Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, za jak dlouho se Vám srovnal cyklus, evidentně mám rozhozené hormony :/
Dík moc za rady ![]()
Příspěvek upraven 31.03.15 v 21:24
Dacanka: mě to trvalo asi čtyři měsíce, než jsem se po antikoncepci dala dohromady… tak jsme raději s pokusy na mimíse čekali, dokud se tak nestane
Rozhodilo mě to víc, než jsem čekala, ale jinak „následky“ byly spíš pozitivní, cítila jsem se pak mnohem líp; už do ní nepůjdu, i když je určitě spousta ženských, co jim dělá naopak dobře.
Cyklus se mi pak po nějakých nepravidelnostech ustálil na trochu delším, ale pravidelném, tak to ještě docela šlo.
Tak takhle má zkušenost… ![]()
Rasika, 25tt ![]()
Ahoj, já brala anti. asi 8měs v té době jsem i špinila mezi MS. Musela jsem jí vy:,–(it. Před anti. jsem měla MS pravidelně na hodinu 30dní. Po vysazení mám dodnes velmi rozházenou MS, a to už ji neberu 7let. Jediné co se dá poradit je, počkat alespoň tři MS a mělo by se to upravit. Nezapoměň jestli chceš mimi, tak brát kyselinu listovou. V době kdy bereš anti. se moc neukládá. Anti. jsou umělé hormony, které den co den dáváš do těla, tak s upravením MS musíš být trpělivá.
Linda
ahojky, já taky přidám svojí zkušenost. HA jsem brala 6 let a před dvěmi cykly jsem skončila že se začnem pokoušet o mimíska. Ale bohužel, první cyklus anovulační (neuvolnilo se vajíčko - vím to podle měření teploty), nyní druhý cyklus taky vypadá na anovulační, tak si asi ještě chvíli počkám než se to srovná. Musíme mít obě trpělivost než se tělíčko dá dohromady - taky už do HA asi nepůjdu - ani po porodu ani nikdy poté protože mi nějak došlo co to je za fujtajblíky.
Ještě jsi se ptala proč má někdo víc než 28 dní cyklu : při braní HA má každá žena pravidelný 28-denní cyklus. Je to dáno tím, že bereš 21 dní prášky a pak do těch 7-mi dnů co máš pauzu přijde ms a zase začneš brát prášky a zase přijde ms - ustálí se ti to tak, že pokaždý při přerušení platíčka to dostaneš přesně x dní poté a pak zase začneš nový plato a zase to pak dostaneš x dní po přerušení - takže tvůj cyklus má přesně 28 dní. Bez antikoncepce je ale cyklus jiný - řídí se tím jak tělíčko samo vylučuje hormony a když má ještě nějaký zbytečky po ovulaci (když je anovulační cyklus tak se ms dostaví až když se tělo zbaví těch daných hormonů - takže může trvat klidně 80 dní…) - když má tedy ještě nějaký zbytečky hormonů po ovulaci tak ms přijde až když ten hormon není - a to je u každé ženy různé - někdo má cyklus okamžitě po vysazení pravidelný a někdo jako ty nebo já hold musí počkat než si tělíčko zvykne vystačit si s vlastníma hormonama. Takže to je opravdu velice individuální záležitost - ta délka cyklu.
jo, a taky si do metříku někdo píše kolik dní je po ovulaci (DPO - dní po ovulaci) - takže když ovuluje třeba v ideálním případě ten 14 DC, tak na konci cyklu tam má 28 DC - 14 DPO a pak když to nedostane tak se metřík posune dál a dál - takže z toho třeba bude číslo 33 DC - 19 DPO což už je jisté těhotenství ![]()
O vložení metříku je tu x diskuzí tak si nějakou najdi a řiď se pokyny těch holek co tam psali - není to těžký ale psát o tom znovu mi přijde opravdu zbytečný. TAky pak jsou diskuze s názvy testík a podobně kam se snažej víceméně úspěšně některý snažilky vložit svůj metřík aby si to zkusili.
Tak snad jsem trochu poradila - budu držet pěstičky aby se ti tělíčko srovnalo co nejdřív a mohli jste se začít snažit
Tulení zdar!
Holky chtěla jsem se zeptat, jestli vadí že jsem vysadila antikoncepci, i když jsem nedobrala platičko.. ( asi 4tabletky) mi chyběli do konce