uší. Opravdu byly všude. Dopředu, dozadu, na strany, jak se jim chtělo. Hřebínek neposlouchaly. Takže volím raději ten culík. Uf. :lol:

• Citovat
  • Upravit
162
2.4.07 15:47

Ahojky, no asi Tě nepotěším, ale s tímhle se nedá nijak bojovat. Je to záležitost hormonů a tak nezbývá než čekat. Ale časem vlasy zase dorostou neboj. Já jsem se s tím trápila do nedávna a to bude malé za chvíli rok. Tak vydrž a brzy bujnou hřívu přeji Monys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
2.4.07 16:00

Ahoj,
tohle je opravdu vazne tema. Ktera z nas by chtela mit plesku?

Odpoved zni - musis vydrzet. Da se na to predepsat hormon, ale hormon zacne ucinkovat az za 1 - 2 mesicu, pricemz bez hormonu je behem te doby padani vlasu taky ukonceno.
Jednou jsem to pocitala - behem kazdeho cesani jsem mela umyvadlo plne vlasu a napocitala jsem jich tak na pet set.
Neboj - dorostou!!! VSECHNY!

zdravi
skejzii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
2.4.07 16:03

Ahoj,
musíš vydržet. Ostříhání nic neřeší. Já se ostříhala asi tři měsíce po porodu, vlasy padali dál. Sice to bylo míň vidět než ty dlouhé, ale padaly. Dneska bych šla spíš do kvalitnějších šapmónů. A jestli už nekojíš, tak ber nějaké vitáminý. A čekej, jak už tu někdo psal, jsou to hormony, ono se to srovná.
martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3826
2.4.07 16:22

tak to ted také řeším.
už jsem si myslela,že budu mít vyhráno,ale ejhle,padl 3.měsíc po porodu a začalo to.
moje vlasy jsou ted absolutně všude,mám jich dost,to mi nevadí,ale je hrozné,když uklidím a za 10minut už jsou stejně všude.
koukám,že si budu muset jěště počkat,než se to zlepší,co se dá dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
2.4.07 17:10

Ahoj, u mně to bylo to samé. Skončilo to v podstatě až když jsem přestávala kojit, to bylo malé asi 10 měsíců. Jinak MUDr. mi řekla, že s tím opravdu nejde nic dělat, jedině můžeš zvýšit přísun vitamínu B, ten prý by mohl pomoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
2.4.07 18:28

Pěkný den.

Když jsem chodila na předpor. kurzy, radila nám tam paní, abychom si proti vypadávání vlasů koupily a polykaly jód. Že to hodně pomáhá. Tak ho mám koupený a užívám ho už teď před porodem.

Magda

• Citovat
  • Upravit
1364
2.4.07 18:54

ahoj, i já řeším tento problém :(
měla jsem vlasy dlouhé až do půlky zad a tak strašně mi vadilo, jak ty dlouhé vlasy byly všude, a při každém mytí plná vana vlasů, tak jsem v pátek šla k holiči a po 7 letech jsem to nechala zkrátit - mám to na ramena a cítím se lépe, sice padání samozřejmě nepřestane, ale aspoň to není tak vidět :) každopádně mám takový volnější pocit a nakonec skončím u úplně krátkých vlasů, které jsem kdysi nosívala a bylo to moc pohodlné, halt musíme vydržet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4419
2.4.07 19:32

Ahoj, tak já bych možná jeden tip měla. Když mně začaly padat vlasy po porodu, byla to katastrofa. Všude plno vlasů, hrůza. Pak mi v lékárně doporučili Panthenolové kapsle. Mohou se užívat i během kojení. Chce to teda svůj čas, ale já měla do dvou měsíců pokoj. Od té doby pohoda. Za zkoušku se nic nedá. Já je užívala asi tak pět měsíců a pak jsem je přestala dlabat. Jo a kojila jsem u toho, v lékárně mi bylo jasně řečeno, že u toho se kojit smí, ale volala jsem si raději i na gyndu a tam mi taky potvrdili. Takže kdo chce, může zkusit :wink: :P .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
2.4.07 20:18

Ahoj, také mě padaly vlasy, do šesti měsíců malého. Dělaly se mi kouty (nad spánky). Brala jsem vitamíny pro kojící mámy (mamavit, tak nějak), ale nic moc, přestane to samo. Kojila jsem do ukončeného 9. měsíce, tak u mě o vliv asi nemělo, ale hormony jsou poblázněný.
Vitamín B (B komplex) se užívá i na podporu chuti k jídlu, tak pozor :wink: , já když ho v pubertě brala na akné, tak jsem malinko přibrala 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
4.4.07 11:01

Ahoj, přesunula jsem diskusi do Zdravotních potíží dospělých.
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
4.4.07 11:25

Lesi, prosím vymaž mi jeden ten příspěvek :wink:
Děkuju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
4.4.07 11:34

Mně taky padají! Začalo to tak kolem 4. měsíce věku malého. Bohužel se mi vlasy strašně mastí, takže je musím mýt každé 2 dny. Plná vana vlasů, na zemi, v umyvadle, no hrůza :( . Měla jsem je polodlouhé, teď nosím krátký rozcuch :cry: . Aspoň to má šmrnc :wink: .

Batcheba

http://tickers.TickerFactory.com/…4861/age.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí