Podkožní antikoncepční tyčinka

1005
19.1.06 10:30

Podkožní antikoncepční tyčinka

Ahoj holky,
je tu někdo, kdo má zavedenou podkožní antikoncepční tyčinku? Pokud ano, může mě uklidnit, že tolik nežádoucích účinků je napsáno jen v příbalovém letáku, protože se prostě musí? :)
Po dvou dětech prozatím po dalšm netoužíme. Teď, po dobu kojení, mám zavedeno nitrděložní tělísko (nehormonální), ale nepřijde mi moc praktické, že za šňůrku, která je vyvedena z dělohy pro potřebu vyjmutí, je možno ho dostat ven i omylem. Taky se nedoporučuje užívat tampóny a pokud ano, tak opatr¨ně :lol: . Rádi si s manželem užíváme večerních hrátek, ale takhle mi připadá, že musím pořád dávat pozor :? , aby jsme něco nepřehnali :oops: :wink: .
Podkožní tyčinka by byla ideálním řešením, ale jak je to tedy s těmi vedlejšími účinky?
Děkuji mockrát za odpovědi.
 Bubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
19.1.06 10:47
  • Citovat
  • Upravit
120
19.2.07 19:45

Ahoj holky,

taky o tyčince uvažuji. Uvítám jakékoliv praktické informace, přece jenom zkušenosti jsou zkušenosti.
Na výše uvedených www. stránkách mě zarazilo to špinění. A možná varianta, že dlouho.
Dále mě zajímá finanční stránka věci + doba trvání, na kterou se tyčinka zavádí (3+5 let?)

Dík moc

Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
4.9.08 00:01

Ptala jsem se doktora a tem říkal že to nerad dává ty tyčinky že to dokonce putuje v těle a je to úplně někde jinde než kam to zašili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AngelQa
5.2.10 12:07

Podkožní tyčinka

Milá Bubu, i všechny ostatní děvčata jež uvažujete o zavedení tyčinky. Můžu se s Vámi podělit o svůj vcelku čerstvý zážitek. Tyčinku mám zavedenou asi 2 měsíce a zatím s tím nemám žádný problém. Akorát musím podotknout, že pokud se bojíte odběrů krve tak jako já, nebudete ze zavádění zrovna nadšení, ale není to zase tak hrozné :lol: Každopádně alespoň prozatím se u mne neprojevily naprosto žádné nežádoucí účinky. :palec: .
Tyčinka se zavádí na 3 roky a stojí to 5500kč. Zavedení se datuje k 3 dni menstruace a tyčinku si musíte koupit vy. Musí se objednat. Takže bacha, abyste nedopaly jako já, když jsem k doktorce napochodovala 3. den a zjistila jsem, že musím další měsíc počkat protože jsem si tyčinku nepřinesla sama a narychlo se nedá sehnat :D Budete s sebou potřebovat také elastické obinadlo. :-) A Dannus nevím co je tvoje doktorka zač, ale jelikož je tyčinka pod lůží dobře nahmatatelná, nedovedu si dost dobře představit, že by jen tak zmizela :D :think: :lol: A hlavně - dnes už se žádná metoda šití nepraktikuje - nebo alespoň s pod. tyčinkou IMPLANON ne. Prostě Vám ji tam protlačí jehlou a je to.
Jednoduše holky je to na Vás. Já ji mám a jsem spokojená!! :-P

• Citovat
  • Upravit
IMI
2766
9.4.10 11:20

Uvazuju o ni. Myslim, ze doktori nedoporucujou a to vetsinou z jedinyho duvodu - nikdy to jeste nedelali nebo hodne malo. Takze se optat, kde to opravdu provadej casto. je pravda, ze kdyz si tycku nemuzete nahmatat, meli byste jit k dr. a na UTZ, ale je blbost aby cestovala po celym tele, max se nekam posune.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6378
10.4.11 20:09

Ahojte,rozhodla jsem se oživit tuto diskusi protože uvažuji o zavedení podkožní tyčinky.
Je tu některá která ji má a jaká je spokojenost?Docela jsem se vylekala tím že může „cestovat“ale to je přeci hloupost ne?
Ještě kojím,ale co nevidět budu odstavovat tak se pak zeptám doktora,ale chtěla bych něco vědet předem a ze zkušeností.Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IMI
2766
10.4.11 21:25

Tak jsem zpět. Od června mám Implanon. V tý době jsem MS ještě od porodu neměla a při zavádění se ani na nic neptali, jenom ze 7 dní trvá, než začne fungovat. Zavádí se hodně tlustou jehlou - vevnitř je tyčinka a vytlačí se pod kůži. Mě to lokálně umrtvili, ale nevim, jestli se to běžně dělá, mě jí dávali ve Skotsku, takže v CR to může být jinak. Taky sem jí měla zadarmo, a to bylo ve finale to zásadní, protože kdyby mi nesedla, s klidnym srdcem bych si jí nechala vyndat a nepřišla o prachy.
Jinak vedlejší účinky = nepamatuju, co se psalo v letáku, ale vim, že řada z nich si protiřečilo, takže tam asi píšou pro jistotu cokoli. Já osobně jsem nepřibrala, klasickou MS jsem neměla, půl roku jsem neměla vůbec nic a teď tak jednou za 2-3 měsíce mám špinění, je fakt, že třeba tejden, ale to mě nevadí. Jediný co neposoudim je nechuť na sex a deprese. :think: Může to bejt tim, ale spíš neni, spíš za nechuť může únava a deprese a za deprese můžou jiný věci, takže v tomhle směru asi taky dobrý.
Jinak moc nechápu, jak by se mi mohla ztratit v těle, je fakt dobře nahmatatelná.
ALE tohle všechno píšu jako docela hubená ženská (168cm, 54kg) a třeba konkrétně problémy se špiněnim mají spís silnějsí. A jinak s tim souvisí asi i to, že je tyčinka snadno nahmatatelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
karkule2
10.4.11 21:38

Ahoj,
Implanon jsem měla rok a "vyžrala si " většinu nežádoucích účinků. Téměř rok trvajicí špinění, šílené akné v lokalizaci záda- dekolt- paže ( normálně bez pupínku). V tomto období se mi taky objevilo autoimunitní onemocnění štítné žlázy- nevím jestli to bylo v přímé souvislosti,ale po vyndání tyčinky se stav rychle zlepšil a už 5 let je v remisi bez léčby.

• Citovat
  • Upravit
SueMelounek
17.8.11 22:45

??

A ovlivňuje tyčinka libido? ..teda jestli není po 2 měsících na posouzeni moc brzo :)

• Citovat
  • Upravit
1
4.9.11 21:02

Ahoj,
antikoncepční tyčinku jsem měla 2×. V prvním případě zcela bez problémů. Ve druhém případě jsem měla silné pocity nevolnosti, tak jsem ji chtěla po pár měsících vyndat. Bohužel lékař už tyčinku nenašel, nepomohl RTG ani Sono. Tak mi v těle putuje už 5 let a nikdo mi nedokázal odpověděť ani na to, kam až může v těle doputovat.Je to fakt nepříjemný pocit.
Nikdy bych už tuto antikoncepci nechtěla.
Dobře to promyslete!!
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KatíkV
30.1.12 12:27

Ahoj, já jsem s tyčinkou spokojená. Už jí mám třetí rok a letos si ji dám znovu (na ten pátý rok radši čekat nebudu). Nikam mi neputuje (to prý platí pro extrémní přibrání na váze), akné taky nemám a nepřibrala jsem, což je možná díky sportu, to nevím. Co se týče chuti na sex, tak je pravda, že se mi snížila, nebudu vám lhát, ale je dost možný, že to je spíš stresem z práce a ze studia a z toho vyplývající únavou. A menstruace mi úplně skončila, nějakou dobu jsem špinila, ale i to skoro odeznělo. Pár dní v měsící mi stačí intimka, jinak nic. Gynekoložka říkala, že absence menstruace nevadí, protože se tam díky té tyčince nevytváří nic, co by mělo z těla odcházet. Takže je to v pořádku. Ale je zřejmé, že co žena, to názor, každá reagujeme jinak. Vždycky to lze vyzkoušet a vyndat…

• Citovat
  • Upravit
IMI
2766
17.5.12 19:31

Tak po dvou letech referuju. Chuť na sex teda neni, ale kdyz uz na to dojde, tak ve finále dobrý. Ale větší problem - rozlezly se mi takový fleky, na kožnim to nejak nazvala, ale nevedi z ceho to je. Kdyz si tak vybavuju, prvni flek sem měla na kotniku, kdyz sem zacala brat v 19-ti antiko, ale nezvětšil se, nic se nedelo, 5cm flek na kotniku, i jako plastickej. V obou tehotenstvich i tech 8 mesicu mezi porodem a druhym tehu to bylo vsechno pryc. Po druhym klukovi sem si nechala dat tyčinku a z kotníku se mi zo rozlezlo na kolena, lokty, ted i na lejtkach a stehnech dokonce i po celejch rukach uy vidim flicky, ktery se zvetsujou. Takze za rok to pude ven a ja resim co dal, protoze fleky jsou urcite z HA.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anděla80
6.11.12 15:17

implanon

Ahoj,
tak já mám zavedený implanon od února 2012 a zatím je to úplně v pohodě. Po dvou těhotenstvích jsem neměla menzes 5 let a docela se mi to líbí. Doufám, že to tak i zůstane. Nemám žádné vedlejší účinky, jen jednou za měsíc cítím malinkou bolest v podbřišku. Je to upozornění, že je všechno v pohodě, že vše probíhá jak má jen bez krve :-))))))))

• Citovat
  • Upravit
1
6.7.13 21:12

antikoncepční tyčinka

Ahoj mám ho přesně 8 měsíců a určitě nedoporučuji. Ze začátku to bylo v pohodě a byla jsem spokojená až na to že je tyčinka cítit v ruce.Ale postupně se začali objevovat nežádoucí účinky. Vyrážky, záněty a exem v oblasti genitálií, nikdy předtím jsem to neměla a to je mi 28 let. Dokonce mestruace je nepravidelná a krvácení či špinění nekolikrát do měsíce. se zánětami se pojili velké bolesti vaječníku. Opravdu už nikdy bych to nepoužila a lituji, že jsem začala. na genitálie nebyl pěkný pohled vyrážka a docela velké pupeny, které byli bolestivé. po vyndání vše postupně odeznělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí