Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla jsem vás poprosit o zkušenosti s vlasovým leaserem při léčení padání vlasů. Kde jste léčbu podstoupili,jestli to zabralo a za jak dlouho. Předem moc děkuji za odpověď.
Mám s ním zkušenosti přes kožní Mudr. a ta mi dala kontakt do Nemocnice Nový Jičín, kam to mám nejblíže. Asi 3× jsem měla lysinky velikosti asi 50Kč mince. Vždy jsem to potírala vodičkou od kožní a chodila na pomražení dusíkem a pak mi doporučila mnou placené ošetření laserem. Ale mne už zabíraly ty vodičky, takže ten laser byl už jen na konec té léčby. Ale urychlilo se to s ním. Teď mi padaly vlasy po porodu,ale už zase dorostly. Takže přeji hodně štěstí.
Moc děkuji, jsi jediná, kdo se mi ozval. Vlasy už mi padají skoro rok, ale fakt hrozně. Měla jsem je předtím strašně husté, takže naštěstí lysiny ještě nemám, ale mám polovinu vlasů. A hrozné deprese. Byla jsem již u dvou kožních lékařů, ale příčinu padání mi bohužel nezjistili. Dávali mi Alpicort, injekce B 12. Sama zkouším různé vitamíny - Revalid, GS Eladen, Viaderm, Panthenol, vitamín A, Vichy a další. Ale nic nezabírá. Jakou vodičku ti předepisovala tvoje kožní?
Ještě k tomu laseru. Je to ten biostimulační laser, že? Můžou ho mít i kosmetické salóny?
Už si fakt nevím rady. Nedávno mě napadlo, zda by to nemohlo být antikoncepcí. Beru již 2 roky Minervu.
Jakou příčinu mělo tvoje padání vlasů a jak ti to zjistili?
Lenka
ahojky, no já si to zjistila sama, protože mám dooost husté vlasy. Nastoupila jsem tehdy do nové práce na 12hod směny s klimatizací a prašností a pod. Nebrala jsem antikon., jen jsem byla nemocná s krční páteří a měla nějaké mazací gely. Takže Mudr. konstatovala, že to může být stresem apod. psychické probl. Vodičku mi předepsala ona,ale fakt nevím jakou no a pak ten laser.Nevím co byl zač - já tam byla prvně. Pak se mi to několikrát opakovalo,ale už rychleji vyléčilo, ale vše s tou vodičkou a mražením. Jinak jsem 10měs po porodu a asi před 6měs se mi udělaly čelní kouty, ale teď už dobré. No ale ta hustota je pryč, ty dorůstající vlasy jsou jemnější a křehčí a šedé!!!! Takže se víc barvím - je mi 31let… Taky jsem si kupovala tabletky BIOSIL PLUS za asi 55,– Kč a po tom porodu mi fakt na ty vlasy dost zabraly. Jinak celkové padání, to fakt nevím co s tím. Jo a taky se stříhat a nemít dlouhé vlasy to mi taky pomohlo. Držím palečky a měj se krásně a zas určitě napiš. ![]()
Kdybys někdy měla možnost zjistit, jak se ta vodička od kožní jmenovala, budu moc ráda.
Můžeš mi prosím prozradit, kolik stál ten laser, jak jsi chodila?
Zkusím to zjistit od té kožní, protože tam docházím s dcerkou kvůli virovým chodidlovým bradavicím. Takže asi tak příští týden se ozvu.
Co by ste doporučili chlapovi, kterýmu padají vlasy? Neni to tak ještě hrozný, tak tomu chci předcházet, abych nemusel být plešetej. Příp. co pomohlo vám, vašemu partnerovi.
Díky
Ahoj. asi rokem a půl jsem vysadila antikoncepci zacla jsem po ni výrazně hubnout. cítím se líp bez těch prášku. ale po půl roce mi začli padat vlasy a hodně
už tak je mám ritke na oko vyskosela jsem různé věci vitamíny šampon s kofeinem ale pořád vlasy všude. podotykam že vlasy si nebarvim už 5 let mám svoji hnědou výraznou a zdravou. že by antikoncepce po vysazení hormonů??? Jsem nesvá chci svoje vlasy ani je nemám zbytečně svázané a zakryté ať můžou dýchat. a jediný šampon který mi sedí je head shoulders děkuji za typ…
Nechoďte na vlasový laser dokud neobjevíte příčinu toho, proč vám padají vlasy.
Nejprve zjistěte, jestli vám vlasy skutečně padají a nebo se lámou. To se zjistí snadno - vezměte ty vyčesané v hřebenu, nebo ty co zůstanou po mytí vlasů ve vaně a zjistěte, jestli na nich je a nebo není kořínek. Pokud tam jsou kořínky, tak vlasy padají a je třeba řešit příčinu.
Pokud tam nejsou kořínky, tak se jen lámou a stačí řešit povrchově - pokud je máte dlouhé, tak většinou stačí je na nějakou dobu zkrátit, přestat je svazovat do culíku (to vlasům úplně nesvědčí) a trošku laborovat s vlasovou kosmetikou.
Pokud padají, tak to chce lékařská vyšetření - krev, zaměřenou na dostatek mikronutrientů, hormonální panel a kožní vyšetření vlasové pokožky.
Nejpodezřelejší ve vašem případě je příliš přísná dieta - pokud aktivně hubnete, tak je dost dobře možné, že omezený přísun živin v kombinaci se zátěží při cvičení a běžným stresem všedního dne je důvodem, že vám padají vlasy. Pak je to jednoznačný signál - je třeba nechat prostor pro regeneraci, lépe jíst a kompenzovat stres.
Další podezřelý prvek je ten šampon proti lupům co vám sedí - znamená to, že bez něj trpíte na lupy? Pak by příčinou mohla být nějaká dermatitida - zanícená pokožka hlavy, kterou ten šampon mírní. PAk to chce kožního a/nebo trichologa http://www.trichologie.cz/ a nějaké účinnější postupy, než jen drogerkový šampon.
Třetí běžná možnost jsou hormony - ať už změny v produkci pohlavních hormonů, nebo třeba trable se štítnou žlázou.
U mě je problém s hormony, proto mi padají šíleně moc vlasy. Podle mě, budu mít přesně tu lysku na hlavě, jak je popisováno tady http://menopauzanaprechodu.cz/…vlasu-u-zen/ Doposuď jsem to řešila jen vitamíny, ale už to musím řešit přes lékaře, protože nic nezabírá. Neznáte nějakého dobrého lékaře ve středočeském kraji? Děkuju moc