Paliativní péče doma - zkušenosti

Anonymní
6.2.26 15:08

Paliativní péče doma

Ahoj potřebuji se zeptat jsem úplně zhroucena úplně na dně 😞 😞 mám přítele se kterým máme 2 děti a 3 na cestě který se má narodit v březnu a přítel má rakovinu od listopadu se léčil a teď mi doktorka řekla že se ho nedokážou vyléčit a že bude mít paliativní péči a že má pár měsíců života 😞 😞 😭 prosím vás jak jste to doma zvládly vy jestli máte s tím nějakou zkušenost já nevím co už mám dělat nechci ho ztratit i když vím že ho ztrácím 😭 je mu teprve 26 roku a nechtěla jsem aby to přišlo tak brzo 😭 😭

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3416
6.2.26 15:31

To mě moc mrzí :hug: Já jednoznačně doporučuji Cestu domů. Jsou úžasní, poradí, pomohou, nasměrují. U nás to byli v tom temném období takoví andělé :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
6.2.26 15:40

Hlavně se rychle vezměte, ať máš aspoň vdovský důchod.
Drž se. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.26 15:42

@bigl na to teď nemám ani pomyšlení na nějaký důchod nejde mi o peníze

• Citovat
  • Upravit
3038
6.2.26 15:44
@Anonymní píše: Více

Je to krute, ale aspoj v zajmu tech deti by ti o ne melo jit. Drzte se :hug: Zkusenost nemam, jen s „externim“ hospicem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
6.2.26 15:44

Ale tobě půjde o peníze! Z čeho budete žít? Hodit se ti bude každá koruna. Svatba je nejrozumnější řešení. Mobilní hospic a vše okolo vám doporučí onkolog, ten bude mít nejlepší přehled o dostupných službách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
6.2.26 15:47

Já mám známou, kteří to tak udělali. Věděla, že její partner má před sebou pár týdnů života, byli spolu asi 15 let, tak se vzali. Zemřel za 3 týdny po svatbě.
Máš 3 děti, měla bys myslet na to, jak je po jeho smrti zabezpečíš. To, že na to teď nemáš pomyšlení, ti je potom uživit nepomůže.
To, že zemře, asi nezvrátíš. Ale můžeš dělat věci, které ochrání tebe a děti. Věřím, že to je těžké, ale jsou věci, které ovlivnit můžeš a věci, které ovlivnit nemůžeš.
Jinak ti přeji hodně sil, bude to moc náročné období. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
6.2.26 15:52

ale vdovský důchod ti bude chodit nejméně 19 let, do věku, než nejmladší dítě půjde do práce, to stojí za to, když se nevezmete, tak se zbytečně o tyto peníze ochudíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2717
6.2.26 15:54

Jojo, vyhodit do záchoda 2 miliony, jen aby sis mohla hrát na hrdinku. Gratulky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1969
6.2.26 15:55

Jestli ti to pomůže, napiš mi SZ. Umírám na rakovinu. Zbývá mi posledních pár měsíců života. Jsem v paliativní léčbě.
Paliativní a hospicová péče jsou dvě naprosto rozdílné věci.
Domácí hospic je služba, kterou by sis pro partnera hradila.
Paliativní/podpůrný tým se zaměřuje na zkvalitnění života každého dne, kdy člověk ještě žije. Paliativní týmy nejsou určeny pouze pro poslední dny života. Nabízí obrovskou škálu podpory.
Hospicová péče může být i v nemocnici.
Lidi si běžně pletou paliativní, hospicovou a domácí péči. Jsou to tři naprosto rozdílné služby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106134
6.2.26 16:00

Měla to teď kolegyně podobně s přítelem, ale nějak to zvládal, i když chodila do práce, případně zaskočil někdo z rodiny, když už mu bylo hůř, chtěla si vzít na ten konec volno, aby s ním byla doma, ale nakonec na to nedošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17141
6.2.26 16:00
@Yasmen píše: Více

Nebuď hnusná zase, je to citlivá situace, proč ještě kopat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76579
6.2.26 16:02
@Jahudka82 píše: Více

a kdo kope? snaží se zakladatelku probrat k tomu, aby neodmítala tak obrovskou pomoc od státu, děti sirotčí důchody dostanou, ale proč se zbytečně vzdávat vdovského důchodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8980
6.2.26 16:07

Je mi to moc líto. Prožíváte velké neštěstí.
Ale holky mají pravdu. V zájmu dětí zvažte rychlou svatbu. Klidně jen na radnici, nic okolo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15952
6.2.26 16:07

Tak v takové situaci ve které se nyní nacházíte, je to celkem i pochopitelné. :hug:
Navíc, když jste se doposud nevzali z jiného důvodu. Myslím tím lásku a založení rodiny. Brát se teď čistě jen kvůli penězům, by mi přišlo jako trochu vypočítavost, i když samozřejmě, až přijde na nejhorší, budou se vám hodit.
Upřímně, já bych z takovéto svatby „narychlo”, neměla vůbec žádnou radost a ani si to nijak nedokážu představit… :?

Příspěvek upraven 06.02.26 v 16:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky