Dcera trpí na panické ataky

livia331
1.2.26 14:33

Dcera a panické ataky

Ahoj potřebuju váš názor mám tři děti a moje prostřední dcera trpí od 14 let na panické ataky ze začátku si všichni mysleli že je to epilepsie ale ta se vyloučila, na EEG nám doktorka řekla že má úzkostnou poruchu a panické ataky. Poprvé jí dostala ve škole když měla závody a po doběhnutí asi za 10 min přišel záchvat, ze začátku nám neomdlívala ale po několikátém záchvatu pro ní musela jezdit i sanitka protože zkolabovala vystřídaly jsme asi 5 psycholožek protože nás vždycky poslali na psychiatrii kde chtěli aby brala prášky ale s manželem jsme proti tomu sám měl panické ataky a prý sami zmizely a bojíme se že by se stala závislá. Dneska je ji 15 od té doby měla přes 50 záchvatů určitě při posledním nejhorším utrpěla i otřes mozku ale byl taky způsoben ránou do hlavy míčem. Od té doby měla jeden na nové škole protože je už na střední ale pořád má úzkostný záchvaty dcera si myslí že to ještě konec není a že prostě jenom na chvíli odešly má dvojče sestru a ta je úplně v pohodě. Tak by mě zajímalo co si o tom myslíte hodně měla záchvaty po tělocviku nebo po sportu ale pak je měla i normálně musela omezit sporty a běhání dost jí to komplikuje život. Budu ráda za vaše názory.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76526
1.2.26 14:35
@livia331 píše: Více

no tak když lékaři předepisují léky a vy jí nedovolíte je brát, tak je asi každá rada drahá, prodýchávat, najít si psychologické terapie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.26 14:43

Proboha, zkuste se trochu edukovat - jak ataky funguji, co jsou mozne spoustece a jak funguje lecba. Dceri svou nulovou znalosti tematu dost skodite. Psychiatr by ji predepsal antudepresiva, ktera navykova nejsou a mohla by ji dost pomoct. Mrknete treba do publikace od doc. Praška - Panicka porucha a jak ji zvladat, da se stahnout.
Zkusila dcera KBT? Umi ataky zvladnout? Vi, co ji je spousti? Pripada mi, ze vsichni jen cekate, az to samo prejde a neprejde.
Ja panickou poruchu mela, uspesne jsem se z toho dostala i diky moji psychiatricce a terapeutce (diky obema). Kdyz mel prvni ataku syn (dedi se to, no :( ), zvladli jsme to skvele, vedela jsem, jak mu pomoct a co je problem, par atak jeste mel, ted uz dlouho ne.
Takze si prectete aspon tu publikaci a prestante bojkotovat lecbu, jinak dceri nepomuzete.

• Citovat
  • Upravit
livia331
1.2.26 14:45

@stinga Ze začátku dcera léky brala ale nepomáhali takže nám řekli at je nebere, doporučovali různé cviky ale nic nepomáhalo terapie má psychologa taky

• Citovat
  • Upravit
1851
1.2.26 14:45

A jedna se opravdu o panickou ataku? To má z toho sportu stres?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76526
1.2.26 14:48

tak počkej - píšeš -na psychiatrii chtěli, aby brala léky, ale my s manželem jsme proti tomu - a teď zase píšeš, že léky brala a nepomáhaly?
a pokud opravdu léky nepomáhaly, tak jste to měli u psychiatra sdělit a on by léčbu změnil, antidepresiv je spousta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
1.2.26 14:49

Ono to prostě trvá, než ATB začnou účinkovat. Je to smutné - často jsou nevětším nepřítelem dítěte vlastní rodiče. Vyjadřování příšerné, ale fušovat lékařům do práce, na to jste kadeti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
livia331
1.2.26 14:50

@ALIPELI Ano řekli nám že je to panická ataka byla na všech vyšetření ležela každý druhý týden v nemocnici ale na nic kromě toho nepřišli, má problémy s tlakem a cukrem to je jediný na co tak přišli, sport jí bavil a stres má většina před závodem

• Citovat
  • Upravit
livia331
1.2.26 14:52

@stinga Ty léky nám doporučila psycholožka byli to nějaké bylinkové protože říkala že pokud to není vážný tak léky nepotřebuje, bohužel se to zhoršilo

• Citovat
  • Upravit
livia331
1.2.26 14:54

@hanka.br. Dceři jsme největší oporou víme že je to pro ní těžké, trvá to moc dlouho a už my samy nevíme co bude

• Citovat
  • Upravit
65147
1.2.26 14:56

když se to zhoršilo, tak jste už dávno měli řešit léčbu u psychiatra a spolupracovat s ním, ne že stejně nic neřešíte. A psycholog mohl doporučit maximálně potravinový doplněk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
1.2.26 14:57

psycholožka vám doporučila bylinkové léky? a co ten psychiatr o kterém píšeš? u něj vám předepsali jaké léky? jednou je to psycholožka, pak psychiatrie, pak bylinky, nebo léky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
1.2.26 14:58

a na té psychiatrii vám doporučili jaké léky?? a ty dcera brala??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3109
1.2.26 15:01

Prosím tě, řekni, že jsi troll… to není možné tohle. Dcera vám trpí, vy měníte psychology jak na běžícím páse, protože vám doporučují léčbu, která by jí pomohla (tj. psychiatrie a léky) a vy zarputile odmítáte protože „jste proti tomu“. Tak co jako chceš? Moje rada je, nechte ji chudinku v péči lékařů a věřte jim! Potíže s tlakem a cukrem s tím mohou souviset, hypoglykemie dokáže napodobit nebo přivolat nástup ataky. Nevím, co laicky vymýšlíš ty i manžel, a na co se nás ptáš. Dcera potřebuje léčbu, tak jí ji dovolte!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
livia331
1.2.26 15:02

@Anonymní Zjistila jsem si o tom spoustu a snažíme se jí pomoct. KBT dcera nezkoušela nikdo nám to nenavrhl do teď sem o tom ani neslyšela, no moc je nezvládá potřebuje aby při atace někdo byl nebo by upadala pořád do kolapsu a mohla si ublížit, na spouštěč se nepřišlo a to je ten největší problém myslíme si že to bylo kvůli základní škole na kterou chodila protože učitelé jí tam moc rádi neměli. Já nemám zkušenosti s panickou poruchou takže nevím co by jí nejvíce pomohlo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová