Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@livia331 píše: Více
fajn, napiš mi sem název léku, který brala tvá matka, a léku, který byl předepsán tvé dceři. Mile ráda ti vysvětlím princip účinku i potenciál závislosti.
takže dcera má za sebou 50 záchvatů, nic nezabírá a vás nenapadne navštívit psychiatra??!!
A mluvíte o svých obavách s těmi psychiatry nebo máte jen nějaké domněnky?
Vidím, že u vás ty psychotické stavy jedou ve velkém a napříč rodinami.
@Trojlístek píše: Více
má ohlašovací povinnost v určitých případech, obávám se, že tady to psycholog nevyhodnotil jako vážné pochybení rodičů.
Pokud zatím nic nezabralo, musí dcera začít brát antidepresiva aspoň na nějakou dobu. Až se jí uleví, musí se naučit s panikama pracovat pomocí terapeuta/psychologa a dnes je na netu i spoustu podpůrných skupin od lidí, co si tím prošli. V tuhle chvíli už to podle mě bez léků nepůjde, akorát jí trápíte. Antidepresiva nejsou návyková!!! Až se v tom naučí trochu chodit, může je pak normálně vysadit.
Jo a po sportu samozřejmě v těle vylítne adrenalin, takže se snáz ataka spustí, ale řešením není se sportu vzdát, ale naučit se právě s tou panickou pracovat.
Hlavně by ji meli naučit ty ataky zvladat, da se to, naucit technikou. Jako matka i kdyz nevis co to znamená, tak je dost dobrych knizek o strachu a jak je zvladat.
Ad pomáhají ale je třeba se ucit na terapii jak je zvládat.
Příspěvek upraven 01.02.26 v 15:29
tak evidentně to nezabírá a tebe to nechává v klidu a dcerka si pak rozbije hlavu při dalším ataku a vy stále nevíte co dělat ![]()
@Keyllah Sám psycholog řekl že jestli nepomáhají že je brát už nemá takže je nebere.
takže dcera má dědičné zatížení z obou stran, tak to má solidně naloženo
vyhledejte už kvůli ní odborníka, tedy psychiatra!!!
Jsi normální?
Proč nereaguješ na to, že nejste u psychiatra a nebere léky?
Proč rozvíjíš diskuzi směrem nikam? Děláš z nás hloupé?
@Trojlístek Ano řešili jsme to řekli že je to na nás ale že se nemusíme bát, a ano u nás v rodině to měl muž i moje máma.
Od kdy psycholog rozhoduje o lécích? To není v jeho kompetenci.