Jakou kosmetiku používat na padaní vlasů?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35299
13.7.05 11:26

padani vlasu

Ahoj,

3 mesice po porodu mi zacaly hrozne padat vlasy. Vim, ze v tehotenstvi vlasy padaji minimalne a tak se to telo snazi po porodu ‚dohnat‘, ale uz zacinam byt nervozni. Kdykoli se ucesu, seberu chuchvalce vlasu, myt hlavu uz se skoro bojim. Snazim se casto uklizet, protoze dcera prave zacina lezt a kam se podivam, vsude jsou moje vlasy. Uz to trva skoro pul roku a zatim nemam pocit, ze by se to nejak zlepsovalo. Mam jemne, neprilis kvalitni vlasy a mam pocit, ze takhle budu brzy holohlava(prekvapujeme me, ze jeste nejsem, pri tom mnozstvi). Moje kadernice tvrdi, ze by se to melo upravit tak do roka po porodu, tak jeste vydrzim. Moje kamaradka mela podobne problemy, dokonce si nechala vysetrit stitnou zlazu, ale bylo to v poradku, ted uz problemy nema, ale je pravda, ze uz nekoji, jestli to na to muze mit vliv. Ja se stitnou zlazou nikdy problemy nemela.

Mate nekdo podobnou zkusenost, ev. nejakou radu, jakou napr. pouzivat kosmetiku atd.....?
 Diky

Mroe + Julie 8,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
850
13.7.05 11:31

Ahoj Mroe,

já jsem 10m po porodu a už to vypadávání přestalo. Zato mi mohutně rostou vlasy nové, takže mi pořád z pěšinky trčí ježek :-))).

Neboj, přejde to.

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
13.7.05 11:32

To se mi zda divne, ze padaji tak dlouho. Me to delalo problemy cca 3 mesice. Zkusila bych se poptat v lekarne na nejake prirodni vitaminky. U nas je toho spousta. Ja to resila radikalnim sestrihem na par centimetru. Terik a Charlie 7m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
13.7.05 11:38

Ahoj, já tohle měla při prvním prckovi, ani ostříhání nepomohlo.
Doktorka mi doporučila speciální vitamíny, koupíš je v lékárně, jen nevím jak se to jmenovalo. Vím jen že byly dost drahé, přes 300.-. Ale pomohlo to snad hned, doktorka říkala že je to prostě nedostatek určitých vitamínů.

Při druhém mimi jsem brala Calibrum do jeho 8 měs.-to jsem kojila - a nevypadl mi ani vlas.

Snad ti v lékárně poradí!! Ahoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2617
13.7.05 11:41

Ahoj,
taky mi padají po poradu vlasy, vždycky když se vzbudím, tak je postel plná vlasů. Když jsem se ptala kadeřnice, tak ta mi řekla, že je to tím kajení, tak nevím.
Taky si říkám, jaktože ještě nejsem plešatá :)

Tak ať nám to už brzo přestane :wink:

Lenka a Adámek 6,5 m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
13.7.05 11:50

Ahoj.
Asi 3m po porodu mi taky začaly vypadávat vlasy. Byly všude, na hlavě jsem měla lysinky. Rodila jsem s vlasy po zadek a tak jsem to nechala ostříhat na krátko. Můj kadeřník říkal, že by to nemělo trvat dýl než půl roku, tedy do 9m po porodu. A taky to tak bylo. Celé těhu a i teď celé kojo období beru Mamamvit, takže ty vitamíny asi všem nepomůžou. Účes mám teď strašný, protože vpředu mám druhou ofinku z dorůstajících vlasů a tam kde byli lysinky mám odrůstajícího ježka. Někomu prý pomáhá polévání kopřivovým odvarem, ale vzhledem k tomu, že je to způsobeno hormonálně, tak tomu moc nevěřím.

Bujaré kštice přeje

CIBULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
13.7.05 11:58

Ahoj,
taky mi padaly vlasy až asi do 10 měsíce po obou porodech. I přesto, že jsem jedla vitamíny. Vše se ale urovnalo a pak mi taky dlouho neustále trčel ježek z pěšinky..... :D
 Pavla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
474
13.7.05 12:06

Ahoj Mroe,
taky mne padaly vlasy 3 mesice po porodu, potom prestaly, ale ted rok po porodu zacaly zase. Tak nevim, snad nejsem treba zase tehotna :D
Nic special jsem nepouzivala, samo se to srovnalo, snad bych jen byt Tebou nechodila na prelivy, barvy na vlasy (pokud chodis)?

Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1234
13.7.05 12:25

Ahoj, taky se přidávám. Každé ráno vybírám v posteli vlasy i ze země v kuchyni. Musím nosit celý den culík, jinak bych asi nedělala nic jiného. Začalo to tak v 5 měsících a teď, po 3 měsících, se to trochu lepší. Začala jsem baštit Revalid, ten mi s kvalitou vlasů pomohl už dřív, ale když se jí podle návodu, vyjde to pěkně draho. Jestli za to můžou hormony nebo kojení, stejně nic moc nepomůže. Jinak kdysi mi moc pomohly šampony Redken )taky šeredně drahá záležitost, ale fakt se mi vlasy dost spravily). V

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.7.05 12:39

ahoj, ten třetí měsíc po porodu je asi zakletý. I mě vlasy padaly, vždycky jsem chumáč vyčesala a byly všude-mám hodně tmavé a silné, takže to bylo hodně nápadné, koupelnu jsem neustále luxovala. Švagrová mi poradila panthenolové tbl, vyšly cca na stovku na měsíc, to se dá přežít, a pomohlo to, vybrala jsem cca 3balení. Do toho jsem brala ještě i maternu. V té jsem už teď polevila, i když pořád kojím (malá má 11m).

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
13.7.05 14:15

Tak já přesně to samé. 3 měsíce po porodu a najednou začaly vlasy šíleně padat. Teď je malému 4 a půl měsíce, je to pořád stejný :( Mám dlouhé vlasy, jsou všude, malý je má pořád omotané kolem ručiček, jsou v postýlce… Zítra jdu na krátko, už jsem to nemohla vydržet. Začala jsem jít Calibrum mami, ale přijde mi, že měl po nich malý hrozný prdíky. Myslíte že je to možné???? Fakt těch 14 dní co jsem to brala se pořád kroutil, tak jsem zkusila vy:,–(it a druhý den bylo po všem…

Eva s Ondráškem

• Citovat
  • Upravit
iwa
268
13.7.05 14:34

Ahojky.
I mě po porodu padaly vlasy. Vitamíny užívané ústně nepomohly, tak jsem si nechala píchat Panthenol a po asi 10 dávkách se to srovnalo.
 Pa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
13.7.05 14:47

Ahoj Mroe,

Já měla po porodu stejné problémy s vlasy jako tady všichni.Už jsem se nemohla dívat na ty chuchvalce a doma na zemi pořád vlasy.Mám sice husté vlasy a na pohled to nebylo vidět,ale „línala“ jsem fest.Nechala jsem se ostříhat opravdu na krátko a pohoda.Bylo to i z preventivních důvodů,protože naše Niki mě rvala za vlasy o stošest.V době kojení jsem dál užívala Gravital a po skončení kojení v 8 m se vše spravilo.Někde jsem to i četla,že na to má kojení velký vliv.
Ahoj Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
528
13.7.05 14:52

Ahojky, mně také začaly padat vlasy zhruba 3 měsíce po porodu. Mám je ale světlé a hodně krátké, tak to aspoň nebylo všude vidět :wink: . Nebrala jsem žádné vitamíny (ale je fakt, že jím hodně ovoce a zeleniny) a během půl roku to přešlo samo. Jaký na to má vliv kojení, těžko říci. Synkovi je 15 měsíců, kojím dosud a už mi díky Bohu nic nevypadává :D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
13.7.05 15:13

ahoj holky,ten třetí měsíc je fakt začarovaný.Též mi začaly padat vlasy,když jsem si je prohrábla,měla jsem jich plnou hrst a myla jsem si je se strachem, až když to bylo opravdu nutné. Ten pohled na vanu plnou vlasů stál opravdu za to :cry: Kožní dr.řekla,že vitamíny užívané orálně nepomohou,jedině Panthenol v injekcích.Napsala mi recept,bohužel je pojišťovna nehradí.Jedno balení stojí asi 150 Kč,k tomu jehly a stříkačky.No připadala jsem si jak narkoman :D .V balení je 10 ampulek,nechala jsem si je píchat 2 x týdně a opravdu pomohly - asi v polovině kůry začaly padat mín a po ukončení přestaly skoro úplně.Ted jsem po porodu 13 měsíců a je to v pohodě.Jo a kojit se při tom může.Bylo mi řečeno,že je to jenom vitamín.
No snad jsem aspon trochu poradila. Ahoj Hanka

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí