Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
dvouletá Týna si stěžuje na pálení při čurání - na:,–(im brusinky a můžu i urologický čaj? poradíte mi nějakou osvědčenou mast na podrážděnou buchtičku? předem dík
Já bych šla teda k lékaři u takhle malých dětí bych to neléčila doma
ZUZAN
Muze to byt zanet moc. mechyre a to bych radeji resila s Dr.
mej se krasne
Kacica
ja vim ale dr.už dneska nezastihnu - ke všemu večer odjíždíme a nemá teplotu navíc si stěžuje jen občes - spíš to tipuju na podrážděnou buchtu jelikož stále ještě nekadíme do nočníku :/ … potřebuju jen první pomoc a zejtra to skonzultuju s dr.
První pomoc-koupel v šalvějovém čajíku (neslazeném
), nebo ve slabém roztoku hypermanganu a pokud máš imazol, tak ji po osušení mázni tím. Jinak i Bepanthen, infadolan. Canesten nebo clotrimazol po aplikaci pálí,tak ty raději vynechej. Ve dvou letech brusinky nedávej, pokud máš na mysli kapsle. Brusinky jako ovoce jenom v malém množství!
Rozhodně počkej do rána na doktora. Zatím dodržujte pitný režim, je nutné hodně hodně pít. No a větrat a mazat pipinku…
Shodou okolností jsme dneska odnášely taky moč. Má horečky, celou noc plakala, že jí bolí bříško, párkrát, že i pipinka…uvidíme zítra…do té doby námdoktor nedoporučil ani nic dopředu, prostě až budou výsledky. Nabral jí i krev na crp, které má ovšem hraniční, takže zítra si dáváme druhé kolo…
Teplo, ale nepřehřívat, tekutiny. V případě, že hrozí, že máte zánět močáku, tak bych to an nepřeháněla s koupáním…
G
taky jsme to resily s nasi Ančí a doktor nam doporučil sednout si do heřmanku a bylo líp
pa ivana
Dobry vecer, ozivuji diskuzi…
dcera 17m uz druhy den pri curani spusti hrozny plac, bohuzel nic nepovi jen je videt ze ji neco tam dole trapi
prdelku i pulinku ma zarudlou, poctive prebaluji a mazu Imazolem a Bepanthenem na stridacku. to zarudnuti mizi, ale paleni pri curani ma stale. jinak je v pohode, hraje si, ji a spi uplne normalne
mam jit rano k doktorovi?
@superandrysek Omýt, odchytit moč. Nejlíp střední proud ( vím říká se to snadno, ale věř že mám své zkušenosti) a ráno šupem k doktorce. Jakmile dostane teplotu tak už může mít zánět ledvin a to už není legrace.
@Akras2
na nocniku mam to moc nejde tak za ni ráno budu běhat se sklenickou…
@superandrysek zkus ji dát ráno do vany a pustit vodu, to celkem funguje
a určitě k doktorce, snad to rychle poléčíte
Zkus jí ráno posadit na nočník a pustit vodu třeba do vany, nám se takhle prcek vyčůrá pokaždé, no a když se mu nechce, tak na něj trochu cákneme vody a jde to hned.. ![]()
Holky dekuji vam, ale celkem me to vystrasilo
ja samam jsem nic takoveho (paleni) nikdy nemela a zanet ledvin prisel jak z cisteho nebe ![]()
@superandrysek Běhat za ní se skleničkou je nešikovný. Já jsem teda odebírala od mimina. Jak radí holky - do vany a pustit vodu. Jinak je potřeba fakt pečlivě omýt aby nebyl vzorek nějak kontaminovaný z venku. A doporučuju koupit si do zásoby zkumavky. V lékárně stojí jedna cca 3,–. Jsou sterilní a odpadá ti mytí skleniček.