Padl na mně splín

Anonymní
9.3.24 21:31

Padl na mně splín

Dobrý večer, akorát mi skončila mateřská a malý začal chodit do školky. Ovšem jsme týden doma a týden ve školce. Já mám slíbenou práci, ale musím si udělat kvůli tomu řidičák. Ale zatím se to nijak nepohnulo. Manžel jezdí domů v 8 večer a nemáme hlídání a s nemocným dítětem nic nedávám. Manžel poukazuje na to, že už můžu začít dělat autoškolu. Ale jak to mám dělat když jsme od ledna skoro nonstop nemocní.
Manžel si to vše lehce představuje a pořád předhazuje, že on je vytížený a já mám doma s dítětem pohodu. Nějak mám pocit, že 4 roky funguju bez pauzy a odpočinku a nějakého „výletu“ nebo odreagování. Ať jsem nemocná nebo něco. Vždy to stojí na mne a poslední dny mám neskutečný splín. Přitom máme dá se říct vše. Máme se dobře a jsme zdraví. Tak přece nemám důvod se takhle cítit

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2068
9.3.24 21:50

Podle mě je to přirozené, že se takhle cítíš, když ti manžel není dostatečnou oporou. Navíc jsi měla možnost začít dělat něco pro sebe - řidičák, práce…a zase se nic neděje, to je normální, že tě to štve. Co si pamatuji, dají se domluvit i odpolední/večerní jízdy…tak až bude manžel doma z práce (chodí každý den v 8, nemůže někdy přijít dřív?), mohla bys odejít..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1650
9.3.24 21:56

To je celkem běžná věc, kterou řeší všichni. Malé děti jsou nemocné každou chvíli. Moje se střídají od podzimu a taky to od nich pokaždé chytnu. Nemocné děti nikdo nepohlídá (nechci, aby to ještě chytla babička). Manžel často není vůbec k dipozici skrz práci. Plný úvazek proto pro mě nepřichází v úvahu, mám částečný na home office a kolikrát sotva stíhám. Mít nemocné děti doma znamená víc nakupovat, vařit i uklízet. Je to těžký a vyhlížím lepší zítřky s vyšším věkem dětí. Pak mě zas bude mrzet, že rychle vyrostly a ta doba s malými dětmi se nevrátí. To si nevybereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5235
9.3.24 22:10

No a kdyz mu reknes, ze on jezdi domu v 8 vecer a hlidani nemate, tak ti na to rekne co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
9.3.24 22:23

Naplánuj si s autoškolou jízdy (pokud už ji máš vybranou), a oznam manželovi termíny, kdy musí být doma. Jednoduché.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Psylocke
9.3.24 23:40

A to nemá čas ani o víkendu? A jezdíte na výlety? Já potřebuji vždy aspoň o víkendu vypadnout mimo naše město a neskutečně mě to nabíjí. Nepřemýšlel manžel o změně práce, aby byl víc s vámi?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex