Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé maminky,
potřebovala bych poradit. Vzhledem k tomu, že se naše rodina v březnu rozroste o dalšího člena
, koupili jsme Kubíkovi velkou postýlku se zábranou a aby měl čas si na ní zvyknout, zkoušíme ho do ní dávat už teď. První týden byl v pohodě, ale teď nám v ní začal cestovat. Už od malička je pěknej divoch, různě se v posteli točí na všechny strany, sedne si, lehne si jinam a tak mu i postýlka byla poměrně brzy malá. Ve velké si vyloženě „rochní“
, ale tím jak je zábrana jen do půlky a on se v noci otočí na druhou stranu, tak sjede na zem. Je sice obložený matrací a polštáři, takže vždy sjede do měkého, ale mám strach, aby nespadl nějak něšikovně. Většinou jen kňourne a spinká dál na zemi. Jak dlouho trvalo vašim dětem, než si zvykli na velkou postel? Mám ho vrátit do malé postýlky a zkoušet to později?
Díky všem za tipy a rady. Petra
Ahoj Kubulko,
máme taky cestovatele
.Zábranu do poloviny postele a druhou půlku jsem zajistila: mezi matraci a rám postele jsem dala tenkou dřevěnou desku(v krizi posluží i tenké knihy velkého formátu), samozřejmě obložené polštářky.Když se v noci probudím,tak občas má dítko krk na zábraně, hlava směrem dolů z postele:evil: a spokojeně spí .Nejradši by spal asi na zemi.Co naděláme, snad to bude časem lepší.
Katty
Ahojky,
on si casem zvykne. Nas mladej taky porad cestuje, obcas se ozve zaduneni a najdu ho na zemi vedle postylky a ani se neprobudi. Ale neni to moc casto.
A to spani na zemi je posledni dobou jeho novy modni trend. Vecer si sunda polstar i perinu, ustele si vedle postylky a usne jak spalek ![]()
Mata
Ahojky
jak psaly holky - prodloužit zábranu. jinak nevím.
Lucka spí na velké postely už od 16m, a padá doteď.. Sice méně často, ale stejně…
Takže si myslím, že to nastane až věkem… hodně štěstí s „učením“.. A velkou postel bych mu nechala, určitě do malé by už nechtěl…
Věra
Tohle je u nas prave aktualni
Maleho sme presne pred tydnem prestehovali do velke posteli( bylo mu 17m)
prvni noc spadl vzbudil se a brecel- na matrace
druhou noc spadnul a spal dal
no a odvtedy nepada, ale strasne cestuje, i kdyz 2-3 za noc se vzbudi a musim ho ukladat do puvodni pohohy…
No, ale ja teda nemam zadnou zabranu., je to poschdova palanda, takze z kazde strany je cca 40cm drevo a uprostred je jen na zemi matrace z male postylky.......
K
Ahoj,
Tomík spí ve velké posteli (ze stejného důvodu
) od svých necelých 2 let. Zábranu nemá žádnou, chtěla jsem, aby se na postel dalo normálně sednout…cestuje taky dost, ale kupodivu spadnul asi jen 3×. Někdy leží tak, že mu půlka těla vidí z postele…a on si spokojeně chrní.
Rozhodně bych malého nedávala zpátky do malé postýlky, neboj, zvykne si
A když padá do měkkého, tak se mu nic nestane ![]()
Díky moc za odpovědi
pobavily jste mě. No, prodloužila jsem zábranu, tak snad se mu to nepodaří přelézt a brzy si zvykne.
Hezký večer, Petra
Videla jsem ted celkem dobrou zabranu v KIKA - kovova konstrukce , potazena latkou a sitka uvnitr - vypada to moc dobre a lehce se to na noc nanda a na den zase sunda.
My mame prdolu - skoro 2 roky a cca za pul roku budeme detem /po stehovani/ predelavat pokojik. Chystame vyvysene postele, aby mel kazdy sve „kralostvi - bunkr“ pod posteli, postele jen do metru a neco, takze jsem poradne musela koumat, jak ji zabezpecit. Tak snad bude muj vymysl i dobre vypadat.
Eva a dve prtata